erio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Próbowalem juz R3DTweak 3.6, radeonatora 2.02 i zawsze po 3dmarku czy nawet artifact testerze wraca mi do ustawien nominalnych :(((( ma ktos jakis pomysł ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Sproobuj RivaTuner 2.0 RC12 lub RC 11.1. Wybierz częstotliwości, kliknij "testuj", a potem "zastosuj przy uruchamianiu komputera" . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Próbowalem juz R3DTweak 3.6, radeonatora 2.02 i zawsze po 3dmarku czy nawet artifact testerze wraca mi do ustawien nominalnych :(((( ma ktos jakis pomysł ????Nie wiem czy juz to czytales, ale R9000 tak wlasnie ma, ma zablokowane jakiekolwiek proby podkrecania, nawet upgrady BIOSu na karcie ze zmienionymi ustawieniami taktowania nie daja rezultatu. Czytalem to na forum - Poszukaj nie pamietam tytulu posta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ja bym się niezgodził z przedmówcą, Radki 9000 dają się kręcić, acz muszę przyznać że u mnie tylko przy użyciu PowerStripa, Ustawienia są zachowywane. Tyle że nie daje to przyrostu prędkości ( no może poza fill-ratem w 3d marku 2001 ) . Także pozostaje tylko czekać aż wyjdzie jakiś porządny program który zmusi je do rzeczywiście szybszego działania. ps. To czy karta jest rzeczywiście podkręcona można poznać np po artefaktach na ekranie - w przypadku przetaktowania pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Mój kręci się R3DTweak'em 3.6, ale też nie daje to przyrostu mocy... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Hmm R9000pro Gigabyta kręci się wszystkim... ...ale podobno tym się też (oprucz taktowania orginalnego) pro rużni od nie-pro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Próbowalem juz R3DTweak 3.6, radeonatora 2.02 i zawsze po 3dmarku czy nawet artifact testerze wraca mi do ustawien nominalnych :(((( ma ktos jakis pomysł ???? Niestety jak narazie niema rozwiazania tego problemu :( Pisalem zreszta o tym jakis czas temu. Karty z seri 9000 maja zabezpieczenie przed OC z 9000 PRO juz nie. A jak ktos pisze ze podkreca swojego 9000 to tylko swiadczy o jego niewiedzy. Szybko mozna sie przeciez zorientowac ze ustawienia te dzialaja tylko w 2D a gdy tylko probuje sie uruchomic 3D zegary wracaja do ustawien domyslnych. Jedynym znanym mi sposobem (testowanym) jest edycja biosu i przestawienie w nim zegarow taktujacych + wgranie go. Alee !!!!!!! :( to bedzie dzialac tylko pod WIN 9xx i na starszych sterownikach. Na Win 2k, XP nic z tego stery wykryja ze karta cos nie tak i sie niezainstaluja :( . Moze kiedys znajdzie sie na to jakies rozwiazania. Remik.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Trzeba czekać na rozwiązanie. Mojego Saphira nic też nie rusz a chciałem mu zrobić ładne chłodzonko alepo co jak nie bede na razie kręcił i nie chałasuje bo nie ma wentylatorara. A ja sie nudze bo nie ma co kręcić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Mój kręci się R3DTweak'em 3.6, ale też nie daje to przyrostu mocy... :? Może proc ogranicza jego wydajność? Czyli twierdzenie, że każdą karte da się podkręcić nie jest słuszne<lol>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Dzieki all za odpowiedzi ... troche mnie zmartwiliscie ... ale cóż ... pozostaje mi tylko czekac ... PS. jakie macie wyniki w 3dmarku ... bo ja na tym co w podpisie mam 6300 w 3dmark 2001 1024x768 default benchmark (ehhh ... to KT266 z beznadziejna wydajnoscia pamieci ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 popatrz na mój wynik chyba jest jednym z najlepszych na tej karcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...