ligu Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Mam problem z diodą w cd-romie. Jest ona nietypowa. Taka kwadratowa i wogóle nie ma nóżek które można by było odlutować w celu wymiany jej na inną. Biegną do niej dwie ścieżki. Co mam robić żeby wymienić ja na normalną. Wywalić ją i przylutować do tych ścieżek?? HELP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Kupić taką samą? (SMD jak mniemam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Bodajrze ale jak ją wymienić tego już nie wiem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Delikatnie i odpowiednio subtelną lutownicą. Gdybyś miał sobie z tym nie poradzić to poszukaj kogoś lub miejsca gdzie zmieniają podświetlenie w komórkach - przepłacisz, ale nic nie popsujesz (to taka rada na wszelki wypadek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 dokladnie. kazda diode mozna wymienic ale do smd potrzeba troche wprawyw obsludze lutownicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No bo ona nie ma właśnie od spodu płytki żadnych miesc lutów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 fajnie by bylo jak bys fotke dal. ale po opisie towydaje misie tak: :) od spodu nie ma lutow bo ma je po bokach :) dlatego nazywa sie to montarz powierzchniowy :) w odroznieniu od przeplatanego ktory ma miejsca lutownicze od spodu B) prosze bardzo: instrukcja bardzo ladna instrukcja obrazkowa :) co prawada o telefonach ale tu chodzi przeciez o diody a nie o to gdzie one sa :) i pamietaj zeby dokladnie spawdzic polaryzacje diody zanim ja odlutujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Nie wiem czy coś zobaczycie ale tylko to mi sie udało zrobić (zdjęcie robione z telefonu). Przy tej diodce jest oznaczenie LED(to wiadomo)7takie zero przekreślone wyglada mi na fi i 1 (701) cos takeigo a na ścieżce jes opisane 687(fi)H-279AA czyli 6870H-279AA. Edytowane 11 Czerwca 2005 przez ligu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 sprobuj zrobic zdjecie nie poruszone i porownajto co widzisz z fotkami z instrukcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 To by sie zgadzało tylko że jest jeszcze jedno pytanie o rozmiar tej diodki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Domyślam sie że to są te 0603 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) nop jasne ze to SMD... jak ci nie potszebna to mozesz na chama wylutowac ją i nie pszejmowac sie ze sie nadtopi w procesie :D Problem pojawi sie przy instalacji nowej, tu potrzebna będzie wprawa Edytowane 12 Czerwca 2005 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 i te 2 ciemne kreski to nie sa ścieżki.. to jest właśnie ich brak... ścieżki są to te jaśniejsze kawałki lakieru (pod nimi jest miedź) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 wow jakie to malutkie ja to bym tam nawet lutownicy nie zblizal bo mi sie lapy trzesa jak tylko widze lutownice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...