Dr.Crash Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 witam. znow mam maly dylemacik. wymieniam dyski twarde i wpadl mi w oko Maxtor MaxLine 3 z NCQ. ale z tego co sie nagle dowiedzialem, to te ncq ma sens wtedy kiedy plyta glowna to obsluguje. prawda to? ja posiadam kt6delta, wiec czy z ta plyta to by dzialalo? jesli nie to jaka alternatywe moglbym wybrac? z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Tak,zeby ncq dzialalo potrzebna jest plyta ktora ten bajer obsluguje Twoja niestety nie posiada obslugi ncq :wink: Jaka alternatywe? Dysk bedzie dzialal ale ncq bedzie nie aktywne i to cala historia :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Różnica w cenie chyba nie wielka, a jak w przyszłości zmienisz platforme to chyba się przyda to NCQ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 NCQ jest od NForce 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 dzięki za info. juz mam pelna jasnosc. na razie nie bede inwestowal w to ncq. jako alternatywe wybralem dysk firmy WD SE 250 gb za 550 zł. to chyba dobry wybor, co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...