Skocz do zawartości
muranox

Problem Z Dyskiem Gdy Net Działa

Rekomendowane odpowiedzi

otóż jak w tytule. wszystko gra i trąbi w moim samsungu sata 160 gb, ale gdy tylko podłącze sie do netu-odrazu totalny muł jeśli chodzi o HDD.

uscisle sprawe: gdy jestem w necie: jesli jakies okno katalogu jest otwarte, to wtedy wchodze w" mój komputer" , klikam na partycje i ta szybciutko sie otwiera, ale jeśli wszystkie okna sa zamkniete i klikam na partycje - nastepuje zwiecha... i trzeba czekac z pół min zanim otworzy sie jjakies okno. co to moze być?

dzieki za jakies sugestie...

ps. dodam iz zauwazylem ze explorator.exe chce sie ciagle łączyć z witryna update....(moze to ma jakis wpływ)

ps2. a moze cos z plikiem stronicowania......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. explorator.exe << jeśli dobrze napisałeś nazwę, to ubij i usuń to, bo czegoś takiego nie ma w Windowsie.

2. Wyłącz cały "update". Panel Sterowania->System->Aktualizacje...

3. Jakiego masz antywira?

4. Tryb awaryjny z obsługą sieci + AdAware + MKS Vir Online.

5. Wklej log z Hijack (czy jakoś tak).

6. Masz Service Pack 2?

7. Zapora systemowa włączona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ULLISSES napisał(a):

1. explorator.exe << jeśli dobrze napisałeś nazwę, to ubij i usuń to, bo czegoś takiego nie ma w Windowsie.

2. Wyłącz cały "update". Panel Sterowania->System->Aktualizacje...

3. Jakiego masz antywira?

4. Tryb awaryjny z obsługą sieci + AdAware + MKS Vir Online.

5. Wklej log z Hijack (czy jakoś tak).

6. Masz Service Pack 2?

7. Zapora systemowa włączona?

1489396[/snapback]

1. sorry powinno być eksplorator wondows

2.dawno wyłączone

3.kaspersky

4.zrobie

5.NIe wiem co to i w ogóle o co chodzi

6.mam

7włączona

dodam ze miesiac temu wszystko bylo wporzo, jeszcze jak mialem net.teraz po miesiecznej przerwie, znów mam net ale z problemami jak wyżej.

dodam ze bawilem sie troche plikiem stronicowania wczesniej i ustawilem 2.5gb dla kazdej partycji (20 i 130 gb) ale znów oddalem kontrole nad tymi zasobami systemowi... czy to moze miec jakis wplyw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Są 2 możliwości: explorer.exe lub iexplore.exe. Każdy inny to raczej wirus.

2. Ok.

3. Odinstaluj i zobacz, czy coś to zmieni.

4. I jakie wyniki?

5. Chodzi o program HijackThis, który sprawdza system pod kątem trojanów, reklam i innego badziewia. Zrób nim LOGa i wklej go tutaj. Program znajdziesz tutaj: http://www.majorgeeks.com/download3155.html

6. Ok.

7. Ok.

8. Jeśli obecnie system sam sobie przydziela plik wymiany, to powinno być ok.

9. Kliknij na "Mój komputer", wybierz partycje C: (z Windows), prawy przycisk myszy, "Właściwości", wybierz "Oczyszczanie dysku". Jak się załaduje, to zaznacz wszystko prócz "Kompresowanie starych plików" i daj OK. Gdy pojawi się pytanie, to wybierz "Tak".

10. Jeśli używasz FireFoxa, to Narzędzia-> Opcje-> Prywatność-> Wyczyść wszystko.

11. Jeśli masz tak z 20% dysku wolnego (partycji C), to włącz Scandisk a potem defragmentację dysku.

12. Jeśli na liście procesów masz MDM.EXE, to ubij go, znajdź plik i usuń.

13. Masz zainstalowane jakieś środowisko programistyczne (Delphi, Visual Studio)?

14. Jakiej przeglądarki używasz i którą masz Javę? Sun czy MS?

15. Utwórz nowe konto, zaloguj się na nie i sprawdź, czy ten problem też występuje. Jeśli nie, to dostosuj sobie nowe konto do ustawień starego (tapeta, style), przenieś dokumenty, ulubione itd. Na koniec usuń stare konto.

A tak z ciekawości, to pytanka, które powinny były paść na początku:

1. Przez co się łączysz? Modem Neo na USB??

2. Jaki proces zajmuje czas procesora?

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi