RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 witam temat troche oklepany, z poprzednich postow niewyciagnolem wnioskow, wiec prosze o rzeczowe opinie bo bede kupowal jutro pojutrze nową grafe i mam do wyboru: Gainward GeForce4 PowerPack! Pro/600 TV (mx440) albo jakiegos noname gf3 ti200 Jeszcze zastanawiam sie nad Radeonem 8500 le, ale jakos niejestem przekonay do tej marki. Sam w tej chili niemam czasu dalej przegladac forum wiec zwracam sie do Was z prosbą o pomoc. Pozdrawaim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Temat faktycznie oklepany. Jakiś moderator mógłby zadbać o przykelenie na stałe linku do THG graphic chart. Bez porównania GF3Ti200 będzie wydajniejszy nawet od GF4MX460, a co dopiero od wersji wolniejszej. Radeon 8500 będzie wydajniejszy od GF3Ti200, a nierzadko od GF3Ti500 ale tylko dobrej jakości. Noname, a zwłaszcza wersja LE, będzie bardziej porównywalna z GF3Ti500, niemniej jednak, będzie wydajniejszy od Ti200. Poważnie się zastanów, jedyne co odstrasza to problamatyczność sterowników i to, że słabo się kręci, podczas, gdy większość GF3Ti200 można podkręcić do wartosci Ti500. Jak masz kase to Radeona, a jak nie chcesz to tylko i wyłącznie GF3Ti200! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Radek bedzie najlepszym wyborem z posrod tych trzech kart. Temat walkowany 1000x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nigdy ale to nigdy niebierz gf4mx4xx bo to straszny syf.Zastanów sie na tym gf3ti200 (ja ją mam i na moim sprzęcie GTA3 zawala mi 1280x1024)Albo faktycznie nad radkiem8500, nawe LE da się podkręcić do normalnego radka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Wlasnie od Radeona odstrasza mnie ta problematyczność ze sterami i kompatybilnością, hyb ajednak kupie tego gf3 ti200 zostanie mi troche kasy dozbieram i kupie jeszczejedną kosc 256 ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 pamietajk ze gf4mx to podrasowana wersja gf2mx a to jest starsdze od gf3 i gf3 to byl nowy chip w porownaniu go gf2mx takze wez tego gf3 lub radka jakiejs fajnej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ja Ci jednak polecę Radka. Sam ostatnio stałem przed podobnym dylematem i wybrałem Herculesa i jestem bardzo zadowolony. Obraz żyleta, a TV out to poezja... :D Bardzo wydajny. A i z grami nie mam żadnych problemów. Może na orginalnym BIOSie pamiątki nie kręcą się wspaniale, ale Hercules to Hercules - wiesz co masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nie rozumiem ludzi którzy piszą że odstraszają ich problemy ze sterami i kompatybilnością Radeonów. Tak było dawno temu. Teraz koledzy którzy mają GF3 zazdroszczą mi 100% kompatybilności mojego Radeona który chodzi sobie ze wszystkim (nawet doom3) na sterach od producenta :). A wydajnością R8500 może i jest na poziomie GF3 ti 500 ale za to obsługuje sporo więcej funkcji ( np wspomagające DVD oraz vertex i pixel shadery w wersji 1.4 i trueform) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 mi chodzi o wersje LE. Wsyztkie nawet starsze gry typu q2 midtown madness 1 i 2, colin 1 ida na tym Radku? Jakbym stanol przed wyborem kilku roznych radeonkow to wersja le jakie powinna miec czestotliwosci i jakei czasy dostepu pamieci, oraz prosil bym zebyscie podali jakiej firmy ram bylby najbardziej podatny na o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Hmm q2 - jest na OpenGL - z tym żaden radek nie ma problemów, midtown madness - to tylko DX6/7 - dlaczego mialoby nie dzialać - przecież nie wymaga obsługi prawie żadnych funkcji. A colin 1 z tego co pamiętam to chyba nawet nie był akcelerowany. Temat wersji przewinął się już chyba z 1000 razy wiec napiszę tylko : nie - powercolor, tak - pamięci 3.6 ns i lepsze. Rozsądnym zakupem jest Sapphire ( tani i dobry ) byle sprawdzić żeby pamięci miały te 3.6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 najlepiej jak bedzie miec hynix'y 3.6 ns, a LE ma zwykle częstotliwość 250/250, mój Hercules ma domyślne taktowanie dla pamięc 240 ale za to ma lepsze timingi. Starych gier nie próbowałem ( q2 ) instalować, ale nie słyszałem o jakiś problemach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. Jeszzce ostatnie pytanie Mam Xp16@1,9+ (fsb 150) 256 Sdr Kingston (synch) Baracude IV tak pi razy oko :) ile powinienem miec na leko podkreconym Radeonie 8500 LE ? (3dmark 2001se)hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 :? na nie podkręconym myśle że wyciągniesz coś kolo 8000 -8500, ale nie wiem dokładnie, najlepiej jak sie wypowie ktoś kto ma taki sprzęt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. Jeszzce ostatnie pytanie Mam Xp16@1,9+ (fsb 150) 256 Sdr Kingston (synch) Baracude IV tak pi razy oko :) ile powinienem miec na leko podkreconym Radeonie 8500 LE ? (3dmark 2001se)hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. Jak się baaardzo postarasz to 10000 ! Jak się postarasz to 9300-9500 ! A tak normalnie - z lekkim OC to koło 9000 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. Jeszzce ostatnie pytanie Mam Xp16@1,9+ (fsb 150) 256 Sdr Kingston (synch) Baracude IV tak pi razy oko :) ile powinienem miec na leko podkreconym Radeonie 8500 LE ? (3dmark 2001se)hehz moze faktycznie lepiej wyjde na tym Radeonie. Obejrze jutro w sklepie i wkrotce podejme decyzje. robilem "compare" z gosciem co mial antka 1700+ i radka 8500 chyba LE i on mial 8400 takze jak swoj sprzet lekko podkrecisz to powinienes miec z 9000 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nigdy ale to nigdy niebierz gf4mx4xx bo to straszny syf.Zastanów sie na tym gf3ti200 (ja ją mam i na moim sprzęcie GTA3 zawala mi 1280x1024)Albo faktycznie nad radkiem8500, nawe LE da się podkręcić do normalnego radkaJa do GF4MX nic nie mam..... ale to moje zdanie ! 8) Co do GTA3 to liczy się RAM - widziałem GTA3 chodzące bardzo płynnie w 1280x1024 na D750 i GF2GTS z 512 MB RAM ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 witam temat troche oklepany, z poprzednich postow niewyciagnolem wnioskow, wiec prosze o rzeczowe opinie bo bede kupowal jutro pojutrze nową grafe i mam do wyboru: Gainward GeForce4 PowerPack! Pro/600 TV (mx440) albo jakiegos noname gf3 ti200 Jeszcze zastanawiam sie nad Radeonem 8500 le, ale jakos niejestem przekonay do tej marki. Sam w tej chili niemam czasu dalej przegladac forum wiec zwracam sie do Was z prosbą o pomoc. Pozdrawaim Hmm... dla mnie BAAARDZO DOBRYM GF4MX440 jest Prolink wersja ULTRA ! Chodzi na 350/530 - deflaut dla GF4MX440 275/400 - fabrycznie 290/460 ! Ja na tej karcie maiłem 7213 w 3DMarku 2001, gdyby karta miała PIxel i Vertex Shadery oraz wyświetlała wszystkie testy - tak jak na GF4Ti4200 spokojnie miałaby 9000 !!! - 3DMark dolicza sporu punktów za te testy ! Patrząc na ilość FPS w pierszych 6 testach, ten GF4MX440 nie ustępował GF4Ti4200 !!! - no moze troszke ! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ja zaproponowałbym Ci radka le np.herculesa -nawet nie podkrecony bedzie wydajniejszy niz gf3ti200 a jak sie postarasz to nowego mozesz wyrwac nawet za niecałe 500zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ja zaproponowałbym Ci radka le np.herculesa -nawet nie podkrecony bedzie wydajniejszy niz gf3ti200 a jak sie postarasz to nowego mozesz wyrwac nawet za niecałe 500zł406 zł najmniej ! 8) średnio 420-440 zł 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 DObra biore Radeona przekonalisce mnie ! :) tylko ciekawe gzdei dostane za cene nizszą nish 500 zeta MIeszkam w Szczecinie i ceny powyzej 500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 znalazłem własnie radiator do pocięcia i przyklejenia na pamiątki, na gpu wpakuje jakiegoś orba i jazdaaaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ale sie napaliłeś... to lubie ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 najleprza jest ta podnieta przed kupnem i w drodze do domu z kartą 8O :twisted: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 tak a potem opada cisnienie jak sie przekonujesz ze to co kupiles to zlom:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Albo jak na przystanku 5 facetów ubranych w dresy adidaska mówi "te... co masz w tym pudełku"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 było powiedzieć że pistolet se właśnie kupiłeś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 pamietajk ze gf4mx to podrasowana wersja gf2mx a to jest starsdze od gf3 i gf3 to byl nowy chip w porownaniu go gf2mx takze wez tego gf3 lub radka jakiejs fajnej firmy Zgóry sorry za czepialstwo :wink: ale muszę w kwesti formalnej. GF4MX to nie dokońca "podrasowana GF2MX" ja raczej bym powiedział "podrasowana GF2Ti" przyczym znacznie od niego lepsza. Oczywiście nie ulega wątpliwości że GF3 jest znacznie lepszy i przyszłościowy (mimo że starszy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A czy GF2Ti to nie jest tylko i wyłącznie podrasowany GF2GTS? Boże, tak to by można bez końca, bo i GF2MX odpowiednio podrasowany będzie taki jak GF2Ti. Chodzi o to, że GF4MX bardziej jest zbliżony do GF2MX/GTS/Ti niż do GF3 czy GF3Ti. I wydajnościowo również. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Albo jak na przystanku 5 facetów ubranych w dresy adidaska mówi "te... co masz w tym pudełku"... ta ja zanimi podązam 1 telefon i hopaki maja taka jazde ze w zembach i na kolanach by mi oddali Radeonka ... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jeszcze neimam Radeona ale jusz sciągam sterty d o neigo :) versja 6166 moze byc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...