derwu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Wybieram samsunga (porównując z WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA, który miałem zamiar wybrać), przemawia cena - nie jest wysoka, a w zamian dostajemy bardzo duzo : Łącze SATA II (a w WD SATA), Pojemność 200 GB ( w WD 160GB), Dwukrotnie większy tranfer zewnętrzny, Większy tranfer wewętrzny, Orazn NCQ. Chyba wszystko przemawia za wybraniem Samsunga. 1491212[/snapback] I słusznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Kup http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=1569 taką karte i dodatek zalmana VF 700 AlCu lub ATI Silencera wyjdzie lepiej i niewiele drozej ok150zl a roznica znaczna (16 potoków) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) jak bedziesz to podkrecal to lepiek wez lepszy zasilacz bo ten moze nie wydolic i Gigabyte tez chyba raczej do OC sie nie nadaje poco niepotrzebnie kase na Hisa dajesz?? bierz sapphire'a i dokum mu zalmana!!! a bedzie napewno lepiej Edytowane 11 Czerwca 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Kup tego Sapphira bo his 4 banie drozszy do tego nawet VF 700Cu i Miedziane Revolteci i i tak oszczedzisz z 200zł,nawet jakbys mial sama karte zamawiac przez neta to 200zl a nawet wiecej piechota nie chodzi...i zmienilbym plyte na asusa na i955 jakbys zaoszczedzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) lol, nikt nie załważył BOX'a :>? Kupując wersję BOX (pudełko, pi.erdoły, wentyl) masz 3 letnią gwarancję, do czasu zdjęcia chłodzienia....kupując osobne chłodzenie i zakładając je tracisz gware :) Dla Ciebie wersja OEM w tym wypadku imo [; Zestawik spoko, ale dysponując takim keszem brałbym a64 z jakimś dobrze kręćliwym venickiem na czele [;, nie siejąc tutaj propagandy ofkors [; Podkręsliłes ze masz w planach obróbke filmow więc intel jak najbardziej, gierki raczej amd, ale tak czy siak, zestaw si. Co do radzisza, to przepłacasz szczerze Ci powiem na tym his'ie, o 30mhz wyzszy rdzeń, a cena? 200zł wyzsza? W ProLinie stał po 1200zł Szafirek, nie wiem jak teraz, a po zmianie chłodzenia pięknie sie kręcił. Pozdrawiam EDIT: płytka milutka, więcej sie nie wypowiem nie miałem stycznosci, ma ją pewnie tylko niewielu, obadaj. [; Chłodzenie? AtiSilencer5 Edytowane 11 Czerwca 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Co do katy graficznej wybrałem Sapphire Radeon X800 XL 256 MB 256 Bit TV PCI-E OEM, nad jej chłodzeniem jeszcze myślę (szukam najlepszego / cena). A czy płyta nie byłaby lepsza ta : 1492182[/snapback] Co do Asusa P5ND2 na NF to ma jedną przeogromną zaletę, SLI. Płyta wypasiona, a osiągi porównywalne do I955. Tylko biorąc tą płytę, zastanowiłbym się nad wykorzystaniem jej zalet, a przedewszystkim SLI, więc może 2 x 6600GT :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Wydaje mi się, że Arctic, bo wtedy będziesz miał chłodzone też pamięci (Zalman chłodzi tylko rdzeń?), DHES (powietrze na zewnątrz obudowy) i mniej miejsca w obudowie to chyba zajmie. Tagan - na pewno nie zabraknie. ZeroSuper: uważam pomysł 6600GT ogólnie za bezsensowny (swoją drogą uważam SLI za bezsensowne ale tą kombinację najbardziej). Po co brać płytę z SLI, 2x6600GT i jeszcze lepszy zasilacz, jak można ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tańszą płytę bez SLI, 6800GT i normalną zasiłkę? Edytowane 11 Czerwca 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Ja myślę, że na pamięć to on jednak tylko wieje, "Zastosowanie GPU kart graficznych", a Arctic dotyka radiatorem kostek. DHES odbywa się tak, że ten wiatrak w Arcticu nie tyle dmucha co rusza powietrze w tym tunelu (czyli dmucha w bok jakby), a wyjście tego tunelu jest na zewnątrz, dzięki temu powietrze w obudowie nie jest nagrzewane (może ci się to przydać jeśli bierzesz P4 - grzałkę). Edytowane 11 Czerwca 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) lol, nikt nie załważył BOX'a :>? Kupując wersję BOX (pudełko, pi.erdoły, wentyl) masz 3 letnią gwarancję, do czasu zdjęcia chłodzienia....kupując osobne chłodzenie i zakładając je tracisz gware :) Dla Ciebie wersja OEM w tym wypadku imo [; (...) pierwsze słyszę może w Amd tak jest. Tangan 480 W powinien w zupełności wystarczyć :) PS. pisze się W Z I Ą Ć, a nie W Z I Ą Ś Ć - dzisiaj w Teleekspresie nawet o tym było :P Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Balu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Wybieram samsunga (porównując z WD Caviar RE 160 GB WD1600SD 8MB cache SATA, który miałem zamiar wybrać), przemawia cena - nie jest wysoka, a w zamian dostajemy bardzo duzo : Łącze SATA II (a w WD SATA), Pojemność 200 GB ( w WD 160GB), Dwukrotnie większy tranfer zewnętrzny, Większy tranfer wewętrzny, Orazn NCQ. Chyba wszystko przemawia za wybraniem Samsunga. 1491212[/snapback] jak sama nazwa wskazuje dysk Wd to wersja RD- czyli Raid Edition a) czy będzie różnica miedzy SATA a SATA II to wątpię, nawet w ukłądzie 2 dyski w RAID O nie będzie raczej różnicy w wynikach transferu na oby interfejsach - dopiero może RAID na 4 dyskach wykazałby przewagę większej przepustowości kontrolera SATA II ... B) też bym wybrał większą pojemnośc ... w końcu 40 GB więcej c) transfer zewnętrzny tak jak w "a" - nie ma wiekliego znaczenia w układzie z pojedynczym dyskiem czy nawet 2 dyskami w RAID 0 d) transfer wewnętrzny podawany przez producenta to też tylko teoria i z reguły zupełnie nie adekwatna do wyników praktycznych testów ... e) NCQ ... w przypadku 1 dysku daje znikomy wzrost wydajnosci, większy w przypadku układów RAID .. ale jeśli chipset obsługuje tą funkcję to po to zeby ja wykorzystac a teraz praktyka: testowałem i nowe Samsungi i dyski WD z serii RAID i nie zauważam różnic wydajności w układach z jednym dyskiem ... układ RAID na 2 dyskach jakby był wydajniejszy lekko na WD RE 160 GB ... RAIDu na 4 dyskach nie testowałem .... ale jak zauważyłem wcześniej - szybszy pewnie okazałby się RAID na 4 Samsungach SATA II z uwagi na szybszy interfejs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 pierwsze słyszę może w Amd tak jest. Tangan 480 W powinien w zupełności wystarczyć :) PS. pisze się W Z I Ą Ć, a nie W Z I Ą Ś Ć - dzisiaj w Teleekspresie nawet o tym było :P 1495056[/snapback] Pisze się Tagan a nie Tangan :wink: Ten zasilacz na pewno wystarczy do tej konfiguracji... P.S. Ja bym brał Zalmana a nie Arctica na kartę graficzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 zapraszam może się na coś to przyda komuś a może ktoś doda swoje testy, do czego gorąco zachęcam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...