RoyalC333 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Naszukałem się i naczytał i dalej nie wiem :(. Potrzebuję pamięci do sprzętu takiego jak w podpisie, tylko z małą różnicą zamiast ECS K7S6A będzie płyta GIGABYTE GA-7N400 PRO i nie będzie tych marnych Elixir-ów. Chodzi mi konkretnie o pamięci 512 MB, nie wiem czy w dualu czy nie, mam nadzieje, że doradzicie. Kasy mam zamiar na to przeznaczyć jakies 150-170 zł, ewentualnie 1024 MB ale na to maksymalnie 300 zł. Pomóżcie - wiem, że się na tym znacie :). Być może, że w przyszłości będę chciał trche je podkręcić. Pozdrawiam wszystkich. P.S. Słyszałem, że na nForce2 dual troche nie ma sensu. Czy to prawda?? Edytowane 10 Czerwca 2005 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 O podkręcaniu Ga7N400Pro zapomnij natychmiast. Jej możliwości kończą się wraz z przkroczeniem 215Mhz (w szególnych wypadkach 218Mhz). Co do sensu duala na NF2 to jest to prawda ale nie do końca. Różnica miedzy dual a single jest jakieś 3% na korzyśc duala ale ja tą różnicę zauważam. Co do kości to miałem Kingstone Value Ram i pięknie śmigał, teraz mam Hynix D43 i też jestem bardzo zadowolony. Polecam Hynix bo kostki są na prawdę super na tą platformę i są tanie. Na Allegro można wyrwać 512MB za ok. 170zł (jedna kostka). Kup sobie jedną 512 a jak kiedyś kaska ci spłynie to drugą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam. Dzięki za odpowiedź a co sądzisz o takich pamięciach - TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 ?? Bo mam do nich łatwiejszy i szybszy dostęp niż przez allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...