urbi818 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Mam problem a mianowicie kupiłem nowe chłodzenie do procka i gdy go montowałem uszkodziłem taką małą czarną kosteczkę nad rdzeniem są tam trzy takie kostki każda na ośmiu nóżkach,ja uszkodziłem drugą a dokładnie ukruszyłem pierwsze nóżki i teraz płyta wykrywa mi go jako Athlona 2200 a pamięci ram mam trzy kości po 256ddr\333 płyta wykrywa mi je jako 256\266.Testowałem uszkodzony procesor na dwóch płytach głownych i jest to samo i nic nie da się z tym zrobić.Komputer teraz chodzi mi bardzo niestabilnie i się często wiesza.Jak ktoś wie czy można samemu coś z tym zrobić bardzo proszę o pomoc bo w serwisie naprawa mi się nie opłaca.Z góry THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 A co to male czarne nad rdzeniem ;o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 A co to male czarne nad rdzeniem ;o 1490636[/snapback] Jemu chyba chodzi o te parę scalaczków wokół rdzenia ;) Raczej nic sie nie da z tym zrobić, mozna jednak na silę próbować "zregenerować" te nóżki, ale to juz trzeba miec odpowiednią lutownice i zdolnosci manualne ;) Ale raczej proc udupiony juz na amen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zaraz zaraz. jezeli płyta go wykrywa jako 2200+ to znaczy ze proc ma wyzsze taktowanie a to znaczy ze potrzebuje wiecej napięcia!! Spróbuj podnieść napięcie, np. do 1,7v i zobacz wtedy czy sie zawiesza itd..aha kontroluj temperature. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 kurde.. może nowego moda żeś odkrył :D .. podnieś mu napęcie.. skoro jądro całe to powinno być git ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbi818 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Podniosłem napięcie i jest git :D ale ram mi nadal wykrywa jako 266:( i to chyba sprawa magistrali teraz mam ustawioną na 200 może jak przestawie na 266 to pamięci bedzie normalnie wykrywać tylko czy jeszcze czegoś nie uszkodze ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Podniosłem napięcie i jest git :D ale ram mi nadal wykrywa jako 266:( i to chyba sprawa magistrali teraz mam ustawioną na 200 może jak przestawie na 266 to pamięci bedzie normalnie wykrywać tylko czy jeszcze czegoś nie uszkodze ?????? 1490885[/snapback] No widzisz, odkryłes nowego moda jak przerobić procka na 2200+ :lol: :D ważne ze działa. FSB jakie masz? 100(200) czy 133(266)? jezeli jest ustawione na 100 przestaw na 133 to bedzie tak jakby 266 ;](mnozy sie x2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...