Skocz do zawartości
samhain

Nowe Stare = Rez 1x5,25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcialbym poinformowac, iz wlasnie pojawily sie Rezerwuary 1x5,25" pasujace do slotu cd ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

cena: 89 pln (korek + krocce w zestawie - do wyboru: choinka 12, choinka 16, skrecane 10/12)

probna partia nie jest duza, takze jesli ktos chce szybko to zapraszam

w razie pytan wiecie jak sie kontaktowac :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pojemnosci juz nie uda mi sie sprawdzic bo... cala partia probna wlasnie sie sprzedala :blink: :)

co do wymiarow: klik <- dane techniczne

dokladnie 160mm, krotszych nie przewiduje sie

co do nowej partii sadze ze cos kolo konca tygodnia bedzie dostepna

Pozdrawiam

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedą wersje z otworami w bocznych sciankach (do przykrecenia w zatoce)?

1491181[/snapback]

czytamy temat z uwaga :unsure:

TAK kazdy kto chce dostanie wersje z otworami...

koeljna partia bedzie miala grubsze scianki boczne i beda otwory juz na stale... mam nadzieje ze ceny to nie podniesie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to w sumie dziwne tak robic reza do zatoki 5,25 ale bez otworow do zamontowania w tejze zatoce :PPP

ale ogolnie fajnie, jeszcze pare partii, kazda pewnie dostanie udoskonalenia jakies i jak ja bede kupowal to juz bedzie wypasiony rezik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny, ale ja bym wolał jakby do neigo mozna było dokupić np. jakieś nakładki. fajnie by wyglądało woda+płyn UV+katoda z tyłu zbiorniczka a z przodu zakryte metalową płytką i wycięty jakis fajny napis, np. X-treme watercooling albo cuś w tym stylu... dlatego podobają mi się rezerwuary od Danger Dena.. ale imho za tą cene to dobry alterantywa dla okrąłgych rezerwuarów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GJ Samhain, wreszcie fajny rezik do 5,25 za przyzwoite pieniazki :D.

1491318[/snapback]

thx, staram sie

bo to w sumie dziwne tak robic reza do zatoki 5,25 ale bez otworow do zamontowania w tejze zatoce :PPP

1491298[/snapback]

z prostego powodu... wiekszosc bud ma szyny wna napedy 5,25... a co do otworow napisalem przeciez ze bez problemu dorabiam...

fajny, ale ja bym wolał jakby do neigo mozna było dokupić np. jakieś nakładki. fajnie by wyglądało woda+płyn UV+katoda z tyłu zbiorniczka a z przodu zakryte metalową płytką i wycięty jakis fajny napis, np. X-treme watercooling albo cuś w tym stylu... dlatego podobają mi się rezerwuary od Danger Dena.. ale imho za tą cene to dobry alterantywa dla okrąłgych rezerwuarów ;)

1491339[/snapback]

nie widze problemu moge nawet Twoja fotke grawernac... chcesz znac cene? ;) wszystko mozna zrobic kwestia ceny, a moim celem nei jest zrobienia najwiekszej oferty rezow na swiecie ;)

bo nie widze problemu moge robic tylko rezy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jakiej plexy zrobione są te rezy

i czym są klejone

zrobilem juz dwa takie kiedys (dawno) z 4mm plexy

chyba kleiłem je jakimś specjalnym silikonem do poliwęglanu i plexy ale nie pamiętam nazwy:/

ale ten silikon zanim wysechł musiały minąć chyba z 4-5 dni:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jakiej plexy zrobione są te rezy

i czym są klejone

zrobilem juz dwa takie kiedys (dawno) z 4mm plexy

chyba kleiłem je jakimś specjalnym silikonem do poliwęglanu i plexy ale nie pamiętam nazwy:/

ale ten silikon zanim wysechł musiały minąć chyba z 4-5 dni:/

1491990[/snapback]

moge Tobie podac jedynie grubosc plexi i to ze sa z tej lepszej plexi robione (jakby ktos nie wiedzial sa dwa rodzaje ;))

wiecej? sorki tajemnica handlowa

------------

wiec... nowa dostawa przyniosla zmiany (sorki za jakosc fotek), korek wlewowy na przodzie... co ulatwi uzupelnianie ukladu :D

Dołączona grafika

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rez w zatoke 5'25'' bez pompki - marnotractwo miejsca

rez bez pompki za 89pln - drogo

gdyby kosztowal 100pln i mial w sobie pompke chodzby aquaela pfn 350 to by byla alternatywa dla leniwych rybakow

a tak pleksi mozna kupic na allegro za 30pln z przesylka (mniej wiecej taka ilosc) i krocce za 10pln to razem 40pln -klej jakos w koszty wpuscic

no to 50pln roznicy przy produkcji seryjnej to za duza roznica ,bo przeciez biorac materialy w duzych ilosciach to ich koszt zejdzie do 25pln (z klejem)

moim zdaniem nieprzyzwoita przebitka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rez w zatoke 5'25'' bez pompki  - marnotractwo miejsca

rez bez pompki za 89pln  - drogo

gdyby kosztowal 100pln i mial w sobie pompke chodzby aquaela pfn 350 to by byla alternatywa dla leniwych rybakow

a tak pleksi mozna kupic na allegro za 30pln z przesylka (mniej wiecej taka ilosc) i krocce za 10pln to razem 40pln -klej jakos w koszty wpuscic

no to 50pln roznicy przy produkcji seryjnej to za duza roznica ,bo przeciez biorac materialy w duzych ilosciach to ich koszt zejdzie do 25pln (z klejem)

moim zdaniem nieprzyzwoita przebitka

1550814[/snapback]

o tak racja... wiec dlacego nie zajmiesz sie produkcja? ;) jakos Twoje liczenie mnie nie przekonuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie planuje sobie taki zrobić :lol:

tylko chciałbym wyprowadzić odpowietrzenie na przedni panel, rez 3x 5.25 z jakąś pompką, jeszcze nie wiem jaką ale sie dowiem ;) <_<

wracając doo tematu...

strasznie drogo! :|

ładnie fajnie ale drogo i odpowitrznik jak dla mnie nie prakyczny bo trzeba reza wyjąć albo odkręcić to co jest nad nim i wtedy odpowietrzac czy zalewać wodą.......

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tak racja... wiec dlacego nie zajmiesz sie produkcja? ;) jakos Twoje liczenie mnie nie przekonuje :)

1550823[/snapback]

moze sie zajme ,ale watpie ,poniewaz musialbym zebrac funduze zeby kupic wieksza ilosc materialu i po drugie nie jestem przekonany do rezerwuarow 5'25"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie drogo! :|

taniej niz konkurencji ;)

ładnie fajnie ale drogo i odpowitrznik jak dla mnie nie prakyczny bo trzeba reza wyjąć albo odkręcić to co jest nad nim i wtedy odpowietrzac czy zalewać wodą.......

1550858[/snapback]

imo lepiej niz z tylu... ale to kazdego osobista opinia... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten jest fajny i funkcjonalny.... choć bywa nierzadko że ludzie którzy decydują się na kupny rezerwuar chcą zaoszczędziś na miejscu... ten rezerwuar ma 16cm... spokojnie by starczyło 4-5cm - jak ma 16cm to w niektórych przypadkach może zahaczać o zasilacz - sam rezik nie zahacza ale węże tak muszą się powyginać że się łamią - rezik jest za długi....

w dalekiej przyszłości bym proponował opracowanie dużo krótszego reziku dla oszczędzających miejsce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi