alCatraz Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! planuję kupic kompa w skład ktorego wejdą podstawowe elementy, oprocz HDD bo ten mam jeszcze ze starego crapilatora (80GB WD800JB). Złozyłem na komputroniku zestawik ponizej i prosiłbym o jakies opinie, ewentualne uwagi itd (chcę złozyc maxymalnie wydajny system za tą kwotę). AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Winchester Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVidia nForce4 Ultra Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/1GDC) CL3 GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI bulk (PCI-E) obudowa Tracer TRO-888 Diablo Gamming - czarna 400W -- całość 2140zl brutto Planowałem kupic GF6600GT ale niestety nie zmieszczę się w limicie budzetowym :wink:, chyba ze macie jakies pomysły. Pozdro yy chyba jeszcze muszę dobrac lepszy zasilacz, bo ten z obudowa jakis noname jest :) --edit-- aha mam juz ze starego kompa - fdd, klawiature, myche, głoniki, monitor i napęd optyczny (CD-RW ale co tam, DVD poczeka ;) no i ten dysk o ktorym juz pisalem Edytowane 10 Czerwca 2005 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Więc kup obudowę bez zasilacza i dokup przynajmniej jakiegoś Modecoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Tak wiem, ale reszta ogólnie jest dobrze dobrana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 procka bym wzial ale Venica... a ram poszukalbym o mniejszym CL no i obudowa bez zasiłki d tego zasilacz modecom 350w powinien wystarczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zdecydowanie odradzam te kingstony. Sam mam , nie polecam. Naprawde warto dopłacić te 100 zł i kupić geila , twinmosa , bądź cokolwiek innego jeśli sie myśli o o/c . Nie polecam gf6600 swoją drogą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 a dlaczego 6600 nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 ja tez bym nie kupil 6600 ... co innego 6600GT ale nie 6600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 primo nie szukaj przez komputronika bo drogi. wez a64 venice mobo jakie tam wybierzesz chociaz warto DFI kupic ramy twinmosa speed-premium- moze na dobry poczatek 512 gf6600gt - za roznice z ramu a jak trafisz jakas kase to dolozysz sobie druga kosc ramu... ja bym tak zrobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Dziekuje wszystkim za rady ale mam w takim razie kolejne pytania :) primo nie szukaj przez komputronika bo drogi.Jezeli mam nie szukać na komputroniku to gdzie?? ramy twinmosa speed-premium- moze na dobry poczatek 512gdzie takie ramki znajde? na komputroniku nie mogłem się doszukać. Poza tym wydaje mi się że 512 to dzisiaj baardzo mało, ale moze się nie znam (na 256mb SWAT4 miele dyskiem jak szalony, nie da sie grać). Naprawde warto dopłacić te 100 zł i kupić geila , twinmosa , bądź cokolwiek innego jeśli sie myśli o o/c .Właśnie w tym problem ze 2200zł to jest max ile mogę wyciułać i nie ma szans nawet na 100 zł więcej. Nie polecam gf6600 swoją drogą .Tak wiem ze nie jest to super grafa ale poki co chyba wystarczy? zawsze mogę zamienic ją pozniej na np 6800. Co do zasilacza, to co myślicie o Chieftecu 360W (HPC-360-202DF)?? BTW kompa zamierzam kupić dopiero na początku wakacji, więc mam nadzieję że ceny GF6600GT spadną, w koncu wejdzie na rynek seria G70, dobrze myślę? A może ktos przedstawi jakiś zestawik (procek, plyta, ramek, grafika, obudowa i zasilacz) razem z ceną?? Edytowane 11 Czerwca 2005 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 www.pcprojekt.pl - najtaniej chyba, a po za tym to www.apollo.pl, www.sirius.pl... generalnie dobrze sie szuka przez www.skapiec.pl te ramy znajdziesz w sklepach ktore podalem, z tym, ze obecnie nie ma, bo wykupili, wiec trzeba poczekac. 512 na razie pociagniesz, a duzo lepiej kupic lepsza grafe i potem dolozyc ramu do 1024 zasilki szefa 360W ciesza sie zla opinia, ponoc padaja... zestawik prosze bardzo: A64 Venice 3000+ oem 550,- w www.esc.pl DFI lanparty nf4 ultra d 540,- w pcprojekt arctic freezer64 mozna od 70,- twinmos speed premium 512mb 220,- w apollo, sirius, pcprojekt gigabyte gf6600gt 128mb 128bit 650,- w www.proline.pl cheiftec 410W 185,- razem 2215,- bude musisz zachowac obecna zmieniajac tylko zasilke, albo na gieldzie kupic od zlomiarzy cos za 20-30zl i sobie zrobic ladnie, a da sie i to malym kosztem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...