Skocz do zawartości
alCatraz

Zestaw Do 2200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! planuję kupic kompa w skład ktorego wejdą podstawowe elementy, oprocz HDD bo ten mam jeszcze ze starego crapilatora (80GB WD800JB). Złozyłem na komputroniku zestawik ponizej i prosiłbym o jakies opinie, ewentualne uwagi itd (chcę złozyc maxymalnie wydajny system za tą kwotę).

AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Winchester

Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVidia nForce4 Ultra

Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/1GDC) CL3

GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI bulk (PCI-E)

obudowa Tracer TRO-888 Diablo Gamming - czarna 400W

--

całość 2140zl brutto

Planowałem kupic GF6600GT ale niestety nie zmieszczę się w limicie budzetowym :wink:, chyba ze macie jakies pomysły. Pozdro

yy chyba jeszcze muszę dobrac lepszy zasilacz, bo ten z obudowa jakis noname jest :)

--edit--

aha mam juz ze starego kompa - fdd, klawiature, myche, głoniki, monitor i napęd optyczny (CD-RW ale co tam, DVD poczeka ;) no i ten dysk o ktorym juz pisalem

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

primo nie szukaj przez komputronika bo drogi.

wez a64 venice

mobo jakie tam wybierzesz chociaz warto DFI kupic

ramy twinmosa speed-premium- moze na dobry poczatek 512

gf6600gt - za roznice z ramu

a jak trafisz jakas kase to dolozysz sobie druga kosc ramu... ja bym tak zrobil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wszystkim za rady ale mam w takim razie kolejne pytania :)

primo nie szukaj przez komputronika bo drogi.

Jezeli mam nie szukać na komputroniku to gdzie??

ramy twinmosa speed-premium- moze na dobry poczatek 512

gdzie takie ramki znajde? na komputroniku nie mogłem się doszukać. Poza tym wydaje mi się że 512 to dzisiaj baardzo mało, ale moze się nie znam (na 256mb SWAT4 miele dyskiem jak szalony, nie da sie grać).

Naprawde warto dopłacić te 100 zł i kupić geila , twinmosa , bądź cokolwiek innego jeśli sie myśli o o/c .

Właśnie w tym problem ze 2200zł to jest max ile mogę wyciułać i nie ma szans nawet na 100 zł więcej.

Nie polecam gf6600 swoją drogą .

Tak wiem ze nie jest to super grafa ale poki co chyba wystarczy? zawsze mogę zamienic ją pozniej na np 6800.

Co do zasilacza, to co myślicie o Chieftecu 360W (HPC-360-202DF)??

BTW kompa zamierzam kupić dopiero na początku wakacji, więc mam nadzieję że ceny GF6600GT spadną, w koncu wejdzie na rynek seria G70, dobrze myślę?

A może ktos przedstawi jakiś zestawik (procek, plyta, ramek, grafika, obudowa i zasilacz) razem z ceną??

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.pcprojekt.pl - najtaniej chyba, a po za tym to www.apollo.pl, www.sirius.pl... generalnie dobrze sie szuka przez www.skapiec.pl

te ramy znajdziesz w sklepach ktore podalem, z tym, ze obecnie nie ma, bo wykupili, wiec trzeba poczekac.

512 na razie pociagniesz, a duzo lepiej kupic lepsza grafe i potem dolozyc ramu do 1024

zasilki szefa 360W ciesza sie zla opinia, ponoc padaja...

zestawik prosze bardzo:

A64 Venice 3000+ oem 550,- w www.esc.pl

DFI lanparty nf4 ultra d 540,- w pcprojekt

arctic freezer64 mozna od 70,-

twinmos speed premium 512mb 220,- w apollo, sirius, pcprojekt

gigabyte gf6600gt 128mb 128bit 650,- w www.proline.pl

cheiftec 410W 185,-

razem 2215,-

bude musisz zachowac obecna zmieniajac tylko zasilke, albo na gieldzie kupic od zlomiarzy cos za 20-30zl i sobie zrobic ladnie, a da sie i to malym kosztem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi