WindmanXP Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mam Gf4400 Crativa zrobiłem na niego chłodzenie wodne tzn. aluminowy radiator + pompka + chłodnica cały zestaw przeszedl 12 godzinny test szczelności. Zamontowałem wonczyłem kompa i ujzałem artefakty !!!! Czy ktos moze mi powiedziec gdzie poipełniłem błąd. Po zmianie na zwykly cooler wszystko wruciło do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Może nie jest dobrze przymocowany do karty? Nie wiem czy do rdzenia czy do pamięci bo nie napisałeś. Artefakty to zazwyczaj skutek przegrzewania się pamięci więc tutaj chyba popełniłeś błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 dziwnie zabrzmi ale moze za zimno mu jak moj gf2mx ma 40 stopni to jest ok ale jak otworze okno i bedzie mial z 25 to tesh mam krzaki moze to zly pomiar temp bo radiator przy normalnej pracy jest zimny a gpu ma 45 a po ochlodzeniu to wogol e nie dotykam radiatora bo az mi sie zimno robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 dziwnie zabrzmi ale moze za zimno mu jak moj gf2mx ma 40 stopni to jest ok ale jak otworze okno i bedzie mial z 25 to tesh mam krzaki moze to zly pomiar temp bo radiator przy normalnej pracy jest zimny a gpu ma 45 a po ochlodzeniu to wogol e nie dotykam radiatora bo az mi sie zimno robi a ja myslalem, ze mam karte ushkodzona :/ jak wyjde z pokoju i otworze okno, wrooce (pizdzi wtedy niezle :D) i odpale kompa, to mam kilka niebieksich pasooff l;ub czarny ekran restart i ok, a jak cieplo w pokoju, tio za pierwshym razem sie odpala :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 qrde ciekawe to moze to ma miec optymalna temp 30-45st ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 To jest chłodzenie na GPU . Wiec tez niemoge zrozumiec z kąd artefakty skoro go wogle nie podkrecałęm? I zeczywiscie moze za zimno ale myslalem ze im zimniej tym lepiej !!!! i blok dobrze przylegał !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Z ta niska temperatura cos musi byc, mialem kiedys plyte: Abit BX6 2.0 z celkiem 466, po zalozeniu ogniwa peltiera, temperatura spadala, az osiagnela krytyczna wartosc okolo 5'C i komp sie wylaczal :) nie byla to na pewno wina wilgoci, calosc dobrze uszczelniona, po zmianie plyty na abita BF6 wszystko bylo ok. Teraz chlodze poza prockiem (XP 1600+ @ 1750) rowniez grafe (TI 200, tez krecona), chlodnica wystawiona za okno, temp. wody 9'C nie odnotowalem zadnych artefaktow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 heh, to jest dziwne :Dqwa, ale zeby 12* na gpu powodowalo zwisy?????? qwa no to jest przegiecie, a ja mu kcialem peltka 34W wladowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 To jest chłodzenie na GPU . Wiec tez niemoge zrozumiec z kąd artefakty skoro go wogle nie podkrecałęm? I zeczywiscie moze za zimno ale myslalem ze im zimniej tym lepiej !!!! i blok dobrze przylegał !!!To go podkręć i masz po kłopocie :D Ewentualnie jak koniecznie nie chcesz kręcić :? to zrób vmoda na rdzeń i pamiątki :D i masz wtedy ok, tylko po co podnosić napięcia jak się nie kręci... Będzie wydajniej i nei będie artefaktów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 W takim wypadku ja bym pozostał przy orginalnył chłodzeniu i taktowaniach. Fakt faktem ciekava sprawa z tymi artefaktami. Może krzem nie lubi bezpośredniej styczności z blokiem wondym :? Sprubuj wsadzić coś cienkiego między blok, a GPU - może pomoże :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 EEEE...może po prostu pomaluj bloka od strony styka (farba nie przewodzi prąda) lub kup Agel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewLSD Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Sie okaze... jak dostane w łapy cholerny blok wodny to bede miał chłodzenie grafiki peltierem 74W i wodą... zobaczymy czy bedą artefakty... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Hmm poprostu zrobiles jakies zwarcie tez to mialem kiedys, moze blok czegos dotykał na karcie, albo mocowanie lub pasta gdzies wyciekłą na płytke i zrobiła zwarcie zobacz a powinno być dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja bym odpuścił zabawę z tymCreative sam już swojego dokładnie takiego samego załatwiłem w podobny sposób :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Pomyslcie troche. Jezeli do tej pory mial zwyczjny wentylator to powietrze z wentyla owiewalo mu rownierz pamieci. Jezeli teraz nie ma wentylka to nie ma ruchu powietrza a wiec i pamiatki sie grzeja. WindmanXP walnij jakis wentylek wiejacy na karte z blokiem wodnym i zobaczy wtedy czy masz arty. Jezeli nadal beda to znaczy ze cos gdzies zwiera :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ludzie czy wy potraficie czytac ?? to nie jest pierwszy przypadek w ktorym obnizenei temp kart powoduje krzaczki nie wie dlaczego tak jest ale u mnie mam coperplate na gpu na to kwal radiatora alumminowego i wentyl 8x8 ktory idealnie przykrywa gpu i pamieci wieje tak jak sienalezy po obnizeniu temp kartt sa krzaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 moj radeon 8500 nie robi takich akcji :mrgreen: a woda go chlodzaca ma ok. 20C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Mam pomysl jak wywaliles wiatrak z rdzenia karty i zastapiles go blokiem wodnym to powietrze ktore chodzilo rdzeni i po czasci tez pamieci przestalo krazyc i pamieci sie nagrzewaja. Ja mam gf3 i tam wiatrak jest tak zrobiony ze wieje na rdzeni i pamieci chodzac je dodatkowo, ale tez chce zrobic tam wc wiec nie wiem czy nie bede musial zapuscic ta jakiegos wiatraka o niskich obrotach do chodzenia pamieci ????? Czy to moze byc to?? Pozdrawiam MAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Mam pomysl jak wywaliles wiatrak z rdzenia karty i zastapiles go blokiem wodnym to powietrze ktore chodzilo rdzeni i po czasci tez pamieci przestalo krazyc i pamieci sie nagrzewaja. Ja mam gf3 i tam wiatrak jest tak zrobiony ze wieje na rdzeni i pamieci chodzac je dodatkowo, ale tez chce zrobic tam wc wiec nie wiem czy nie bede musial zapuscic ta jakiegos wiatraka o niskich obrotach do chodzenia pamieci ????? Czy to moze byc to?? Pozdrawiam MAC Tez o tym myslalem ale przeciez pamieci sa po obu stronach i tamte nigdy nie były owiewane ! Powiecie mnie tylko jedno czy pasta przewodzi prąd i moze powodować zwarcie ?? Ja zaraz zabieram sie do dalszych prob ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 W takim wypadku ja bym pozostał przy orginalnył chłodzeniu i taktowaniach. Fakt faktem ciekava sprawa z tymi artefaktami. Może krzem nie lubi bezpośredniej styczności z blokiem wondym :? Sprubuj wsadzić coś cienkiego między blok, a GPU - może pomoże :) Ja nie robie wodnego bo chce grafe extermalnie krecić tylko wiatraczek Creativa zagłusza mi wszystko w kompie !!! Wyje jak nienoramalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 windmanxp, ej a moze pomogloby uziemienie bloku wodnego na tej grafie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Siemka all Z tymi krzakami oprocz zbyt niskiej temp. to jest normalka kiedy rdzen sie przegrzewa. Na moim starym Gainwardzie G3 ti450,, ktory ciezko sie krecil po ustawieniu czestotliwosci na rdzeniu na 230 zaczely robic sie krzaki i wedlug mnie sa to przebicia cieplne z rdzenia do pamieci, a tak prosciej mowiac to rzden podgrzewa cala karte lacznie z pamieciami i ztad wg mnie robia sie krzaki. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Siemka all Z tymi krzakami oprocz zbyt niskiej temp. to jest normalka kiedy rdzen sie przegrzewa. Na moim starym Gainwardzie G3 ti450,, ktory ciezko sie krecil po ustawieniu czestotliwosci na rdzeniu na 230 zaczely robic sie krzaki i wedlug mnie sa to przebicia cieplne z rdzenia do pamieci, a tak prosciej mowiac to rzden podgrzewa cala karte lacznie z pamieciami i ztad wg mnie robia sie krzaki. Pozdrowka Tylko motyw taki ze rdzen ma 25 C wiec co najwyzej zmiejsza tempa całej karty a nie jeszcze ja podgrzewa !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Sory ale nie wiedzialem ze rdzen ma 25C :? (albo nie doczytalem, albo tego nie ma wyzej). Pomyslalem ze bloczek krzywo lezy i rzden sie grzeje przenoszac cieplo na reszte karty. Tak wiec sprostuje: jak nie za wyskoka temp. to za niska 8O , albo musisz uziemic blok. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Tez o tym myslalem ale przeciez pamieci sa po obu stronach i tamte nigdy nie były owiewane ! Powiecie mnie tylko jedno czy pasta przewodzi prąd i moze powodować zwarcie ?? Ja zaraz zabieram sie do dalszych prob !jush byly wywody na ten temac i jak mi wiadomo (testowalem sam z miernikiem) pasta thermopox 75 nie przewodzi prau tylko cieplo i tak ma byc zahlapalem tym niechcaco scalaka i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 A co będzie jak będe chciaB chBodzi rdzen i pamitki ciecz w temp. okoBo -5* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Kurde mam doła niesamowitego !! Uziemiłem , dałem chłodzenie na pamieci i przeczysciłem !!! I nic 5 min i w WinXP pojawiają sie krzaki ! Są jeszcze jakieś pomysły !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ewentualnie v-mod zeby sie dogrzal do 30 st napisz do przedstawiciela firmy ze masz kompa w chlodnym miejscu i masz krzakija jest zimno moze cos pomoze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Kurde mam doła niesamowitego !! Uziemiłem , dałem chłodzenie na pamieci i przeczysciłem !!! I nic 5 min i w WinXP pojawiają sie krzaki ! Są jeszcze jakieś pomysły !!A jeszcze sprawdź np. przy otwartym oknie czy też siępojawiają artefakty... Bo jak nei to może wina czegoś innego (tylko kuan czego... :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Dobra zaraz komp wędruje za okno i zobaczymy tylko dzis jest 17 C na polu wiec malo mi to da :( Musze poczekać na przymroski <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...