boski-cezar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam mam problem mam internet od niedawna (bo kompa mam już jakieś 9 lat) i nigdy nie interesowałem sie siecią .Aż do teraz moje problemy zaczeły sie od nowa niech ktoś mi poda np:strone gdzie jest opis oprogramowania do łączenia sie poprzez ftp i jak to sie robi? Tylko prosze sie nie śmiać niektórzy mają takie problemy. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1.sciagnij dowolnego klienta ftp np Cuteftp lub SmartFtp i poczytaj helpa. Jezeli masz Windows Commandera to on ma wbudowanego klienta ftp. 2.Uzyj opcji szukaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski-cezar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Tylko jest jeden problem ja nie poniemaju po angielsku Czy te programy są po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski-cezar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A wincmderze jest tyle funkcji ,że ja niewiem od której zacząć np. ftp połączenie,ftp nowe połączenie , itp........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chodzi ci o połączenie się z adresem typu "ftp://cośtam" i ściąganie/przegrywanie z niego danych. Jeżeli tak, to Internet Explorer to potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 1. odpalasz Wincmd 2. nad dwama oknami masz takie male konki tam klikasz na FTP 3. otwiera ci sie nowe okienko klikasz na nowe polaczenie 4. i uzupelniasz Sesja - tak jak sie nazywa strona jest to obojetne Host - tu wpisujesz nazwe hosta na przyklad ftp.republika.pl Uzytkownik - inaczej login wpisujesz nazwo uzytkownika ;) Haslo - twoje haslo 5. klikasz ok 6. a pozniej dajesz polacz i jestes na serwerze Jak bys czegos nie zrozumial to pisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski-cezar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dziękuje z instruktaż Grucela w razie problemów problemów napewno sie odezwę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ja polecam jako klienta ftp flash fxp, tudziez flash geta - umozliwia sciaganie w kilku czesciach plikow co przypiesza transfer ;) , a tak na poczatek to flash fxp , na potem tez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Chodzi ci o połączenie się z adresem typu "ftp://cośtam" i ściąganie/przegrywanie z niego danych. Jeżeli tak, to Internet Explorer to potrafi.A jak FTP jest na użytkopwnika i hasło to co wtedy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Chodzi ci o połączenie się z adresem typu "ftp://cośtam" i ściąganie/przegrywanie z niego danych. Jeżeli tak, to Internet Explorer to potrafi.A jak FTP jest na użytkopwnika i hasło to co wtedy ?? to: login:haslo@host Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski-cezar Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Przeczytałem wasze wypowiedzi i mam pytanka Kamerek polecasz flashgeta ale nie podajesz czy jest on po Polsku i jak nim sie posługiwać Tom.O prosze o rozwinięcie swojej wypowiedzi wraz pomocnym Philem i wytłumaczenie mi tej sprawy z loginem i hasłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 flashget nadaje sie raczej do sciagania juz konkretnych rzeczy. Fo buszowania po katalogach ftp itd. polecam raczej wymienionego wczesniej Windows Commandera ups..teraz juz Total Commander :) Przez www rowniez mozna korzystac z ftp ale nie kazdy lubi (ja srednio)...jak uzywac jest wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Chodzi ci o połączenie się z adresem typu "ftp://cośtam" i ściąganie/przegrywanie z niego danych. Jeżeli tak, to Internet Explorer to potrafi.A jak FTP jest na użytkopwnika i hasło to co wtedy ?? to: login:haslo@host Big Thx Phil - to rzeczywiście działa, a już myślałem, że nie da się wejść z poziomu WWW na FTP z loginem i hasłem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Przeczytałem wasze wypowiedzi i mam pytanka Kamerek polecasz flashgeta ale nie podajesz czy jest on po Polsku i jak nim sie posługiwać Tom.O prosze o rozwinięcie swojej wypowiedzi wraz pomocnym Philem i wytłumaczenie mi tej sprawy z loginem i hasłem Po prostu piszesz w przeglądarce : ftp://login:hasło@adresIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 dodatkowo na koncu mozna dopisac :port jesli jest on rozny od standardowego 21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Przeczytałem wasze wypowiedzi i mam pytanka Kamerek polecasz flashgeta ale nie podajesz czy jest on po Polsku i jak nim sie posługiwać Tom.O prosze o rozwinięcie swojej wypowiedzi wraz pomocnym Philem i wytłumaczenie mi tej sprawy z loginem i hasłem FlashGet jest po Polsku, wchodzisz do zakładki view dalej language i wybierasz polish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...