NeuroPL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Witam wszystkich! Wpadłem na pomysł zrobienia podstawy pod mojego Chiefteca. Całość zostałaby wykonana z grubej plexi ok. 1,5cm i posiadała chromowane kółka. Wykonałem wstępny rysunek: http://strony.aster.pl/neuro/Project%20N5/podstawa.gif Problem polega na tym, że swoja wyżynarką nie uda mi sie zaookrąglić plexy tak, żeby nie zostały strzępy. Zależy mi żeby krawędzie były tak gładkie jak na bloku WC - np. PowerX http://www.kaemkazet.rembertow.net/ryba/images/pxnew4.jpg Czy ktoś zna sposób aby coś takiego wykonać, lub sam posiada odpowiednie narzędzia i jest w stanie coś takiego zrobić za pewną opłatą? Serdecznie pozdrawiam :wink: Edytowane 11 Czerwca 2005 przez NeuroPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligu Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Będziesz musiał kupić chyba już gotową tą plexę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Będziesz musiał kupić chyba już gotową tą plexę 1491583[/snapback] Gotową, ok, ale kto by się czegoś takiego podjął? dobrze płace :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie musisz kupowac gotowej , zapytaj grzecha jak robilplexedo swoich blokow ( o ile mnie pamiec nie myli jego pleksa byla idealna i wykanczana w warunkach domowych ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie musisz kupowac gotowej , zapytaj grzecha jak robilplexedo swoich blokow ( o ile mnie pamiec nie myli jego pleksa byla idealna i wykanczana w warunkach domowych ) 1491767[/snapback] ok, jaki ma konkretnie nick? grzechu? wysle mu PMke... Czy po papierze wodnym 2000 zostana mikro ryski na plexie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 za pomoca papieru 2000 matowi sie plexi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jak już dojdziesz do poziomu "mikrorysek" to użyj pasty polerskiej takiej jak do lakieru samochodowego (kosztuje pare złotych). Tu masz artykuł o obróbce pleksy http://www.mod-works.com/index.php?option=...d=665&Itemid=31 . Btw nie lepiej przymocować kółka bezpośrednio do obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jak już dojdziesz do poziomu "mikrorysek" to użyj pasty polerskiej takiej jak do lakieru samochodowego (kosztuje pare złotych). Tu masz artykuł o obróbce pleksy 1492037[/snapback] dzieki za rady i link :D Nie chce przymocowywać bezpośrednio, bo gdy zmienię obudowę to chciałbym nadal mieć taka podstawę :D zreszta super to wyjdzie :D jak mi sie uda to dobrze obrobic to zobaczycie :D BTW: Jak grubą brać plexi? tak żeby sie nie gieła do 40kg? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 załóż jescze do tego podświetlenie, np. białe daje to niesamowity efekt .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 załóż jescze do tego podświetlenie, np. białe daje to niesamowity efekt .... 1492073[/snapback] Dobra dobra.. dalej to wiem już co robić :D narazie potrzebuje zrobić podstawe :D Czytałem artykuł z mod-works i doszedlem ze moglbym boki wygladzic opalarką bosha bo takową posiadam :D hehe poproboje na mniejszym kawalku jutro :D pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 czekamy na wyniki prób :P:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 czekamy na wyniki prób :P:) 1492852[/snapback] dzisiaj wycinałem w plexie okno do Anteca kolegi :P pozostałości zostały potraktowane opalarka i powiem szczerze ze efekt nie jest zadowalajacy... :/ Czy zna ktoś namiary na osoby produkujace bloki wodne, ktore bylyby w stanie cos takiego zrobic? bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam. Widze, ze czytałeś mojego arta na mod-works.com. Jeśli nadal nie jestes w stanie zrobic tego co zamierzasz to pisz GG 2703517 (zazwyczaj się ukrywam) Może cos uda nam sie razem zdziałać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam. Widze, ze czytałeś mojego arta na mod-works.com. Jeśli nadal nie jestes w stanie zrobic tego co zamierzasz to pisz GG 2703517 (zazwyczaj się ukrywam) Może cos uda nam sie razem zdziałać. Pozdrawiam 1493252[/snapback] Dam znać :D Dzisiaj byłem w Castoramie i 4 kółka chromowane juz są :D teraz tylko ta nieszczesna plexa :( Pozdrawiam i czekam na dalsze pomysly :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...