Muzg2 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Jak w temacie moze ma ktos ta karte i co o niej mysli , bo jutro ja sobie kupuje ,chyba ze macie lepszy pomysl-ale na pewno nie Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 widac ze jestes nowy na tym forum to powiem spokojnie ;) UZYJ OPCJI SZUKAJ temat byl juz walkowany milion razy pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Jak chcesz ale wersja z 64 MB jest wydajniejsza i tańsza ! Wiem bo ja miałem i była tak samo wydajna jak moj obecny GF 4400 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jak chcesz ale wersja z 64 MB jest wydajniejsza i tańsza ! Wiem bo ja miałem i była tak samo wydajna jak moj obecny GF 4400 ! Robiłeś testy? Jaka była różnica wynikach wersjii 64 i 128MB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 A ja za to sByszaBem |e wersja 128MB ma lepsze pamieci niz ta 64MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jeżeli przez lepsze masz na myśli wolniejsze to na pewno. Tych pamięci nie do się porównywać, raz, że jest ich 2 razy tyle, a nawet nadtaktowane do poziomu 64MB (500 MHz) raczej sprawują się słabiej. Dodatkowodo podkręcania również lepiej nadaje 64MB, ale to głównie zalezy od producenta. Jedynie są lepsze, jeżeli są to pamięci BGA, wtedy i kręca się świetnie i chodzą dobrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Jak chcesz ale wersja z 64 MB jest wydajniejsza i tańsza ! Wiem bo ja miałem i była tak samo wydajna jak moj obecny GF 4400 ! Robiłeś testy? Jaka była różnica wynikach wersjii 64 i 128MB? Praktycznie zawsze wersja z 64 MB była wydajniejsza. Niepamietam teraz dokladnie wyników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 z tego co wiem zarowno wersja z 64 MB jak 128 MB ma pamieci Samsunga o czasie dostepu 4ns. Wersja 128 MB jest taktowana 250/460. W 3dmarku wersja 64 megowa osiaga znacznie lepsze wyniki, ale w niektorych grach pamiec sie przydaje - Unreal Tournament 2003. Ja bede kupowal wersje ze 128 MB. Mysl przyszlosciowo, chyba ze bedziesz wymienial karte za pol roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Testy są na stronach testujących: X-Bit Labs, Digit-Life itp itd. Z testów jawno wynika, że w większości gier, wynik wydajności przedstawia się na korzyść wersji 64 MB i spokojnie jest to kilka-kilkanaście FPS. Podczas kiedy gry/ benchmarki są specjalnie pisane i obsługuję 128MB, wynik poprawia się na korzyść wersji 128MB, i zależnie od benchmarku, albo wyrównuje zaniżone taktowanie i osiąga tę samą wydajność, albo nieznacznie przewyższa tą wersje. Owszem, w wysokich rozdzielczościach, w grach pokroju Doom'a 3, 128 MB pamięci pewnie się spisze lepiej, ale różnica nie jest tak znaczna. Wersję64MB można podkręcić lepiej, a przez to uzyskać równe-lepsze wyniki w większości gier niż na droższym 128MB. Oczywiście w przypadku doskonałych kart ze 128MB pamięci typu BGA (Asus, SUMA) wyniki wersji 128MB są znacznie lepsze gdyż kręcą się do wartości odpowiednio 685 i 715 MHz, co daje im naprawdę sporą przewagę, choć cena np: Asusa jest zaporowa (ponad 1200zł) a SUMA jest u nas niedostępny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 w takim razie nie ma sensu kupowac wersji ze 128 MB i placic za nia przeszlo 100 zeta wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja posiadam tą karte i kupić tą karte warto bo ma VIVO i jak zamierzasz zgrywac filmy do kompa to warto ją kupic gdyż jest w miare tania jak na karte tej klasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ale do grania lepsza wersja z 64 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Własnie miałem ten sam dylemacik i wybrałem wersje 64 mb i jutro odbieram za całe 601 zeta 8) na korzysc 64 przemawia lepsze podkręcanie jak i cena a co do 128 mb to jak wyjdą takie gry które w pełni to wykorzystają to i napewno bedzie inna generacja kart grafiki np jusz w 2003 ma byc nv 30 ale kto za tym nadązy trzeba by było jakis szwajcarski bank obrobic zeby miec kesz na wszystkie nowinki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...