Skocz do zawartości
ZwieRZakwawa

Problem Z Rodeonem 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały kłopot a mianowicie mam rodzia 8500 (64mega/128bit sgram hynix 5 ns) i jest mały kłopot a minowicie podczas gry w demo battlefielda 2 ekran staje w miejscu i komp przestaje reagować (słychac mnie jedynie na teamspeaku) i nie wiem czy jest to uszkodzenie sprzetowe czy moze wina sterowników(mam catalisty 5.1 a wczesniej miałem 5.5 i to samo) aha reszta configu to:

abit nf7

t-breth2600+@10.5x200

2 x 256 ddr400

sb live

sieciówka realteka (niezintegrowana)

dysk20gb samsunga ata 100

i niewiem co sie dzieje(w readme jest napisane ze gra musi chodzic na 8500)

pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc dzieje sie to różnie w windowsie ; w 3dsmarku i grach i w różnych momentach czasem tuz po restarcie a czasem po godzine (w windowsie to jest zazwyczaj OK ale np 3dmark2001 raz 4 test raz 6 w battlefieldzie raz po minucie gry a rz po 30 minutach:/

Edytowane przez ZwieRZakwawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Jeśli zmiana sterów polegała jedynie na odinstalowaniu starych i instalce nowych, to wywal je jeszcze raz, oczyść driver cleanerem i zainstaluj od nowa.

Najlepiej ostatnie, na których karta chodziła stabilnie.

Ewentualnie jakieś starsze np.4.12

2.Zasiłka - pomiar napięć (miernikiem!)

A jak nie masz miernika, to spróbuj najpierw przywrócić sprzęt do defaultowych ustawień i odepnij elementy takie jak karta dźwiękowa drugi napęd itd,

3. Może być, że coś się przegrzewa (procek, karta)

4. Sprawdź RAM Memorytest'em lub Goldmemory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi