Skocz do zawartości
durek5

Wzmacniacz Audio Onkyo

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: :mur: :angry: :unsure: WITAM WSZYSTKICH.Mój dzisiejszy problem polega na:Pozyczylem wzmacniacz audio marki ONKYO stara kluska ale dawala rade na moje glosniczki.Podlaczylem go do kompa i wszystko bylo ok gral gral az nagle pojawila sie moja pioseneczka i podkrecilem troszke glosnosc :D 2 razy puknal basem i sie wylaczyl bylo slychac takie klik i cisz?? O co biega?? Rozkrecilem patrze 2 bezpieczniki sie zjaraly wymienilem i dalej to samo obejzalem go z kazdej strony zero oznak spalenia koncowka zimna pozatym na radiatorze miala 2 wentylatorki wszystko zimne zero oznak spalenia o co mu chodzi ?? prosze o pomoc co moglo sie stac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie slychac nic ani w jednej ani w drugiej kolumnie? a nic nie szumi? nie ma trzasku podczas wlaczania sprzetu?

raz. sprawdz kolumienki! moze sie zjaraly

dwa. sprawdz przewody glosnikowe (zaciski tez), sygnalowe (cincze tez)

trzy. sprawdz miernikiem czy jest napiecie na wyjsciu glosnikowym

cztery. tj trzy tylko inne napiecia na koncowce, na transformatorze

piec. zanies do serwisu

ps. jesli sie nie znasz nie kombinuj bo mozesz tylko pogorszyc. polecam przejsc odrazu do punktu piatego. uwazaj na wyzsze napiecia bo kopia :D

pozdro i powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi