Skocz do zawartości
aaaxxx

Procek (amd) + Plyta <500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wlasnie poszledl mi procek i/lub* plyta glowna (to co w podpisie)

i rozgladam sie za czyms nowym. Problem w tym iz od dawna nie czytalem zadnych testow itp. wiec nie za bardzo wiem co kupic.

Zalezy mi na:

- procesorze firmy AMD ;)

- wydajnosci (oczywisie jak na ta cene; jakakolwiek mozliwosc podkrecenia sprzetu tez mile widziana :) )

- plycie glownej ze zlaczem AGP i zintegrowana k.dzwiekowa

Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc

pozdrawiam

aaaxxx

ps. Do wydania mam max. 500zl :/

* 100% pewnosc co sie zepsulo bede mial dopiero za tydzien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epox na nf3 i sempron 2600+ (s754) na gieldzie jak sie potargujesz to kupisz za 500 zl ale musisz jeszcze liczyc z 80 zl na wentyla wiec wyjdzie 580 zl.

Edytowane przez baka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz jeszcze liczyc z 80 zl na wentyla wiec wyjdzie 580 zl.

1492721[/snapback]

hmm... a nie wystarczy moj moj obecny wentylator - ARCTIC COOLING COPPER SILENT 2TC ?

heh... tak w ogole to on jest przyczyna koniecznosci zmiany sprzetu... Kupilem go na allegro, ladnie zalozylem na procka i... komp juz nie wstal... :/ Niby startuje, ale na monitorze nic sie nie wyswietla. Do dzis nie mam pojecia co sie moglo stac (nie mam speakera w kompie, wiec nawet nie poznam po piknieciach... ). Wentylator zakladalem z nalezyta ostroznoscia, wczesniej procka ladnie pasta wysmarowalem, a tu d*** :( . Inne podzespoly juz sprawdzilem, zostala tylko plyta i procek...

Edytowane przez aaaxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien wystarczyc...

i sempron 2600+ (s754)

zauwaz ze ten proc ma 128KB L2 a jest tylko 30zl tanszy niz semp 2800+ z 256KB Cache L2

patrz na ceny oemowe z pcp to sempro 2800+ oem 280zl + epox na nf3 250zl i masz wszystko nowe a nie z gieldy za 530zl zakladajac ze zostawiasz stare chlodzenie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak poza tematem, widzę że Ty też masz chyba problemy z tą mobo, posiadam takie coś w moim normalnym kompie do neta(Duron 1ghz, i ECS K7VTA3 rev. 3.1) i mi chyba tez ona padła, gdyż nagle przestała dobrze wykrywać dysk twardy, jednego dnia wszystko w porządku, a na drugi dzień (nic nie majstrowane) nie wykrywa twardziela(sprawnego) :/ procek ok, ramki ok itd. więc chyba też czas pożegnać się z Tym mobo.

Więc moje pytanie, jaka ekonomiczna (jak najmniej $) mobo pod socket A?

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi