aaaxxx Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam, wlasnie poszledl mi procek i/lub* plyta glowna (to co w podpisie) i rozgladam sie za czyms nowym. Problem w tym iz od dawna nie czytalem zadnych testow itp. wiec nie za bardzo wiem co kupic. Zalezy mi na: - procesorze firmy AMD ;) - wydajnosci (oczywisie jak na ta cene; jakakolwiek mozliwosc podkrecenia sprzetu tez mile widziana :) ) - plycie glownej ze zlaczem AGP i zintegrowana k.dzwiekowa Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc pozdrawiam aaaxxx ps. Do wydania mam max. 500zl :/ * 100% pewnosc co sie zepsulo bede mial dopiero za tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 http://sklep.tweak.pl/sklep/AMD_Athlon_XP_2400+/PRAT24.html http://sklep.tweak.pl/sklep/ASRock_K7S41_GX/PLARK7S41GX.html 500 to niezbyt duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 procek: Sempron 2800+ s754 płyta: Asrock na s754 za ta kase nic ciekawszego nie bedzie a bedzie napewno wydajniejszy zestaw niz to co podal flo. cena wyszla 520zl ale mysle ze warto dozucic te 20zl:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 no nie wiem, nie jestem przekonany co do sempronow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) epox na nf3 i sempron 2600+ (s754) na gieldzie jak sie potargujesz to kupisz za 500 zl ale musisz jeszcze liczyc z 80 zl na wentyla wiec wyjdzie 580 zl. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 no nie wiem, nie jestem przekonany co do sempronow 1492695[/snapback] Semp na s.754 to nie to samo co semp na s.A... Jest to jakby Athlon64 bez oslugi instrukcji 64bit. teraz nie ma sensu pchac sie w s.A :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaxxx Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) musisz jeszcze liczyc z 80 zl na wentyla wiec wyjdzie 580 zl. 1492721[/snapback] hmm... a nie wystarczy moj moj obecny wentylator - ARCTIC COOLING COPPER SILENT 2TC ? heh... tak w ogole to on jest przyczyna koniecznosci zmiany sprzetu... Kupilem go na allegro, ladnie zalozylem na procka i... komp juz nie wstal... :/ Niby startuje, ale na monitorze nic sie nie wyswietla. Do dzis nie mam pojecia co sie moglo stac (nie mam speakera w kompie, wiec nawet nie poznam po piknieciach... ). Wentylator zakladalem z nalezyta ostroznoscia, wczesniej procka ladnie pasta wysmarowalem, a tu d*** :( . Inne podzespoly juz sprawdzilem, zostala tylko plyta i procek... Edytowane 12 Czerwca 2005 przez aaaxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 powinien wystarczyc... i sempron 2600+ (s754) zauwaz ze ten proc ma 128KB L2 a jest tylko 30zl tanszy niz semp 2800+ z 256KB Cache L2 patrz na ceny oemowe z pcp to sempro 2800+ oem 280zl + epox na nf3 250zl i masz wszystko nowe a nie z gieldy za 530zl zakladajac ze zostawiasz stare chlodzenie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Tak poza tematem, widzę że Ty też masz chyba problemy z tą mobo, posiadam takie coś w moim normalnym kompie do neta(Duron 1ghz, i ECS K7VTA3 rev. 3.1) i mi chyba tez ona padła, gdyż nagle przestała dobrze wykrywać dysk twardy, jednego dnia wszystko w porządku, a na drugi dzień (nic nie majstrowane) nie wykrywa twardziela(sprawnego) :/ procek ok, ramki ok itd. więc chyba też czas pożegnać się z Tym mobo. Więc moje pytanie, jaka ekonomiczna (jak najmniej $) mobo pod socket A? Edytowane 12 Czerwca 2005 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 serwal4 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...2entry1478172 przeczytaj ten topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...