Guzus Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 _y0^ many :rolleyes: Próbowałem wgrać nowe oprogramowanie (FIRMWARE.DLF) do routera Micronet SP3351. Niestety w trakcie wgrywania wystąpił błąd, error, od tego czasu nie mogę nawiązać żadnego kontaktu z nim w celu konfiguracji (10.0.0.2 nie działa). wydaje mi się że padł na dobre. Jestem zwykłym pojadaczem chleba i nie stać mnie na nowy ":-| siedze na pożyczonym modemiku, dopomóżcie ... p.s. nie kopcie człowieka leżącego , pozdrawiam i z góry dziękuje za szczere chęci jak nie ma rady poleććie coś taniego i wydajnego (econo) :wink: :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Firmware musial sie do czegos wgrywac wiec mysle, ze wystarczylo by rozkrecic router odszukac eeprom, wylutowac go i nagrac programatorem, a nastepnie wlutowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzus Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 no ładnie to brzmi, rozkręcić mogę odszukać też, ale jak wgrać programatorem, skąd to wziąć, to jakieś urządzenie ? :cry: (ma pamięć flash o ile się nie myle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Narazie rozkrec i odszukaj, moze nie bedzie trzeba go wylutowywac o ile jest w koszyczku ale pewnie nie jest :( Programator to urzadzenie do programowania eepromow, maja je w serwisach rtv, komputerowych itd. Ale narazie rozkrec i zobacz jaka pamiec ma ten router (podaj oznaczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzus Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) witam ;] rozebrałem jest kilka kosteczek które o miano tej pamięci mogą rywalizować, Większe kości jakie dojrzałem: 1. Turnkeys TK57V641620HG-7 AX030123 2. SST MPF 39VF160 90-4C-EK 0022727-B 3. LB 16PT8515 0304S 4. Conexant AccessRunner CX82310-14 E271989.1 0239 PHILLIPPINES ARM 5. REALTEK RTL8201BL 33178S2 313D TAIWAN Z tego co się dowiedziałem to ponoć ta z numerem 2.[ 39VF160 ] -wlutowana bezpośrednio :( Andree znalazł mi linki do opisu tego flasha http://www.sst.com/downloads/datasheet/S71145.pdf http://www.mcu-memory.com/datasheet/sst/39vf160q.pdf nie mam pojęcia kto może mi to zrobić dzięki za checi & all :wink: pozdro Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Guzus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Musisz wylutowac ja goracym powietrzem najlepiej isc do serwisu rtv/gsm/komputerowego i tam zapytac ile by to kosztowalo. Nastepnie zprogramowac przy uzyciu np, Willem + adapter do takich ukladow, albo innym programatorem, powinni miec odpowiednie w serwisie. W sumie nie zaszkodzi jak zapytasz tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum66.html Co mozesz z tym dokladnie zrobic bo moze da sie jeszcze inaczej to wgrac, na routerach sie nie znam wiec nie wiem. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzus Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) dzięki bardzo, za chęci, wyjaśnienia & all napewno zapytam tam :wink: pozdr0 ,thx Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Guzus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzus Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) jak narazie mi tam nie pomogli więc dalej męcze was tutaj, dodaje zdjecie routera :cry: szukam człowieka, ludzi którzy się tego podejmą ;] thx pozdr0 Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Guzus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Tak jak pisalem wczesniej, pochodz po serwisach i popytaj. A co do elektrody to popros moderatora zeby przeniosl post do dzialu Komputery Hardware, moze tam Ci ktos odpowie.Mozesz wyslac raport w ktorym poprosisz o przeniesienie postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzus Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...