Gość add_ek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Hej. To będzie taka mała modernizacja...tak, tak, wiem, że jeszcze nie skończyłem poprzedniej "małej" robótki :lol: !..o tym potem...Tak więc ,tym razem to Compaq Deskpro. Wygląda to tak... cdn...:lol: Edytowane 12 Czerwca 2005 przez add_ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Do roboty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 wymaga jeszcze duuuuuużo pracy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 wymaga jeszcze duuuuuużo pracy ;) 1492428[/snapback] Jeszcze??? Przeciez on jeszcze nie zaczął :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 och tak. to co lubie. 'chce zrobic moda' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 eh nawet nienapisałeś co chesz zrobić z tą budą :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Niby desktop, ale czy tak naprawde ta buda została zrobiona z myślą o leżeniu? Nie wydaje mi sie.... Zreszta co ja bede pisał, do roboty ;) bo zdjęcia zwykłej obudowy to wszyscy widzielismy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 zamknijcie ten kolejny zalosny topik a Ty drogi autorze pokaz sie tu z rezultatami pracy a nie z zamiarami trzeba byc czlowiekiem czynu ;] nikogo nie obchodzi biadolenie pt (jak to juz Wafer wspomnial) "chce zrobic moda" :? litosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgadzam się z NeuroPL. Wydaje mi się, że to nie zabardzo jest desktop. Ustawienie slotów do FDD i CD/DVD są pionowe. Tylko napis pasuje do poziomego ułożenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 sloty na napedy mozna ustawic pionowo lub poziomo,obudowa moze sluzyc jako tower i desktop. fajny patent w sumie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 sloty na napedy mozna ustawic pionowo lub poziomo,obudowa moze sluzyc jako tower i desktop. fajny patent w sumie:) 1492868[/snapback] no tak, nie skojarzyłem :D w tej obudowie jest taka ramka na napedy, ona jest kwadratowa wiec wystarczy ja przekrecic i jest desktop :D dobrze kojarze? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 zamknijcie ten kolejny zalosny topik a Ty drogi autorze pokaz sie tu z rezultatami pracy a nie z zamiarami trzeba byc czlowiekiem czynu ;] nikogo nie obchodzi biadolenie pt (jak to juz Wafer wspomnial) "chce zrobic moda" :? litosci... 1492797[/snapback] Zamykać synciu ,to możesz swoją buźkę...Boli Cię ,że oskarżyłem Cię o plagiat?!!Twoja buda była- kropka w kropkę - podobna do tej z artykułu na Bit-Techu! Sam przyznałeś rację...(art wcięło...zdjęć nie zapodam...ale może ktoś?) Dość tego offtopu. MAKE LOFE, NOT ŁOR! :D Projekt?..proszę... Nara...możecie znów sobie ulżyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) masz chyba jakies problemy ze soba, nagle wyskakujesz mi tu z jakims plagiatem i zachowujesz sie jak obrazony wacpan widac ze jestes bardzo pamietliwy i nerwowy (za duzo czasu przed komputerem?) co do mojej budy to pamietam ze byla gadka o tym, dales link, obejrzalem go i rzeczywiscie buda byla podobna ale nie byla ona wzorem dla mnie bo owe rurki sam wymyslilem gdyz pierwotnie front panel w mojej budzie mial podobne plastikowe szczeble ktore wycialem i wcale sie nie rzucalem jak podales mi linka tylko wyrazilem swoje zdanie, powiedzialem ze buda z bit techa nie podoba mi sie bo rurki tam byly w malo gustowny sposob pomalowane i nie pasowaly do reszty na koniec spytam kto dal Ci prawo mowic do mnie synciu? jestes moim tata? o czyms nie wiem? napisalbys chociaz ile masz lat skoro jestes taki dorosly uwierz, nie chcialem Cie urazic ale zrozum ze ogrom tematow ktore powstaja na tweaku czesto prowadzi do nikad, stad ta moja riposta na trzy zdjecia nic nie ruszonego desktopa... Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 masz chyba jakies problemy ze soba, nagle wyskakujesz mi tu z jakims plagiatem i zachowujesz sie jak obrazony wacpan widac ze jestes bardzo pamietliwy i nerwowy (za duzo czasu przed komputerem?) true true B) Projekt bardzo fajny :D Podobny troche do mojego amplitunera Harmana/Kardona :D Hehe, czekam na efekty z prac. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 co do samego projektu mi tez bardzo sie podoba a jakby sprobowac umiescic pokretla pod LCD na srodku? mozna by tez zrezygnowac z przycisku reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 widze ze bylo ostro. @ add_ek: uwazam ze sie nie popisales. jest to tylko projekt jakich bylo wiele i fotki zwyczajnej budy. faktycznie projekt fajny, fajny w swej prostocie ale ile to my na forum widzielismy juz fajnych projektow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Chill out panowie, niema o co sie kłucić. Add_ek pobędziesz troche z nami na forum a zrozumiesz o co chodziło Radekowi, codziennie nowe tematy pod tytułem "mam pomysł na moda" i w 90% na pomyśle kończy się, więc niemiej nam zazłe że traktujemy kolejny topic właśnie w ten sposób. Jakbym miał być szczery to ty postąpiłeś jeszcze gorzej, niepodałeś nawet pomysłu! Ale widze że projekt masz spoko (niemożna było tak odrazu) i jak się postarasz to bedzie dobrze, napisz coś więcej, a raczej cokolwiek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 ... Add_ek pobędziesz troche z nami na forum a zrozumiesz o co chodziło Radekowi, codziennie nowe tematy pod tytułem "mam pomysł na moda" i w 90% na pomyśle kończy się, więc niemiej nam zazłe że traktujemy kolejny topic właśnie w ten sposób... 1493485[/snapback] Jestem na tym forum, od 2003 roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Jestem na tym forum, od 2003 roku... 1493545[/snapback] i co z tego? jak widac czytajac nie nauczyles sie jaka jest reakcja forumowiczow na takie tematy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 i co z tego? jak widac czytajac nie nauczyles sie jaka jest reakcja forumowiczow na takie tematy... 1493553[/snapback] Mozecie nie srodkowac? Zle sie czyta... Jak chcesz zrobic naped opytczny na srodku? Prawa strone zaszpachlujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Projekt bardzo ciekawy. A dorzucając swoje 3 grosze do dyskusji to zgodzę się z tym, że powstaje bardzo wiele Topic'ów typu zrobię MOD'a, a potem temat idzie w zapomnienie. Stąd ten odzew Radek_BVB. A co do tej obudowy to przyznaje się do skrajniej ślepoty, że nie zauważyłęm tego patentu. Ciekawa rzecz. Czekam na postępy prac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Mozecie nie srodkowac? Zle sie czyta... Jak chcesz zrobic naped opytczny na srodku? Prawa strone zaszpachlujesz? 1493572[/snapback] ad1. Mogę... ad2. Bardzo się cieszę, że wreszcie coś na temat! Sloty po cedekach będą zaklejone plastikiem ABS-em (pleksa+aceton). cdn...chyba?..buahahaha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Sloty po cedekach będą zaklejone plastikiem ABS-em (pleksa+aceton). A tym sposobem uda ci sie osiagnac idealna gładź? Jak narazie to wyglada bardzo obiecujaco, tylko mam jedno pytanie... Jak przymocowales stelaz pod naped opytyczny to czy te sruby nie wychodza pod spod obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Raczej śruby niewychodzą za obudowe, jak na moje oko to stelarz przykręcił do blachy na której montowana jest płyta głowna a nie do blachy zewnętrznej tworzącej obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 A nie lepiej nitować było ?? A co do projektu to dużą gałę jak w wzmacniaczu (idąc tropem pewnej wypowiedzi) bym zrobił i ona wraz z przyciskiem funkcyjnym sterowałaby wszelkimi wentlami i innym badziewiem w budzie. Taka jest moja koncepcja..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 stelarz przykręcił do blachy na której montowana jest płyta głowna a nie do blachy zewnętrznej tworzącej obudowe. 1494596[/snapback] Rajt!. Właśnie tak jest...na razie ,tylko tak na oko skręcone. Nie wiem,czyj był projekt tego okna ale chodził za mną od ...no, szmat czasu. :D Nie będzie to bok ,tylko góra. Pod blachą będzie pleksa mleczna podświetlana na -nie będę oryginalny- niebiesko. Na niej (budzie), będzie stał panel (monitor). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Trochę mnie nie było i widzę że dużo mnie ominęło. (mała zadyma z @ Radek_BVB) Już jestem i wyrażę opinie jak będą postępowały prace. Rysunki zrobiły na mnie wrażenie. Jak zrobisz tak jak pokazałeś to będzie bardzo ładnie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 zaczynam kibicowac B) glownie zeby nie zdechlo bo jestem ciekawy efektow. te przyciski z prawej strony to power i reset czy power i eject? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Też pokibicuje bo lubie mody desktopów ale z tym jechaniem po Radku to trochę przegiołeś, on coś zrobił a ty założyłeś topic hmmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 dlatego ja staram sie walczyc z takimi topicami. teraz przez kilka miesiecy bedziemy obserwowac workloga z tworzenia moda. osobiscie nie mam nic do worklogow pod warunkiem ze pojawiaja sie cale na raz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...