Skocz do zawartości
Gość add_ek

Desktop_compaq / Htpc

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. To będzie taka mała modernizacja...tak, tak, wiem, że jeszcze nie skończyłem poprzedniej "małej" robótki :lol: !..o tym potem...Tak więc ,tym razem to Compaq Deskpro. Wygląda to tak...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

cdn...:lol:

Edytowane przez add_ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sloty na napedy mozna ustawic pionowo lub poziomo,obudowa moze sluzyc jako tower i desktop. fajny patent w sumie:)

1492868[/snapback]

no tak, nie skojarzyłem :D w tej obudowie jest taka ramka na napedy, ona jest kwadratowa wiec wystarczy ja przekrecic i jest desktop :D

dobrze kojarze? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamknijcie ten kolejny zalosny topik

a Ty drogi autorze pokaz sie tu z rezultatami pracy a nie z zamiarami

trzeba byc czlowiekiem czynu ;] nikogo nie obchodzi biadolenie pt (jak to juz Wafer wspomnial) "chce zrobic moda" :? litosci...

1492797[/snapback]

Zamykać synciu ,to możesz swoją buźkę...Boli Cię ,że oskarżyłem Cię o plagiat?!!Twoja buda była- kropka w kropkę - podobna do tej z artykułu na Bit-Techu! Sam przyznałeś rację...(art wcięło...zdjęć nie zapodam...ale może ktoś?)

Dołączona grafika

Dość tego offtopu. MAKE LOFE, NOT ŁOR! :D

Projekt?..proszę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nara...możecie znów sobie ulżyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz chyba jakies problemy ze soba, nagle wyskakujesz mi tu z jakims plagiatem i zachowujesz sie jak obrazony wacpan

widac ze jestes bardzo pamietliwy i nerwowy (za duzo czasu przed komputerem?)

co do mojej budy to pamietam ze byla gadka o tym, dales link, obejrzalem go i rzeczywiscie buda byla podobna ale nie byla ona wzorem dla mnie bo owe rurki sam wymyslilem gdyz pierwotnie front panel w mojej budzie mial podobne plastikowe szczeble ktore wycialem

i wcale sie nie rzucalem jak podales mi linka tylko wyrazilem swoje zdanie, powiedzialem ze buda z bit techa nie podoba mi sie bo rurki tam byly w malo gustowny sposob pomalowane i nie pasowaly do reszty

na koniec spytam kto dal Ci prawo mowic do mnie synciu? jestes moim tata? o czyms nie wiem? napisalbys chociaz ile masz lat skoro jestes taki dorosly

uwierz, nie chcialem Cie urazic ale zrozum ze ogrom tematow ktore powstaja na tweaku czesto prowadzi do nikad, stad ta moja riposta na trzy zdjecia nic nie ruszonego desktopa...

Edytowane przez Radek_BVB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz chyba jakies problemy ze soba, nagle wyskakujesz mi tu z jakims plagiatem i zachowujesz sie jak obrazony wacpan

widac ze jestes bardzo pamietliwy i nerwowy (za duzo czasu przed komputerem?)

true true B)

Projekt bardzo fajny :D Podobny troche do mojego amplitunera Harmana/Kardona :D

Hehe, czekam na efekty z prac. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze bylo ostro.

@ add_ek: uwazam ze sie nie popisales. jest to tylko projekt jakich bylo wiele i fotki zwyczajnej budy. faktycznie projekt fajny, fajny w swej prostocie ale ile to my na forum widzielismy juz fajnych projektow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chill out panowie, niema o co sie kłucić. Add_ek pobędziesz troche z nami na forum a zrozumiesz o co chodziło Radekowi, codziennie nowe tematy pod tytułem "mam pomysł na moda" i w 90% na pomyśle kończy się, więc niemiej nam zazłe że traktujemy kolejny topic właśnie w ten sposób. Jakbym miał być szczery to ty postąpiłeś jeszcze gorzej, niepodałeś nawet pomysłu!

Ale widze że projekt masz spoko (niemożna było tak odrazu) i jak się postarasz to bedzie dobrze, napisz coś więcej, a raczej cokolwiek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Add_ek pobędziesz troche z nami na forum a zrozumiesz o co chodziło Radekowi, codziennie nowe tematy pod tytułem "mam pomysł na moda" i w 90% na pomyśle kończy się, więc niemiej nam zazłe że traktujemy kolejny topic właśnie w ten sposób...

1493485[/snapback]

Jestem na tym forum, od 2003 roku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tego? jak widac czytajac nie nauczyles sie jaka jest reakcja forumowiczow na takie tematy...

1493553[/snapback]

Mozecie nie srodkowac? Zle sie czyta...

Jak chcesz zrobic naped opytczny na srodku? Prawa strone zaszpachlujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt bardzo ciekawy. A dorzucając swoje 3 grosze do dyskusji to zgodzę się z tym, że powstaje bardzo wiele Topic'ów typu zrobię MOD'a, a potem temat idzie w zapomnienie. Stąd ten odzew Radek_BVB.

A co do tej obudowy to przyznaje się do skrajniej ślepoty, że nie zauważyłęm tego patentu. Ciekawa rzecz.

Czekam na postępy prac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie nie srodkowac? Zle sie czyta...

Jak chcesz zrobic naped opytczny na srodku? Prawa strone zaszpachlujesz?

1493572[/snapback]

ad1. Mogę...

ad2. Bardzo się cieszę, że wreszcie coś na temat!

Sloty po cedekach będą zaklejone plastikiem ABS-em (pleksa+aceton).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

cdn...chyba?..buahahaha :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sloty po cedekach będą zaklejone plastikiem ABS-em (pleksa+aceton).

A tym sposobem uda ci sie osiagnac idealna gładź?

Jak narazie to wyglada bardzo obiecujaco, tylko mam jedno pytanie...

Jak przymocowales stelaz pod naped opytyczny to czy te sruby nie wychodza pod spod obudowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej nitować było ??

A co do projektu to dużą gałę jak w wzmacniaczu (idąc tropem pewnej wypowiedzi) bym zrobił i ona wraz z przyciskiem funkcyjnym sterowałaby wszelkimi wentlami i innym badziewiem w budzie.

Taka jest moja koncepcja.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stelarz przykręcił do blachy na której montowana jest płyta głowna a nie do blachy zewnętrznej tworzącej obudowe.

1494596[/snapback]

Rajt!. Właśnie tak jest...na razie ,tylko tak na oko skręcone.

Nie wiem,czyj był projekt tego okna ale chodził za mną od ...no, szmat czasu. :D

Dołączona grafika

Nie będzie to bok ,tylko góra. Pod blachą będzie pleksa mleczna podświetlana na -nie będę oryginalny- niebiesko. Na niej (budzie), będzie stał panel (monitor).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie nie było i widzę że dużo mnie ominęło. (mała zadyma z @ Radek_BVB)

Już jestem i wyrażę opinie jak będą postępowały prace.

Rysunki zrobiły na mnie wrażenie. Jak zrobisz tak jak pokazałeś to będzie bardzo ładnie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi