finalcell Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Mam pytanie wiecie gdzie są może przykłady zadać z rzutów (spadek i pionowy) bo mam zbiór zadań ale nie umiem rozwiązać a z tyłu tylko wynik ostateczy i czy jakiś zbiór zadań mogli byście polecić z wieloma przykładami do mat-fiz lo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Przejdz sie po ksiegarniach w twoim miescie, na 100% cos znajdziesz, czesto przeciez ksiazki sa tak powykladane, ze mozna samemu zobaczyc je, nie proszac nawet sprzedawcy o pomoc, ewentualnie mozesz sie poprostu sprzedawcy zapytac, moze cos Ci doradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 będe musiala ale te rzuty to na wtorek potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherubim Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 gdybym mial skaner albo aparat cyfrowy to bym ci wyslal kopie ze swojego zeszytu ale nimam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 z tego co ja pamietam, to wystarczy zrobic rysunek i znac wzory..... mi przynajmniej sie tak udawalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 bruce dobrze ci się wydaje rzuty to chyba najprostsza rzecz w 1 kl lo z fizyki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 może i by było proste gdybym miał normalnego nauczyciela który chyba kupił wykształcenie, albo nie trafił w zawód <_< dlatego szukam jakiejś dobrej książki z przykładami, a teraz ćwiczyłem sobie i mam problem z 2 zadaniami pomożecie :rolleyes: 1) Dwie kulki rzucono jednocześnie. Pierwszą swobodnie z h= 58,6m a drugą pionowo do góry naprzeciw pierwszej z taką prędkością że kulki spotkały się w połowie wysokości. Oblicz Vp drugiej kulki 2) Niewielką stalową kulkę rzucono pionowo do góry z Vo=20m/s W chwili gdy ta osiągneła najwyrzsze położenie rzucono z tego samego miejsca podobną kulkę z tą samą skierowaną w dół prędkośćią Na jakiej h kulki sie miną PS. naprawde był bym wdzięczny za jakieś przykłady rozwiązanych zadań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Gdybym mial zeszyt z pierwszej klasy to podalbym Ci wzory. Bylo ich chyba kilkanascie (po roznych przeksztalceniach juz) i za ich pomocą moglem rozwiazac praktycznie kazde zadanie (ten sposob polecila mi moja korepetytorka). Mialem je ladnie wypisane i podpisane ktory do jakiego typu zadania. Lecialy jeden po drugim ;] Szkoda, ze juz tego nie mam (z fizyki umiem tyle, by zdac, poniewaz nie jest to przedmiot, z ktorym wiaze przyszlosc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 najłatwiejszą rzeczą jest chyba tarcie a nie rzuty.A tobie bym poradził kupić "Mendla"-taki zbiorek z zadaniami a nauczyciele lubią z tamtąd brać zadanka na klasówke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 wzory mam po wszystkich przekształceniach a pomorze ktoś z tymi zadaniami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Sluchaj, jesli juz to masz, to przeciez wystarczy troche logiki i podstawic do wzoru. To nie jest takie trudne, siadaj i probuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 próbowałem wyniki miałem z grubsza inne niż z tyłu np. zamiast 14m wyszły mi 3 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 to moze masz źle poprzekształcane te wzroy bo to nir możliwe ze po podstawieniu źle wychodzi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 jezus mara... powiem Ci tyle: ZZE i gotowe. Wszystko tym rozpieprzysz. Ewentualnie jeszcze v = dx/dt a = dv/dt :) i wszystko :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...