Skocz do zawartości
stidley

Jakiego Geforce'a 6600?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar wymienić kartę graficzną w swoim kompie: mam GeForce 2 MX 400 64 MB, Pentium IV 1,7 Ghz, 256 MB DDR (ale dokupię jeszcze 256), płyta Shuttle AV40 (AGP x4) no i reszta jest chyba mniej ważna. Zdecydowałem że wezmę coś z chipsetem 6600, tylko nie wiem której firmy wybrać. Zastanawiam się między Gigabytem (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17340) a Leadtekiem (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18035), ale jakbyście mieli jakieś inne propozycje to chętnie posłucham. No i jeszcze jedno: czy warto brać kartę z 256 MB? Czy odczuje duży wzrost wydajności w grach jak zmienię tą kartę?

Aha, no i raczej nie zamierzam jej podkręcać.

Pozdrawiam,

Edytowane przez stidley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrzeba ci aż 256MB pamięci na karcie to tylko strata kasy a i tak nie uzyskasz dzieki temu zbyt wiekszej wydajnosci, w zupełności wystarczy 128MB ale jak masz kase i chcesz to kupuj, ja mam Gigabyte 6600 SP Turbo Force na PCI-E i jest super, cichy a temp. 70-75* może ci się wydawać że są duże ale nie ma żadnych problemów i wszystko chodzi OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wersję GT nie mam kasy, mogę przeznaczyć na kartę ok. 600 zeta, a tyle właśnie kosztuje wersja 256 MB - 599 zł, a wersja 128 MB - 569 zeta. Ja się na tym nie znam tak dobrze i mam jeszcze jedno pytanie: co daje to dodatkowe 128 MB? Czy wersja 256 jest lepsza pod względem wydajności czy co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256mb w kartach z low-end lub middle-end nie daje NIC, NIC NIC NIC!!! :) taki chwyt marketingowy, jak AGPx8 w gf4mx. Pozatym karta 128mb ma lepsze pamięci wiec ją mocniej wykręcisz niz karte która ma 256mb ale wolniejszej pamieci(najprawdopodobniej 4ns).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi