menic Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Wiem, ale myslalem ze ktos inny ma podobny problem jak ja i mogl by sie podzielic spostrzeniami itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinza Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Calkowita zwiecha. Na nic nie reaguje i tylko mozna go wylaczyc. Jak przegladalem forum to zauwazylem jeden post ze komus sie zawieszal tez w przypadku gdy mial polaczenie z wifi. A ja mam wifi i caly czas cos sciagam, przegladam strony itp. I od czasu do czasu sie zawiesi :( ja miałem ten problem z tym modelem acerka!! wieszał mi się jak ściągałem coś mocniej przez wifi, ( p2p, ftp), czasami zdażało się to tez gdzy ściągałęm załączniki poczty!!! komp był 3 razy w serwisie, pierwsze 2 razy serwisanci sami go testowali i nie stwierdzali usterki a za 3 razem zrobili to przy mnie i dopiero wtedy stwierdzili usterkę!!!!! w tym modeli moduł wifi znajduje się blisko chipsetu i jeżeli coś tam nie gra ( coś się nagrzewa) powoduje jego zawieszanie. naprawa polega na wymianie płyty głównej, trwało to u mnie coś około 3 tygodni, komp serwisowała firma BLASC w warszawie, serwis raczej kompetentny ale trzeba łopatologicznie wytłumaczyć to czego się oczekuje, proponuję też zgłosić problemy z nagrywarką dvd w tym modelu jest beznadziejna!!, u mnie po jakimś czasie zaczęła bardzo żle nagrywać płyty ( model QSI) wymienili mi na litona i jest ok jak chcesz coś jeszcze się dowiedzieć to pytaj pz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No ja narazie do serwisu nie mam jak zaniesc bo nie ma mnie w kraju.... Ale znalazlem polowiczne rozwiazanie..... Odkad zmiejszylem napiecie na procku to komputer dziala o wiele wiele stabilniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinza Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 No ja narazie do serwisu nie mam jak zaniesc bo nie ma mnie w kraju.... Ale znalazlem polowiczne rozwiazanie..... Odkad zmiejszylem napiecie na procku to komputer dziala o wiele wiele stabilniej :D a jak to zrobiłeś??? jakimś programem??? jakie wartości ustawień dla tego modelu są dobre?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jak to jak. Programik to: Centrino Hardware Control (u mnie obecnie wrsja 1.9 beta 02). Zakładka CPU Voltage i odpowiednie ustawienia: dla 6: 0,700V dla 13: 1,132V Zakłądka CPU Speed mam ustawieone: przy AC: Battery Optimized a dla Baterii: Dynamic Switching. Lapek działa cicho, wiatrak prawie wogule isę nie włącza a program pokazuje temp.: 48-55 stopni C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 problem wystepuje juz tylko w przypadku gdy ciagam z sieci torent. Po jakichs 30 minutach komputer sie zawiesza :( Natomiast jak zostawilem komputer wlaczony na calna noc przy bearshare to wszystko bylo ok :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 No to zwiększ ciutke napięcie. Może to od tego. N atych ustawieniach co podałem u mnie nie ma żadnych zwiech. Nawet przy torcie właczonym na noc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam Ja proponuje troche inne spojzenie na naszego pupilka - nie zdiecia pochodza z modelu 4101 ale roznica pomiedzy 4102 jest tylko w procku. Ja ze swojej strony dodam - jak dla mnie - za wolny dysk IBM-Hitashi 80GN 4200 2 MB cache - to za slabo i naped QSI w zaden sposob nie moge naklonic go do wypalania DVD R, DVD RW wypala ale R juz nie chce. Aproo pytania z wymiana napedu aby go wyjac trzeba otkrecic: 1. trzy srobki z tylu laptopa - te na zawiasach 2. otwozyc ekran maksymalne do tylu - zdiac czarna czesc panelu - ta biegnaca pod monitore (sa na niej przyciski) 3. odkrecic 2 srobki mocujace klawiatore 4. w zaleznosci od wygody - wykonac lub opuscic - wypiac klawiatore odchylajac zaczep montazowy na plycie glownej laptopa do gory 5. odkrecic srobke mocujaca naped optyczny 6. mozna teraz wyjac naped ostatnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 ja mam problem z acer 4102 (dysk ma wydajnosc w HD TACH average read 2,6 i urzycie procesora 98 % czas dostempu 23 ms) w innych prgramacz bnie przekracza 3 MB/s co morze byc przyczyno tak słabej wydajność. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 a masz podstawowy kanal IDE w trybie DMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinza Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 a masz podstawowy kanal IDE w trybie DMA? a gdzie to sprawdzić??? gdzie to włączyć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 panel sterowania>system>sprzet>menadzer urzadzen>kontrolery IDE/Atapi>Podstowy kanal IDE>Ustawienia zaawansowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Odradzam!! Mam tego lapa, już tutaj o nim pisałem, wczoraj mi sie odkurszyła obudowa przy zawiasach, od tak po prostu, Lap sie nie rusza z biurka, nigdy go nie przenosze, a matrycy nie odchylam za bardzo. Po prostu pękła obudowa. Jutro go odwoże do serwisu, a jak go już naprawią - nie wyobrażam sobie żeby tego nie zrobili. Sprzedaje!! Lap może nie musi być taki jak Ibook G4 - nie do zdarcia ale na rany !! Lap to nie płyta głowna zamknięta w styropianowym opakowaniu!! Pozdrawiam i Odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Czy ten sam zawias?? : Ehh też niewiem kiedy to się stało, nigdzie nie uderzyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a czy nie przesuwaliscie czesto laptopa trzymajac go jedna reka za matryce a druga za podstawe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie, nigdy go tak nie nosze, zawsze zamykam wyświetlacz. Nosiłem go w torbie, może gdzies puknąłem nią albo coś i dlatego. Ale totalnie niewiem w którym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie, nigdy go tak nie nosze, zawsze zamykam wyświetlacz. Nosiłem go w torbie, może gdzies puknąłem nią albo coś i dlatego. Ale totalnie niewiem w którym momencie. tu nie chodzi o noszenie tylko o przesuwanie np. po stole ja jak teraz spojrzalem to tez juz mam pekniecia i sobie uzmyslowilem od czego to jest.Żona czasami tak przenosi go z kolan na ławe, z racji tego ze sa to wrazliwe miejsca kazdego laptopa zwracalem jej na to uwage ilekroc to zauwazylem. Jedynie z IBM'em mozna na takie zwody sobie pozwolic, przy innych odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no to by się zgadzało :(. Trudno, kropelką skleje i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 dokładnie w tym samym miejscu, nie wiem czy nie przenosilem, to jakiś absurd:) nie spadł, nie uderzył w nic, nigdy nic siłowo nie robilem, ani nie nosilem za matryce - to jest w takim razie wada konstrukcyjna ja zauważyłem ze to co sie urwało osłaniało gwint śruby jakiejs mam prośbe możesz mi wysłać te zdjecia twojego kompa?? gresh@o2.pl na ten mail, pomoże mi to w powalczeniu z serwisem, bo zamierzam go jutro oddać i wywołać tam burze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 jak to nie bedzie problem to napisz jutro jak poszlo z Vobisem... powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dolaczam sie do problemu z WIFI : Normalnie (po kablu) internet dziala ok, zmienilem na WIFI - aby pozbyc sie kali, a tu zonk Co jakis czas zwisy, szczegulnie przy eMule dzialajacym dluzszy czas, teoria z nadmiernie nagzewajaca sie plyta raczej nie wchodzi w gre - bo z odczytu temperatury nie wynikaja zadne przeslanki ku temu. Moze to kwestia sterownikow - prosze o informacje od osob ktore nie maja powyzszego problemu - jakich sterow uzywaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zero problemu z Wifi. Sprawuje się bardzo dobrze. Tfu Tfu Tdu ;) Driverów wersja: 9.0.3.9 z 2005-09-12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ale kozystasz z P2P - eMule ? Moze problem tkwi w samym eMule Bo przeinstalowalem juz system i dalej to samo. Reszte sterownikow - masz ze strony Acer'a, czy od producentow poszczegulnych elementow ? Apropos - W menadrzeze uzadzen mam jeden nie rozpoznany sprzet - kontroler magazynu masowego - co to moze byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ale kozystasz z P2P - eMule ? Moze problem tkwi w samym eMule Bo przeinstalowalem juz system i dalej to samo. Reszte sterownikow - masz ze strony Acer'a, czy od producentow poszczegulnych elementow ? Apropos - W menadrzeze uzadzen mam jeden nie rozpoznany sprzet - kontroler magazynu masowego - co to moze byc ? Tak, zapusczałem, DC, eMule i torenty i niemiałem zwiechy. Stery ściągałem z www Acera. Też mam to nierozpoznane urządzenie. Jak wrzucisz CD co dostałem z lapkiem i dasz zainstaluj sterowniki z niej to ci zainstaluje to coś. Wiecie od czego ono jest?? Coś ważnego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Tak sie sklada - ze nie mam ani jednej plytki (wszystko zaginelo w niewyjasnonych okolicznosciach podczas przeprowadzki)- wszystko sciagam z sieci. Jest mozliwosc - sciagniecia z kas takie plytki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 kontroler magazynu masowego - to Kontroler PCMCIA Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 wersja sterownikow do wifi na stronie acera jest 9.0.1.9 Natomiast nowsze sterowniki mozna dorwac tylko ze strony intela, chyba ze o czyms nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) No ja ściągłęm ze stronki Intela. Gdzies tak trafiłem :) http://support.intel.com/support/wireless/...b/CS-010623.htm Edytowane 18 Stycznia 2006 przez Luki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derekpl Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Juz nie wiem czego mam sie czepiac - sterowniki do 2200BG najnowsze dostepne, wszystkie inne ze strony Acer'a, sprawdzone kilka modow eMule'a i nadal zwisy. Przy normalnym kozystaniu - nie ma proglemow, przy sciaganiu via ftp, czy http takze, zwisy jedynie na eMule'u. Na kablu wszystko ok, wiec problem w WIFI. Pomocy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menic Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ok mam twe same sterowniki co ty, dopiero co zainstalowalem. Zobacze czy to coś pomoze.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...