Skocz do zawartości
Fazi187

Opera + Akceleratory

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie usilnie staram się przekonać do Opery (zastanawiam się nad przesiadką z Maxthona) i wszystko jest na dobrej drodze, jednak jedna rzecz skutecznie mi to utrudnia. W IE działała bez problemu funkcja Download all with flash get (w menu po wciśnieciu prawego przycisku myszki), która jest dla mnie niezbędna i nie potrafie bez niej żyć. :)

Sprawdziłem już kilka różnych menadżerów ściągania i żaden nie dodaje tej opcji do Opery..

Pomocy..

Szukajke przerobiłem, google też..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie z innej beczki nieco :P Jak wyl w operze te krzyzyki (przyciski) na kartach na ktorych otwieraja sie strony tzn na tych zakladkach- we wczesniejszej wersji tego nie bylo i chetnie bym zrezygnowal z tego "udogodnienia". Sorry za OT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W operze oprócz pluinów getright lub flashget należy na piechotę zmienić

standard menu.

Należy:

1 zmienić 7 wiersz na:Name=Opera z opcją GetRight

2 odszukać link popup menu i na końcu wpisać

Item, 67350 = Download url

Item, "Pobierz z &GetRight" = Copy link & Execute program, "C:\Program Files\GetRight\GetRigt.exe","%c"

Zamiast flashget można wpisać dowolny program tego typu(flashget np)

Wiersz Item, 67350 = Download url

jest oryginalnym wierszem standard menu nie trzeba go wpisywać

gdyż istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://my.opera.com/forums/attachment.php?postid=920975

i wszystko bedzie smigac i mozna elegancko cale galerie z golymi paniami (panami, zwierzatkami - nie wnikam) sciagac jednym kliknieciem.

uwaga jak ci nie dziala ten program rejestrujacy biblioteke to przekopiuj plik og.dll na c: i wyedytuj ten program ktorym masz biblioteke rejestrowac. jak dalej nie pomoze to wyedytuj tez sciezke do tego rejestratora musisz wpisac pelna sciezke.

jakbys jeszcze mial problemy z tym to napisze instrukcje krok po kroku jak zintegrowac flashgeta i opere.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi