karolkomp Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Wymieniłem kartę grafiki z gforce 4 mx 440 na radeona 9550 i komp nie ruszył. Po ponownej wymianie na starą gforce 4 mx 440 też nie rusza. Na radeonie ruszył tylko raz przy jakiejś 1500-nej próbie ale na magistrali 100/100 . Potem już nie chciał wstawać po resecie zworką i wyciągnięciu wszystkiego co się da płyta też nie wstaje. Wszystkie komponenty działają na innym kompie. POMOCY!!! Z góry dziękuję Ps. Czy to może być wina biosu? Edytowane 12 Czerwca 2005 przez karolkomp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Wymieniłem kartę grafiki z gforce 4 mx 440 na radeona 9550 i komp nie ruszył. Po ponownej wymianie na starą gforce 4 mx 440 też nie rusza. Na radeonie ruszył tylko raz przy jakiejś 1500-nej próbie ale na magistrali 100/100 . Potem już nie chciał wstawać po resecie zworką i wyciągnięciu wszystkiego co się da płyta też nie wstaje. Wszystkie komponenty działają na innym kompie. POMOCY!!! Z góry dziękuję Ps. Czy to może być wina biosu? 1493182[/snapback] sprobuj sfleshowac bios n jakis nowszy, moze pomoc. to dziwna plyta, ja wlozylem ddry zamiast wczesniej uzywanych sdr i teraz juz na sdrach nie hula, ale biosu jeszcze nie ruszalem, bo mam uczulenie do upgreadowania biosu na tej plycie... ale sprobuj, powinno pomoc, bo fizycznie nie wierze zeby cos padlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 zasilacz miał dosyć ? ;-) pędziłem k7s5a gf2pro, 4mx, 9700pro i wszystko latało znakomicie,, bios upgrejdować można w kółko ;) co do najlpeszch poszukaj info w topiku o płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkomp Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Dziś ruszyła 4 razy n jakieś 150 prób. Wymieniłem większość elektrolitów, próbowałem innego zasilacza i to samo. Jedyny wniosek to taki że skoro jakoś tam ruszyła to bios jest dobry. Proszę o pomoc i dzięki za wszelkie porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 A komputer w ogóle nie startuje czy startuje ale odzywa się głośniczek?Może uszkodziłeś komputer przenosząc ładunek elektryczny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkomp Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A jednak bios. Po zafleszowaniu na gorąco, płyta chodzi. Dziękuję za wszystkie porady, żaden sprzęt mi nie dał tak popalić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...