Powerslave Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Chyba nie do końca sprawdziłeś o co kaman. Tam gdzie mówisz można wyłączyć każdy akcelerator z osobna. Po wyłączeniu wszystkich akceleratorów ten kwadracik i tak pozostaje. Chodzi o to żeby sie go pozbyć. Jak wyłączyć ten cały modół odpowiedzialny za akceleratory.... :( ? Racja nie do konca sprawdzilem bo nie uzywam tej ujowej przegladarki, naprowadzilem Cie tylko na miejsce gdzie mozna wylaczyc akceleratory ;) Nie wiem tez jak wyglada ten kwadracik, jak wiesz dokladnie ktory addon za to odpowiada to mozesz pogooglowac jak sie go pozbyc, ewentualnie odpal przegladarke z wylaczonymi addonami dla XP (jestem w pracy nie moge sprawdzic na 7, ale bedzie podobnie) Start > All Programs > System Tools > Internet Explorer (No Add-ons) i zobaczysz czy wtedy kopiuje sie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Jako ze na dniach wersja RC zaczyna pierwszy etap wygasania (od 1 marca zacznie sie samoczynnie resetowac), to trzeba by w koncu zrobic upgrade do wersji finalnej, ktora to lezy i czeka od momentu premiery (wersja Home Premium). Zalecane jest, zeby zrobic czysta instalacje, ale ze nie bardzo chce mi sie to robic, to sproboje przeprowadzic na dniach aktualizacje. Zapytalem wuja google i okazuje sie, ze ludzie pomyslnie przeprowadzali takie aktualizacje, takze do wersji nizszych od Ultimate (a taka domyslnie jest wersja RC). Wiaze sie to ze zmiana dwoch wpisow w rejestrze oraz edycji jednego pliku ini z instalki. Traktuje to jako rozwiazanie tymczasowe, bo pewnie ktoregso dnia w koncu sie zmobilizuje i przeprowadze czysta instalacje, ale na razie bedzie proba aktualizacji. Zrobie to pewnie w sobote, wiec przedstawie wyniki tej operacji juz po :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Jaki odtwarzacz filmów polecacie pod 7 ? Zależy mi na takim playerze żebym mógł kolejkować kilka filmików . Obecnie mam VLC ale nie widzę opcji kolejkowania czy jakiejś listy odtwarzania. Dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 http://www.recipester.org/Recipe:Create_VL...aylist_20992593 http://www.videolan.org/doc/play-howto/en/ch03.html#id306666 Nie wiem z kiedy to jest ale może będzie pomocne. Playlisty muszą być w tak popularnym odtwarzaczu, nie ma innej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgadza się, teraz znalazłem to w opcjach. Dzięki . Swoją drogą Wasza alternatywa dla VLC , BestPlayera.. to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Media Player Classic Home Cinema. IMO tylko ta trójka wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Media Player Classic Home Cinema - lista odtwarzania/kolejkowanie pod CTRL+7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Kombinujesz jak "koń pod górę". Problem będzie tylko wtedy jak przyjdą Ci do domu i skontrolują. Ale zawsze masz odpowiedź: ten komputer jest złożony na sprzedaż > kupiec "in space". Albo: sprzedany Żonie albo podarowany Synkowi. Nie martw się na zapas: nie na darmo Tow. Gierek ułożył hasło: Polak potrafi! No widze ze masz pojecie o tym duze. A jako system builder czym sie pochwalisz ? Legitymacja szkolna ? Cokolwiek nie powiesz, bedziesz musial przedstawic papiery: podstawowe rejestrowe dokumenty firmy, oraz faORT: ORT: ktury. No ale sadze, ze jak im tak uproscisz po swojemu to tez sie nie przyczepia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Kto mi powie czemu mam taką ikonkę w systemowym TRAYu skoro internet i sieć działa bez problemów.... ?? Wydawało mi się że wcześniej miałem normalną tj. bez tego krzyżyka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 hyper_2002 - mam podobny problem. U mnie niestety internet nie chce w ogóle działać :? Po odpaleniu systemu pojawia się żółty wykrzyknik informujący o braku połączenia z siecią. Sprawdziłem na laptopie - internet działa poprawnie. W moim przypadku pomaga jedynie uruchomienie polecenia ipconfig /release | ipconfig /renew. Dopiero wtedy internet działa poprawnie. Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? Sterowniki do karty sieciowej mam, wg systemu, aktualne. System to Windows 7 Home Premium. Nie wiem w czym tkwi problem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Czytałem o problemach z sieciówką na płytach Asusa pod Win 7. Na 1156 to było ale chyba zmiana biosu pomagała. Z tym że na starszy. Może trzeba bios zmienić. Ja mam natomiast inny problem. Często po uruchomieniu mam takie ikony. Są też takie na pasku które sobie sam dopiąłem ale nie wszystkie. Obecnie real temp nie rozpoznaje ale po kliknięciu uruchamia się normalnie. System to Win 7 Home Premium. Na RC też to miałem kiedyś ale później zniknęło a nic nie robiłem z tym. Jeśli było to sory ale szukałem i nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) hyper_2002 - mam podobny problem. U mnie niestety internet nie chce w ogóle działać :? Po odpaleniu systemu pojawia się żółty wykrzyknik informujący o braku połączenia z siecią. Sprawdziłem na laptopie - internet działa poprawnie. W moim przypadku pomaga jedynie uruchomienie polecenia ipconfig /release | ipconfig /renew. Dopiero wtedy internet działa poprawnie. Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? Sterowniki do karty sieciowej mam, wg systemu, aktualne. System to Windows 7 Home Premium. Nie wiem w czym tkwi problem :?Ogólnie też ostatnio miałem takie objawy jak Ty... Pojawiło się w momencie gdy wpisałem ręcznie IP i DNSy. Dopiero odłączenie kabla sieciowego , restart router-a pomógł... Ale po kolejnym uruchomieniu znowu żółty wykrzyknik i brak połączenia mimo że na innych komputerach internet działał... Konfliktu z IP również nie było . Jakby nie było , problem sam ustąpił i internet teraz jest, i ale mam czerwony krzyżyk cokolwiek oznacza... Czytałem o problemach z sieciówką na płytach Asusa pod Win 7. Na 1156 to było ale chyba zmiana biosu pomagała. Z tym że na starszy. Może trzeba bios zmienić. Ja mam natomiast inny problem. Często po uruchomieniu mam takie ikony. Są też takie na pasku które sobie sam dopiąłem ale nie wszystkie. Obecnie real temp nie rozpoznaje ale po kliknięciu uruchamia się normalnie. System to Win 7 Home Premium. Na RC też to miałem kiedyś ale później zniknęło a nic nie robiłem z tym. Jeśli było to sory ale szukałem i nie znalazłem. Wydaje mi się że trzeba zrobić tzw. ''rebuild icon cache'' . Albo programowo albo ręcznie: Kill Explorer.exe process.Ctrl+Shift+Esc keys and open Task Manager.Click on the Processes tab, highlight explorer.exe and click end processClick File > New Task > type cmd.exe. This will open the command prompt.Type cd /d %userprofile%\AppData\LocalType attrib –H IconCache.dbType del IconCache.dbType start explorer Edytowane 25 Lutego 2010 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Doszedłem do momentu: Type cd /d %userprofile%\AppData\Local niestety nie wiem co dalej. Jakoś nie bardzo wiem co wpisać bo podane komendy odrzuca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Pisz bez "Type" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 ;) Aż taki to nie jestem Nie można znaleźć AppData\local\Iconcache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Wejdź tam (C:\Users\[nazwa_użyszkodnika]\AppData\Local) eksploratorem i wywal IconCache.db Edytowane 25 Lutego 2010 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 to pomaga tylko na chwile, po jakims czasie znowu beda problemy z ikonami. rozwiazaniem jest utworzenie 0 bajtowego pliku IconCache.db i ustawienie go na tylko do odczytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yato Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Potrzebuję zainstalować na dwa miesiące na laptopie Windowsa 7. Posiadam jakiegoś Asusa z Intel Duo T8100, 3 GB i Geforce'a 9300M. Mam dylemat, czy zainstalować wersję 32 bity czy laptop da radę udźwignąć wersję 64 bitową ? Proszę o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 32. 64 ci nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yato Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 a gry nie chodzą lepiej na 64 bitach ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Porównanie x86 vs x64 w internecie powinieneś łatwo znaleźć, było coś chyba na benczmarku. Zdaje się, że 32-bitowe programy nieszczególnie są skore do przyspieszania, a 1 klatka w jedną lub w drugą stronę mieści się w granicy błędu pomiarowego. Windows 7 chyba najczęściej kupowany jest w wersji x64, więc być może niedługo wreszcie się coś ruszy w tej kwestii i zaczną powstawać porządnie zoptymalizowane aplikacje x64. Sam winrar czy 7zip to za mało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 a gry nie chodzą lepiej na 64 bitach ? :)Napewno zadna z gier ktore uda Ci sie odpalic na tym laptopie nie zyska nic na 64 bitach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yato Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 dzięki ;) jeszcze ostatnie pytanie, czy do Windowsa 7 32 bit podejdą sterowniki z Visty 32 bitowej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Windows powinien skorzystać z własnych sterowników, więc nie ma problemu. Instalowałem go na dwóch laptopach i na żadnym nie trzeba było nic doinstalowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anon92 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam, w programie windows 7 toolkit 1.7 poklikałem coś w polu context menu i teraz jak klikam prawym przyciskiem na pulpit to w wyświetlanym menu mam również takie opcje jak: Programs and features co uruchamia mi dodaj/usuń programy ; win7vista.com co po kliknięciu uruchamia mi stronę programu Oczywiście przeryłem już internet i przetestowałem kilka programów i każdy oferuje jakieś funkcje do tego ale żaden nie widzi i nie może usunąć tych funkcji dodanych przez windows 7 toolkit a w tym programie nie widzę opcji do usunięcia ich. Głupi jestem że tak namieszałem :oops: Macie jakiś pomysł jak to wywalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) spróbuj przywrócić system EDIT: A próbowałeś odinstalować program? Edytowane 27 Lutego 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Czy jest jaks wersja nLite/vLite dzialajaca bezproblemowo z Win7? Ew. czy jest mozliwosc przeniesienia folderu Users na inna partycje juz po instalacji systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 O ile pamiętam ludzie używali osatniego vLite'a do cięcia Siódemki ale glowy nie dam. Przenieść folder da się, było o tym w tym temacie i jest dużo w Google'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Zobacz w rejestrze HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers odpowiedź na post anona92 po połączeniu tematów Edytowane 27 Lutego 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 zainstalowałem win 7 i mam problem...nie moge do mojego audigy (sb0230) dobrać sterów;/ ściągałem już jakieś packi podane na forum ale dźwięk mimo różnych ustawien albo jest za cichy albo w niektórych piosenkach nie ma praktycznie basu a co najgorsze po np 30 minutach odtwarzania muzyki lub grania dźwięk zaczyna dosłownie "pierdzieć" może ktoś z userów ma audigy wraz z 7 i mogłby mi polecic konkretne sterowniki poprarte linkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...