SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ja mam x2 minimalną wartość proponowaną przez windowsa czyli 32MB, i wszystko cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 W jakiś magiczny sposób zniknął mi wybór dysków w harmonogramie defragmentacji: http://i.imgur.com/ZpXcE.png Da się to przywrócić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Odznacz, usuń bieżący harmonogram, uruchom ponownie i sprawdź czy się coś pojawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Sęk w tym, że nie mam żadnego harmonogramu - chcę go dopiero włączyć. Ale nie mam do wyboru dysków tak jak kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Na screenie wyraźnie widać zaznaczone 'wybierz wszystkie dyski' - odznacz btw nie masz lub kiedyś nie instalowałeś jakiegoś innego oprogramowania do defragmentacji? Edytowane 16 Września 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 a ja mam dalej ten dziwny problem, odpalam SC2 jedynie z włączonym Outlookiem i [gluteus maximus] - monit, że za mało pamięci i żeby zamknąć SC2. zrobię upgrade do 8GB, bo w sumie i tak potrzebuje, ale mam wrażenie że coś jest nie tak u mnie z OS. Syfu żadnego chyba nie mam, bo oni ComboFix ani MSE nic nie pokazują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Plik wymiany masz włączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Plik wymiany masz włączony? mam 1024MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Zwiększ go tak do 8000mb i sprawdź czy komunikat błędu będzie się powtarzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Ja mam teraz zmniejszony do 128MB i wszystko działa normalnie bez komunikatów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Na screenie wyraźnie widać zaznaczone 'wybierz wszystkie dyski' - odznacz btw nie masz lub kiedyś nie instalowałeś jakiegoś innego oprogramowania do defragmentacji? To nic nie daje... Tak, instalowałem jakiś program, ale już go nie mam. Smart Defrag bodajże, którego nie raz już miałem i nie powodował takich rzeczy. Chyba jeszcze miałem Defragglera. Aktualnie chciałem zostać tylko przy systemowym i ustawić, żeby automatycznie defragmentował, a tu [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Być może nie odinstalował się prawidłowo i coś w rejestrze zaśmieciło system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Być może - tylko jak to naprawić? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Spróbuj zainstalować na nowo i odinstalować jeszcze raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriian Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Spodobały mi się szachy z windows 7 i chcę zapytać czy można je przenieść na komputer z windows xp? jeśli się da to jak? pierwszy komputer ma windows 7 64bit ultimate a drugi ma xp sp2 nie wiem czy było jak tak to sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Szybkie pytanie, chociaz nie spodziewam sie odpowiedzi :/ - padl mi dysk a na nim org system win7, ktory dostalem razem z laptopem - licencja na spodzie laptopa pod wplywem ciepla stracila na czytelnosci tak wiec klucz tez poszedl sie .... - pytanie brzmi - czy istnieje jakis sposob na podstawie np nr seryjnego laptopa, na odzyskanie danych owego org systemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Klucz systemu jaki został użyty przy instalacji można odczytać programem Everest lub Aida w sekcji system operacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 padl mi dysk a na nim org system win7, ktory dostalem razem z laptopem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Aaa, sry :) nie dostrzegłem padl mi dysk W takim razie chyba nie pozostaje nic innego jak udać się do sprzedawcy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Spodobały mi się szachy z windows 7 i chcę zapytać czy można je przenieść na komputer z windows xp? jeśli się da to jak? pierwszy komputer ma windows 7 64bit ultimate a drugi ma xp sp2 nie wiem czy było jak tak to sorry http://chomikuj.pl/marcinlubon1/Chess+Titans+XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dollars Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Hej! Takie coś mnie intryguje, czy mogę zrobić większy niż 3.99GB ReadyBoost w Windows 7, czy to niemożliwe w żaden sposób? Czy Sunrise Seven wciąż stwarza problemy typu niespodziewane zawiechy i restarty? Kiedyś zainstalowałem i od momentu instalacji miałem straszne problemy i musiałem to wypieprzyć Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zamiast bawić się w RB to dołóż ramu lub kup dysk SSD jak masz kasę , RB to tylko substytut . Co do sunrise seven , u mnie działa normalnie i to od kilku wersji , normalnie da się tweakować system bez żadnych zwiech czy restartów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dollars Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zamiast bawić się w RB to dołóż ramu lub kup dysk SSD jak masz kasę , RB to tylko substytut . Co do sunrise seven , u mnie działa normalnie i to od kilku wersji , normalnie da się tweakować system bez żadnych zwiech czy restartów . Ramu mam 4GB, a dysk SSD do czteroletniego lapciana nie chcę dokupować, bo mam w planie kupić nowego lapa przed końcem roku a tego chcę zostawić przy biurku zamiast stacjonarnego, bo i tak bateria długo nie trzyma. W sumie to nie gram, tylko czasami jakieś dziwne zawiechy mi łapie, a szczególnie jak Sunrise Seven zainstaluję. Może dlatego, że to był laptop pod Vistę budowany? To VAIO VGN-FW11E - dość stary, jak już mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Czy stary czy nowy, nie ma większego znaczenia - SSD nadaje wigoru każdej maszynie! Siódemka działa na nich naprawdę super a dysk możesz zawsze wymontować i wstawić potem do nowego kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Miałem sytuacje podobną ale instalowałem na jednym dysku xp i win 7. Pierwszy był windows 7 a za jakiś czas na oddzielnej partycji zainstalowałem windows xp i wyskakiwał mi właśnie błąd "brak pliku ntldr" więc znalazłem ten plik na płycie instalacyjnej windowsa xp, skopiowałem go na partycje z windowsem xp i działa . Jeśli byś takiego pliku nie znalazł na płycie płycie instalacyjnej windowsa 7 to może skopiuj z windowsa xp ten plik na tą partycje z windows 7. W każdym razie u mnie było podobnie i zadziałało Edytowane 9 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Jak instalujesz system najlepiej mieć podłączony w danym momencie tylko jeden dysk by główny sektor rozruchowy nie powędrował w inne miejsce. Edytowane 9 Października 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Siadło mi coś w systemie i po checkdisku nie odpala mi się explorer.exe po zalogowaniu do profilu. Efekt jest taki, że po wprowadzeniu hasła mam czarny ekran i kursor myszy. Oczywiście mogę uruchomić Menadżer zadań, a z jego pomocą msconfig czy services, ale sam Explorer przez takie wywołanie nadal się nie odpala. Próbowałem już kilku różnych podpowiedzi znalezionych w sieci i nic nie pomogło. Zastanawiam się właśnie czy zadziała zrobienie nakładki systemu (instalacji bez formatu)? Bo format partycji i czysta instalacja to ostateczność. Ale może dałoby się jakoś inaczej to naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Przedstawię krótko swą sytuację: W mym starym już komputerze posiadam 2 dyski (20 i 80GB) Na dysku 20GB posiadam Windowsa XP. Wczoraj z włączonego systemu XP zainstalowałem Windowsa 7 Home Premium 32bit z pendrive'a (zrobiłem na innym komputerze bootowalnego pendrive'a, ale płyta niestety nie posiada funkcji bootowania z USB). Po bezproblemowej instalacji i pierwszym bezproblemowym odpaleniu Win7 odłączyłem dysk 20GB na którym był XP. Teraz podczas boota wyskakuje napis "Brak pliku NTLDR. Naciśnij CTRL+ALT+DELETE aby zrestartować." Czy da radę przenieść i zmodyfikować te pliki z dysku 20GB na dysk 80GB i zostawić do użytku jedynie dysk 80GB i Win7? Nie mam napędu IDE i nie mam jak go zdobyć więc naprawa tego pliku z płyty instalacyjnej jest niemożliwa do wykonania. O ile dobrze pamiętam da się, ale musisz z płyty z siódemką uruchomić kompa i odpalić tryb napraw Ten Komputer. Potem wybierasz wiersz poleceń i wklep: fixboot na komunikaty odpowiadasz twierdząco, a następnie fixmbr... Musi wstać... Edytowane 25 Października 2012 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 A jak kupiłem kiedyś na allegro obudowę za 10zł i była na nim nalepka z licencją na XP Home? I to nie OEM bo można instalować na tym kluczu bez końca na różnych kompach. Sam system mam ściągnięty ze strony microsoftu (MSDN), tylko podaję ten klucz. System przechodzi wszelkie testy legalności. Uprawnia mnie to w jakiś sposób do tego uaktualnienia za 129zł? Tak z głupa pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Nie. Masz fakturę na ten system? Aktywację w M$ przejdziesz, bo numer jest poprawny, ale w przypadku ewentualnej kontroli legalności systemu nie masz czym udowodnić legalności jego nabycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...