rafa Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Napiszę tutaj bo wydaje mi się, że to problem systemu a nie sprzętu : Znajomy poskładał sobie konfig na LGA 2011 - całość postawiona na płycie Asus'a X79 Pro . Do zestawu kupił ram - 2x8GB. System Win7 Home Premium 64 bit, czyli wg producenta obsługuje 16GB pamięci RAM. System wykrywa 16GB ale w informacji o systemie jest adnotacja, że owszem zainstalowana pamięć to 16GB ale dostępna to : ~7.95GB. Wszystkie programy diagnostyczne wykrywają pełne 16GB - niestety w windzie dostępna pamieć to cały czas 7.95GB. Ktoś ma jakiś pomysł co może być powodem ? Przeszukałem cały bios w poszukiwaniu jakiejś opcji, która mogłaby blokować połowę RAM'u i niestety poległem... Takie opcje jak Memory remap (lub podobnie brzmiące) to są jeszcze w X79? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Od pewnego czasu mam problem z Windowsem. System to: Windows 7 Professional PL z SP1 - 64bit Objawy: 1. brak odświeżania okienek - po utworzeniu folderu, usunięciu pliku, zmiany nazwy nie widzę tych zmian od razu. Muszę kliknąć prawym i dać "odśwież", 2. przy wskazywaniu jakiś plików z komputera na stronie internetowej (dowolna przeglądarka) dość długo trzeba czekać na reakcję (pokazanie ścieżki do pliku) - oczywiście nie mówię tutaj już o procesie wysyłania pliku, 3. Problem z przeglądarkami - przykładowo tylko na Firefox mam możliwość zalogowania się na: https://online.sync.pl/ib/login.html Na innych przeglądarkach mam tylko biały pasek bez "modułu logowania" Czy miał ktoś podobne problemy? Da się to jakoś naprawić czy wyjściem jest tylko format? Wolałbym uniknąć formatowania ze względu na ilość zainstalowanych i skonfigurowanych aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 1. i 2. Takie problemy widziałem u nas w sieci, jak ludzie mieli zmapowane dyski sieciowe, które nie istnieją albo nie odpowiadają. Sprawdź czy nie masz jakiegos martwego udziału sieciowego w Mój Komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Po ostatniej aktualizacji systemu (wlacznie z nowym IE10) mam dziwne akcje z komputerem. Ogolnie dziala poprawnie, ale co wlaczenie sprawdza spojnosc danych na dysku C oraz wywala mi blad licencji antywirusa - Kaspersky Antyvirus 2010) - troche denerwujace, że za kazdym razem musze przywracac licencje... Spotkal sie ktos z podobna sytuacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zapewne chodzi o to: http://support.kaspersky.com/9750 i to. Ogolnie, jakas nieudana aktualizacja ze stony MS, ktora zalecaja odinstalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czytałem o tej aktualizacji, a zainstalowały mi się wszystkie ostatnio i jednak nie mam żadnych objawów. A do tego mam KISa 2013. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 U mnie dokladnie to samo. W7+KIS2013+KB2823324 i komputer chodzi stabilnie od zainstalowania poprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Pany, jak byla ta akcja, ze Windows 8 za 69zl, to ten Key jest przypisany tylko i wylacznie do jednego laptopa, na ktorego 7ke to kupowalem, czy 8ke moge uzywac gdzie chce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ja mialem z KA2010 problemy. Ale i tak juz mi sie licencja na niego konczy wiec pewnie teraz na 2013 przeskocze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam, mam trudne pytanie czy w win 7 32 bit da się uruchomić aplikację dosową?? Bo w win 7 64 bit to się nie uda wiem bo już to sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 do tegu uzywa sie programu DosBox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Od kilku dni zauważyłem problem z kontami użytkowników - Windows 7 HP 64-bit. Generalnie posiadałem tylko jedno konto podstawowe z uprawnieniami administratora, ale w pewnym momencie zauważyłem, że po wylogowaniu obok mojego profilu pojawił się zupełnie nowy profil o nazwie "nowy użytkownik" (bez obrazu graficznego). Wejście przez ten profil udaje się tylko po zastosowaniu nazwy mojego podstawowego profilu i też do niego prowadzi. Nie mogę tego zdublowanego profilu usunąć, gdyż w oknie "konta użytkowników" ten nowy profil nie występuje. Dodatkowo, co dziwnie przy próbie utworzenia nowego konta pojawia się ono w oknie "zarządzania kontami", ale po wylogowaniu już nie występuje - ten profil nie jest widoczny. Nie wiem jak rozwiązaćproblem Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Prawy myszy na Computer, Properties, na prawo Advanced System Proeperties. (albo wciskasz wind+pause/break Zakładka Advanced, na srodku masz profileu uzytkownikow. Pokaz co tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Potrzebuje pomocy jakiegoś speca Komputera używam do streamowania i jednoczesnego podglądu owych streamów. Problem pojawia się po kliku godzinach gdy programy działają. Tzn przez kilka godzin nadawane jest 9 kanałów i jednocześnie odpalona jest przegladarka z podglądem na te streamy z ustawionym autoodświeżaniem co 15 sekund. Co się dzieje? Otóż po kilku godzinach takiego użytkowania gdy próbuje uruchomić jakąś aplikację odtwarzającą dźwięk pojawia się błąd i dzwięku nie ma. Komunikaty są różne w zależności od programu jaki próbuje uruchomić. Foobar np podaje "not enough storage to execute this command". Windows media player podaje "za mało pamięci do wykonania tej operacji. Zamknij inne aplikacje i spróbuj ponownie". Problem w tym że jest dostepne 10GB wolnego ramu, oraz 250GB miejsca na dysku twardym (tylko jedna partycja) i w tym momencie nie wiem gdzie szukać przyczyny i rozwiązania. Zamknięcie kilku programów powoduje, że dźwięk wraca. Do streamowania używałem zarówno xsplita jak i open broadcaster software więc to nie ma związku. Taki sam błąd wyskakuje na 2 różnych komputerach przy tych samych odpalonych programach (różne konfiguracje sprzętowe). Jakieś pomysły co z tym zrobić? edit: windows 7 ulti 64-bit na obu komputerach. Edytowane 9 Września 2013 przez grandzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Mozliwe ze dobijasz do limitu otwartych plikow/strumieni/socketow dla sterownika audio. Sprobuj ustawic w przegladarkach odswiezanie na 60s. Jakich playerow uzywasz? Wiem, ze flashowe potrafia po jakims czasie zmulac. Jaka masz karte dzwiekowa? Ustaw wszedzie 48kHz, bo jak sa np miksowania na 44kHz to bywaja jaja. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 czytaliscie cos o update KB 2852386? Polecam.. czysci folder WinSxS z ciach!ł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Na świeżym systemie odzyskałem ok 3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 czytaliscie cos o update KB 2852386? Polecam.. czysci folder WinSxS z [ciach!]ł Tutaj więcej o tym: http://www.ghacks.net/2013/10/09/save-lots-disk-space-microsofts-new-windows-update-cleanup-tool/ Po wyczyszczeniu należy ponownie uruchomić komputer, bo przy starcie jeszcze troche poczyści. Ogólnie jakieś 4GB zysku, może trochę więcej. Nadal pozostało prawie 8GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Dziwi mnie tylko ze tu w Anglii na kompie mam te aktualizacje i wyczyscilo mi kolo 4gb. W moim kompie którego zostawiłem w Polsce nawet nie widzi tej aktualizacji :-( a tam to dopiero mam syf w winsxs Ma ktoś jakiś sposób ściągnięcia tej latki gdzieś normalnie a nie z win update? Sent using Tapatalk Edytowane 16 Października 2013 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 http://support.microsoft.com/kb/2852386/plSekcja "informacje o aktualizacji" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Ty tak serio? Napisałem ze NIE z widows update. Sent using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Jakbyś przewinął do sekcji "How to obtain this update" to byś zobaczył linki do pobierania pakietu offline poprawki w wersji dla systemu x32 i x64 - chyba że chodzi Ci o pobranie plików bez sprawdzana legalności systemu Windows, to niestety musisz szukać dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 No właśnie szukam. A wy nic nie chcecie pomoc :-P Sent using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Bo nikt tutaj nie ma pirackiego Windowsa i nie potrzebował szukać poza Windows Update Poszukaj, pogoogluj, jak nie znajdziesz to się odezwij, mam pomysł jak rozwiązać ten węzeł gordyjski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 no i [gluteus maximus].. cos z moim windowsem sie posralo bo nie moge tej latki zainstalowac.. chyba ze ona wymaga jeszcze jakiejsc innej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karoliina Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Od niedawna na komputerze stacjonarnym (z windowsem 7) mam problem, gdy włączam iplę to pojawia się niebieski ekran z jakimiś literkami (pojawia się i szybko znika więc trudno cokolwiek przeczytać) i komputer wyłącza się ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Pojawia się tylko przy ipli? To BSOD. Po podaniu treści komunikatu zapewne moglibyśmy coś zaradzić, ale jak sama stwierdziłaś - on znika. Co zrobić, aby nie znikał? (solucja zapożyczona z sieci) 1. Kliknij przycisk Start. 2. Prawym przyciskiem kliknij Mój Komputer i wybierz Właściwości. 3. Kliknij zakładkę Zaawansowane. 4. Kliknij Ustawienia w sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie. 5. Odznacz Automatyczny restart. 6. Kliknij OK. Po tym zabiegu komputer zatrzyma się na niebieskim ekranie i będzie czekał, aż sama go wyłączysz/zresetujesz. Zrób zdjęcie tegoż cudu i umieść tutaj . BTW Linki w sigach są zakazane . Edytowane 18 Października 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandrajucha Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Moim zdaniem jest całkiem dobry, jednak wydajnosciowo osemka jest lepsza, dużo szybciej się uruchamia i pracuje : ). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 A w czym ta 8 taka szybsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 W podejmowaniu decyzji o jej usunięciu ;) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...