Boru91 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 ja mam inny problemos po odfajkowaniu opcji zaznaczonej czerwonym kółeczkiem na obrazku... po ponownym uruchomieniu kompa ona powraca.... spotkał sie ktoś z takim problemem ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5cbf45d908.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 http://www.osinfo.pl/windows-faqdziekować kolego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razerv2 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Panowie czym się różni wersja OEM od BOX-owej Prawda to, że wersja OEM to tak naprawdę system nielegalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zapisy oemow nie sa jasne. Nie kupilbym oema bo ten kosztuje praktycznie tyle co ang. wersje boxow na Allegro. Zreszta, wydac 460 by pozniej okazalo sie, ze to nie do konca jest legal to nie jest cos co chcialbym przetestowac na sobie. Czaj sie na boxowki z Allegro. Mialem kilka aukcji, ktore obserowowalem i przewaznie konczyly sie na 520 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Czy cos wiadomo na temat wersi ktora miala byc jakimstam "family packiem " ? czyli z możliwością instalacji na 3ch kompach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tak, są dla krajów anglosaskich. Właściwie sa w ofercie tylko w US i UK. Gdzie indziej nie spotkałem. Pomagają najbiedniejszym krajom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonko Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam. Chcialem sie zapytac czy tylko ja mam problem z odpaleniem 3dmarka06 na win 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jaki polecacie firewall ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Od dłuższego czasu korzystam z darmowego Comodo Firewall, wcześniej na XP, teraz na 7 64bit i działa jak należy przy czym jest skuteczny i w miarę prosty. Kiedyś był oddzielnie, a obecnie w paczce z antywirusem, ale przy instalacji wybierasz potrzebne Ci opcje. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Od dłuższego czasu korzystam z darmowego Comodo Firewall, wcześniej na XP, teraz na 7 64bit i działa jak należy przy czym jest skuteczny i w miarę prosty. Kiedyś był oddzielnie, a obecnie w paczce z antywirusem, ale przy instalacji wybierasz potrzebne Ci opcje. LINKPoczytaj sobie o comodo...zmienisz zdanie. To firewall, ktory non stop wysyla jakies bzdury do siedziby firmy. Glosno bylo o tym, z tego powodu Comodo traci zaufanie klientow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 To, że coś wysyła nie oznacza od razu, że każdy na ciebie czyha i planuje spisek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 @Firekage: może jakaś lektura do poczytania bo na szybko nic nie widzę w necie czy na forum by o tym "trąbiono" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tu masz ładnie opisane o tej "wpadce" Comodo: http://dottech.org/headline/10032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 To, że coś wysyła nie oznacza od razu, że każdy na ciebie czyha i planuje spisek.Soreks, mowimy o Firewallu. Chyba nie wiesz o czym mowisz : Comodo has been caught selling its popular SSL certificate to malware distributors/scan websites. Now in Comodo's defense, whenever a malware distributor/scan website which has Comodo's certificate is brought to their attention, they remove it; furthermore the purpose of the SSL certificate, technically, is not to verify the contents of the website but rather to verify how secure it is to buy from (the irony). However the question of why Comodo is repeatedly selling the certificates to known malware distributors/scam websites (there have been cases where a website with the same exact layout, interface, and "product" except different name has been issued a certificate even though their earlier one was revoked) is still a significant one and still an on going issue. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 czy ktoś ma problemy z DivX Player-em i plikami MKV ?? Zainstalowałem kodeki shark007 i lipa, nie odtwarza mkv , z kolei po zainstalowaniu CCCP obraz leci natomiast dźwięk nie jest czysty (pojawiają się ''trzaski''). Jakieś pomysły ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Przejrzałem to na szybko i znalazłem jeszcze inne odnośniki. Jest tam informacja, że Softpedia przestała linkować do tego firewalla bo jest to adware - chodzi o instalacje wyszukiwarki typu Ask lub HopSurf oraz przejęcie strony domowej. Są to rzeczy opcjonalne ale przy instalacji trzeba je odklikać. Obecnie jednak Comodo Internet Security bo tak nazywa się pakiet firewalla z antywirusem wróciły do Softpedii ... LINK a program zakatologowano jako "Ad-supported software" Pomimo, że działania twórcy Comodo nie do końca są jasne - nie znam podłoża sprawy, nadal mam zamiar korzystać z tego firewalla - przynajmniej do czasu ciekawszej alternatywy pod Win 7 64bit. Nie instaluję Ask.com, HopSurf (wcześniej znane jako SafeSurf) oraz nie korzystam z Comodo Backup czy też nie zezwalam by modyfikował stronę domową przeglądarki. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Poleci ktoś jakieś dobre kodeki do w7 obsługujące wszystko co trzeba +rmvb i flv?No i program do filmów bo juz mi ręce opadaja.Na xp świetny był kmplayer ,ktory rozkminiał totalnie wszystko ale na 7me jakos dziwne sie uruchamia.Gom player laguje na niektórych filmach.Bs player bardzo cicho odtwaza i tez nie chce wszystkich formatów mimo ,ze niby kodeki są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Polecam Media Player Classic Home Cinema, oglądam na nim MKV, DVD i DivX/XviD LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Również polecam Media Player Classic Home Cinema + Haali Media Splitter dla formatu MKV. WMP12 też ładnie czyta wszystko na wbudowanych kodekach z DXVA - po instalacji Haali łyka też MKV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ja mam inny problemos po odfajkowaniu opcji zaznaczonej czerwonym kółeczkiem na obrazku... po ponownym uruchomieniu kompa ona powraca.... spotkał sie ktoś z takim problemem ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5cbf45d908.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Popraw link Wybrana przez ciebie strona nie istnieje Użyj wyszukiwania w celu znalezienia tego, czego szukasz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5cbf45d908.html poprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Proszę o pomoc.... Czy jest możliwość włożenia na pasek skrótu połączenia sieci bezprzewodowej?? Jak ściągam ten skrót na pasek pojawia się maleńki symbolik zakazu na tej ikonie... czy da się to obejść?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 A jedno kliknięcie koło zegarka nie pasi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 A jedno kliknięcie koło zegarka nie pasi?niestety nie, przyzwyczajenie... R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Panowie jak wylaczyc ta gowno do skanowania pendrive, co mi sie zawsze po podpieciu pojawia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) O co konkretnie ci chodzi, bo mi się żadne gowno nie włącza przy pendrivach :) Edytowane 12 Grudnia 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 O co konkretnie ci chodzi, bo mi się żadne gowno nie włącza przy pendrivach :) Gdzies na necie przeczytalem, ze jesli pendrive usuwasz przez "Bezpieczne usuwanie sprzetu" (przynajmniej tak to sie nazywalo na XP) to wtedy po kolejnym podpieciu nie pokazuje sie prosba o przeskanowanie, ale ja zawsze poprostu odpinam pena i wtedy za kazdym podpieciem wywala mi, ze chce przeskanowac Pendrive. I nie jest to zaden antyvir, tylko jakies narzedzie systemowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Ten FAQ jest strasznie uboki.. mozna by było dodać np: zwiększenie wydajności ntfs start -> run -> cmd -> fsutil behavior set disablelastaccess 1 wyłączenie niektórych usług według black viper'a http://www.blackviper.com/Windows_7/servicecfg.htm wyłączenie indeksowania wyłączenie kompresji RDC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) @DziubekR1 Panel sterowania / System / Menadżer urządzeń / Stacje dysków / klikamy na pendrive / zakładka zasady i sprawdź czy masz zaznaczone "szybkie usuwanie" bo jeśli masz "większa wydajność" to tak może się dziać jak opisujesz ... Edytowane 12 Grudnia 2009 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...