IbanezRG Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam.... mam pytanko następujące, czy komuś z was udało się może odpalić program MEMSET pod windows 7 ,tak by było możliwe zatwierdzenie ustawień pamięci??? jeżeli tak ,to proszę o poradę jak to ustawić... bo niestety u mnie wygląda to nie za ciekawie ,a chciałem na nowy rok jakiś rekordzik podbić w SuperPI ;) lol na screenie widać mój (pewnie nie tylko mój) problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Spróbuj włączyć klasyczny wygląd windy. Mi memset nie skurczył się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 może zwalone sektory na dysku ? ;] pełny reinstal tez mile widziany ... (i najlepiej nie z instalki z partycji - moze byc uszkodzona ) Czysta instalka zrobiona. Po ładowaniu ustawień osobistych czy innych pierdół i pokazaniu na chwilę pulpitu lapek się zrestartował i...już więcej nie włązył [tj. OS]. Znaczek zachęty migota i nic poza tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Przeskanuj pamięci MemTest'em i, o ile system wstanie, to dysk HD Tune'em. I BIOS zresetuj. BTW - lapek się nie przegrzewa? Wszystkie wentyle chodzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 ctrl+alt+delete - i zobacz czy explorer.exe nie obciąża systemu za bardzo - czasem przy day of defeat mam taka akcję na viście 64 - ubijam go potem odpalam spowrotem i już spokojnie śmigam - narazie nie namierzyłem czego on tak się czepia dysku i proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Spróbuj włączyć klasyczny wygląd windy. Mi memset nie skurczył się. hmm no włąsnie na tym polega problem, że to zupełnie nic nie zmienia... patrz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) masz tak ustawione? ewentualnie spróbuj od nowa pobrać memseta btw hahaha fajna masz fotę pani w galerii na fotosiku :grin: Edytowane 29 Grudnia 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Czy komuś z Was działa crystalizer i inne bajery z kart x fi? Mój system to win7 x64 a karta to Supreme Fx II. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarski185 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Windows 7 pieknie sie zainstalowal, sciagnal i zainstalowal sterowniki, wszystko bylo w porzadku dopoki nie zapragnalem wypalic plyty. Zainstalowalem Ashampoo Burning studio 9-wieszalo sie, mulilo, nie za bardzo chcialo wypalac-probowalem na dwoch sprawnych nagrywarkach. Potem Nero-to samo, potem Infra Recorder-podobnie. Generalnie sadzilem, ze problem lezy po stronie programow czy windowsa. Odlaczylem nagrywarki i problem zniknal. W zwiazku z czym nasuwa sie prosty wniosek, iz problem lezy w sterownikach do plyty glownej. Na stronie producenta nie ma sterow nawet pod viste. Tak wiec pytanie...czy mozna cos wymyslic, aby mogl korzystac z win 7, nie zmieniac sprzetu i jeszcze czasem cos nagrac? ps. sorry za dlugi opis ale chcialem ukazac pelnie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 ctrl+alt+delete - i zobacz czy explorer.exe nie obciąża systemu za bardzo - czasem przy day of defeat mam taka akcję na viście 64 - ubijam go potem odpalam spowrotem i już spokojnie śmigam - narazie nie namierzyłem czego on tak się czepia dysku i proca odkrylem ze to nie wina dysku, podlaczeylem starego Hitachi na Sata i jest to samo. Na win7 i xp. W IDE i w AHCI. Na IC10R i tym siliconie. Sam juz nie wiem czy to plyta czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Niektóre programy tworzą skróty na pulpicie, których ikony nie podlegają sortowaniu i zawsze będą na początku listy... oczywiście za ikonami Komputer, Sieć, Kosz. Np. Mozilla Firefox, AIMP, sporo nowych gier też tak ma. Czy ktoś wie jak można utworzyć taki skrót, którego ikona po sortowaniu będzie zawsze przed normalnymi skrótami? Chodzi mi tutaj o Windows 7. Znalazłem. Te skróty , które są na początku listy, są umieszczone w katalogu C:\Users\Public\Desktop To co jest za nimi to już zawartość katalogu Desktop danego użytkownika Zauważyłem to przypadkiem w komputerze z WinXP W nim z kolei początkowe skróty pochodzą z katalogu: C:\Documents and Settings\All Users\Pulpit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) No to pogratulowac szukania bo napisałem o tym 3 dni temu... Edytowane 29 Grudnia 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkogut Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy można w Windowsie 7 wyłączyć konieczność podawania hasła do profilu przy uruchamianiu komputera. Hasło do profilu jest mi potrzebne tylko aby łączyć się z komputerem za pomocą Pulpitu Zdalnego. W starszych systemach (XP, Vista) można to było zrobić za pomocą narzędzia "control userpasswords2". Niestety w Seven nie ma takiego czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Niestety w Seven nie ma takiego czegoś. Stety w windows 7 jest to narzędzie i działa. Poza tym temat o W7 juz jest. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 @QuaiL2048 Ta sama karta i za cholerę nie działa mi Crystalizer ani Creative Control Panel. Kombinowałem z trybami zgodności przy instalacji, softem od Gene i nowym softem ze strony Asusa. Jak już się panel zainstaluje albo brak innych funkcji niż kontrola głośności i ustawienia głośników to nie chce działać z ww. kartą :angry: Działa za to ALchemy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Windows 7 pieknie sie zainstalowal, sciagnal i zainstalowal sterowniki, wszystko bylo w porzadku dopoki nie zapragnalem wypalic plyty. Zainstalowalem Ashampoo Burning studio 9-wieszalo sie, mulilo, nie za bardzo chcialo wypalac-probowalem na dwoch sprawnych nagrywarkach. Potem Nero-to samo, potem Infra Recorder-podobnie. Generalnie sadzilem, ze problem lezy po stronie programow czy windowsa. Odlaczylem nagrywarki i problem zniknal. W zwiazku z czym nasuwa sie prosty wniosek, iz problem lezy w sterownikach do plyty glownej. Na stronie producenta nie ma sterow nawet pod viste. Tak wiec pytanie...czy mozna cos wymyslic, aby mogl korzystac z win 7, nie zmieniac sprzetu i jeszcze czasem cos nagrac? ps. sorry za dlugi opis ale chcialem ukazac pelnie problemu. Jeżeli chodzi o Nero i system w wersji x64 to najniższa poprawnie działająca wersja to v8.3.13.0, w zasadzie to jedyna "ósemka" jaka działa, każda inna wieszała się podczas wyboru katalogu. Witam, chciałbym się dowiedzieć czy można w Windowsie 7 wyłączyć konieczność podawania hasła do profilu przy uruchamianiu komputera. Hasło do profilu jest mi potrzebne tylko aby łączyć się z komputerem za pomocą Pulpitu Zdalnego. W starszych systemach (XP, Vista) można to było zrobić za pomocą narzędzia "control userpasswords2". Niestety w Seven nie ma takiego czegoś. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarski185 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jeżeli chodzi o Nero i system w wersji x64 to najniższa poprawnie działająca wersja to v8.3.13.0, w zasadzie to jedyna "ósemka" jaka działa, każda inna wieszała się podczas wyboru katalogu.ja mam 32 bitowy system i nero 9-zainstalowalem sobie te sterowniki-niby nowsze i pracujace z nowszymi systemami ale jest to samo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, chciałbym się dowiedzieć czy można w Windowsie 7 wyłączyć konieczność podawania hasła do profilu przy uruchamianiu komputera. Hasło do profilu jest mi potrzebne tylko aby łączyć się z komputerem za pomocą Pulpitu Zdalnego. W starszych systemach (XP, Vista) można to było zrobić za pomocą narzędzia "control userpasswords2". Niestety w Seven nie ma takiego czegoś. U mnie też to nie działa. Widocznie uruchamianie komend przez menu start jest wadliwe, bo wpisałem w cmd 'control userpasswords2' i działa:) u Mardoka też widać jak to działa, ale On uruchomił przez 'Run' (Win+R) Edytowane 30 Grudnia 2009 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hexor97 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam użytkuje starsza kartę SB live 24bit 7.1 i Windowsa 7. Sciaglem sterowniki niby specjalne do Windows 7! Mam sub+2 głos podpięte na przód(zielone wejście na jacka) i taka sama kompozycje na tył (czarne wejscie) czyli 2.1 + 2.1. I wszystko działa do momentu gdy nie odloncze od jakiegoś głośnika od zasilania sieciowego lub wypnę z kart SB. wtedy działają mi tylko Te przednie lecz gdy testuje programem w Windowsie(w panelu sterowania) to słychać wszystkie głośniki nawet te co po odtwarzaniu muzyki w aimpie nie było słychać. Odinstalowuje i zainstalowywuje sterownik i jest ok muzyka dziel na wszystkich głosnikach do momentu aż coś wypnę. co mogę z tym zrobić?? może coś się przestawia w ustawieniach? Nie działają wszystkie głośniki w odtwarzaczach mimo ze test je wykrywa!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayua Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Mam problem z Fifą10 na windows'ie 32 bitowym. Przy uruchamianiu pojawia się błąd: "Program Fifa przestał działać". Uruchamianie ze zgodnością, jako administrator i reinstall nie pomaga. Komputer ogólnie kupiony był 2 tyg temu. Sterowniki do karty graf. i płyty głównej mam z zestawu. Karta graficzna to ATI Radeon 5770. Czy to może być w ogóle wina karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 czy jest ktoś, komu udało się zainstalować taka kartę telewizyjną ? W7 HP 32bit ładnie proszę o pomoc, byłem grzeczny w tym roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) A ja mam dziwnego zonka... nie chce mi wykryć pada, który na viscie działał bez problemu. Ostatnio u kumpla na lapku sprawdziłem czy czasem się nie uszkodził, ale działa bez problemów. Gdy go podłącze (bez znaczenia który port) to wywala komunikat, że nie może wykryć urządzenie, i że może jest uszkodzone itp. Czy to wina tego, że w tej wersji windy obsługiwane są tylko oficjalne kontrolery x360 for PC ? Pad to podróbka dual shocka, warez się zwie. ;) Edytowane 31 Grudnia 2009 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Mam problem z dźwiękiem po wersje 64bit. Mam mobo MSI Neo2 Fr i integre ALC888. Instalowałem kila różnych wersji realteka i dalej nic. Niby jest ok, że sterownik zainstalowany, gotowy do użytku ale i tak nie działa. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam ! Chciałem zmniejszyć partycje (Shrink) niestety coś mi blokuje . Nie jest to partycja systemowa, inne partycje mogę bez problemu zmniejszać... A to co widać, podgląd błędu i log + fsutil: Jakiś pomysł co dalej mogę z tym fantem zrobić ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 czego używałeś do zmniejszenia tej partycji? ja polecam Acronisa. sam miałem problemy korzystając z wbudowanych narzędzi win7. acronisem poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) czego używałeś do zmniejszenia tej partycji? ja polecam Acronisa. sam miałem problemy korzystając z wbudowanych narzędzi win7. acronisem poszło.No właśnie ściągam Trial Acronis-a Disk Director. Będę próbował ale najpierw jeszcze spróbuje defragmentacje PerfectDisk i może wtedy pójdzie. Dziwi mnie to że nie mogę windowsowym disk managerem zmniejszyć tej partycji (inne mogę) , w prawdzie mam na niej dwie gry zainstalowane , ale czy to może być przyczyna ? Edytowane 1 Stycznia 2010 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 1. Zapoznać się z podstawową teorią na temat partycji podstawowych, rozszerzonych i dyskach logicznych - do czego służą i jak powinno się je tworzyć. Układ partycji jest tragiczny. 2. Użyj innego programu - np GParted. Chyba, że lubisz się bawić w odzyskiwanie danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 No właśnie ściągam Trial Acronis-a Disk Director. Będę próbował ale najpierw jeszcze spróbuje defragmentacje PerfectDisk i może wtedy pójdzie. Nie dam sobie za to głowy obciąć, ale wydaje mi się, że trialem tego nie zrobisz. Można tam sobie wszystko ładnie poustawiać, ale nie wykonuje tego w rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Gdzie jest bootloader w win7?? Jak się do tego dostać. Chce zmienić aby jako główny system był win7 a ni Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Jeżeli dobrze rozumiem rozpiskę, to ten bootloader włącza domyślnie ten system, który był ostatnio włączony. Obecnie W7 jest domyślnie ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...