kojeczny Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 elo, mam taki problem. Podczas upgrade'u z win 7rc (bulid 7100) do RTM wyskakuje coś takiego: Nie można wykonać uaktualniania systemu Windows z powodu następujących problemów. Anuluj uaktualnienie, wykonaj poszczególne zadania, a następnie uruchom ponownie uaktualnienie, aby kontynuować. * Nie można uaktualnić z 64-bitowej wersji systemu Windows do wersji 32-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 64-bitową dysku instalacyjnego lub przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować swoje pliki oraz ustawienia. * Nie można uaktualnić z 32-bitowej wersji systemu Windows do wersji 64-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 32-bitową dysku instalacyjnego systemu Windows. Uaktualnienie systemu Windows będzie miało wpływ na następujące funkcje: * Zainstalowane pakiety językowe nie będą dostępne po wykonaniu uaktualnienia. Po zakończeniu uaktualniania będzie konieczne ich ponowne zainstalowanie. Zmieniłem cversion, a stawianie systemu na świeżo to dla mnie ostateczne rozwiązanie. Spotkał się ktoś z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Hmm, u mnie nie ma takiej poprawki zainstalowanej, nie mam jej też w Windows Update. Czy do wszystkich wersji została ta poprawka wydana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Ciekawe gdzie szukales?! Wpisalem kawalek Twojego tematu w google i juz w pierwszym linku masz podane oznaczenie: win7 sprawdzajaca legalnosc - Szukaj w Google ale po co myslec samodzielnie jak mozna napisac na forum.. no tak ale widzisz zapytalem bo ja kiedys widzialem z innym numerem i napisalem post dla pewnosci bo w necie rozne rzeczy pisza...i bylo pare wersji o ktora poprawke moze chodzic, bo ludzie spokulowali ze taki mechanim sprawdzajaccy moze byc to w kazdej poprawce w zasadzie. Czy istnieje jakiś powód dla której nie chcesz jej instalować? ale ja nie napisalem ze nei chce jej instalowac :) pytam z czystej ciekawoci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Szybkie pytanie - masz wgraną wersję RC 64bitową i chcesz ją uaktualnić do RTM 32bit? Jeśli tak, to nic dziwnego, że masz błąd - oba systemy musza być tylu samo bitowe. BTW - czy instalacja wersji RTM teraz jest wciąż legalna? Bo obawiam się, że nie (choć pewien nie jestem). Edytowane 10 Marca 2010 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Hmm, u mnie nie ma takiej poprawki zainstalowanej, nie mam jej też w Windows Update. U mnie to samo, system "up to date". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Po prostu czekać z poprawkami i nie instalowć od razu, jak po 1-2 dnich od pojawienia się poprawek nie kipi o niej w necie to instaluje:) sprawdzone zawsze działa od czasów XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Witam mam kolejny problem z Windows 7 czyli czcionka systemowe:) Stała sie ona strasznie brzydka pogrubiona i powiekszona. przesyłam screen. Nie idze zrobic jakiego resetu ustawien czcionki? Edytowane 10 Marca 2010 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Witam mam kolejny problem z Windows 7 czyli czcionka systemowe:) Stała sie ona strasznie brzydka pogrubiona i powiekszona. przesyłam screen. PPM na pulpit -> Personalize -> WIndows Color -> Advanced appearance settings i ustawiasz wszystko, jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Panowie wiem że pewnie banał i może było. Ale jak zainstalować dwa foobary tak żeby pracowały jak dwa niezależne od siebie programy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Nic nie pomoglo. Jak u was wyglada RealTemp? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Szybkie pytanie - masz wgraną wersję RC 64bitową i chcesz ją uaktualnić do RTM 32bit? Jeśli tak, to nic dziwnego, że masz błąd - oba systemy musza być tylu samo bitowe. BTW - czy instalacja wersji RTM teraz jest wciąż legalna? Bo obawiam się, że nie (choć pewien nie jestem). 64bit do 64 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Witam mam kolejny problem z Windows 7 czyli czcionka systemowe:) Stała sie ona strasznie brzydka pogrubiona i powiekszona. przesyłam screen. Nie idze zrobic jakiego resetu ustawien czcionki? Wyłącz najpierw cleartype w ustawieniach ekranu, a później Mój komputer>Właściwości>Zaawansowane ustawienia systemu>Wydajność>Ustawienia i odznacz Wygładź krawędzie czcionek ekranowych Edytowane 10 Marca 2010 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Witam mam kolejny problem z Windows 7 czyli czcionka systemowe:) Stała sie ona strasznie brzydka pogrubiona i powiekszona. przesyłam screen. Nie idze zrobic jakiego resetu ustawien czcionki? Miałem coś podobnego po odinstalowaniu jakiejś gry (bodajże Life 4 Dead) na początku myślałem że restart pomógł potem się okazało że w ogóle brakuje kilku czcionek (np. CDBurnerXP się włączał z błędem informującym o braku lub uszkodzeniu pliku jakiejś czcionki) i koniczne było przywrócenie katalogu Fonts z kopii zapasowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Witam A skad mam zabrac ta kopie? chyba ze masz ja? Mozesz podac link albo cos? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 takie pytanko: rozważam zmiane płyty głównej(zmiana z gb p31 na asusa p5q, czipset 31 na 45) i sie zastanawiam czy wymiana na obecnej instalce w7 sie nie wyłoży? podobnie zmieniałem kiedys mobo na 939, czipset był ciut inny, i poszło gładko, z tym ze system był xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Witam A skad mam zabrac ta kopie? chyba ze masz ja? Mozesz podac link albo cos? pozdrawiam Odzyskać czcionki możesz chociażby z płyty z systemem, ew. przez konsolę odzyskiwania/naprawę systemu. takie pytanko: rozważam zmiane płyty głównej(zmiana z gb p31 na asusa p5q, czipset 31 na 45) i sie zastanawiam czy wymiana na obecnej instalce w7 sie nie wyłoży? podobnie zmieniałem kiedys mobo na 939, czipset był ciut inny, i poszło gładko, z tym ze system był xp Myślę, że nie powinno być problemu z systemem. Między tymi chipsetami główna różnica to układ ICH - P35 ma bodajże "wersję" 7, a P45 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Mozna dokladnie napisac jak to zrobic? Albo jakis tutorial? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Myślę, że nie powinno być problemu z systemem. Między tymi chipsetami główna różnica to układ ICH - P35 ma bodajże "wersję" 7, a P45 10. P35 ma ICH9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 a z takim dziwnym pytaniem (?) Na moim sprzęcie (jak w podpisie); mając legalnego winXP Home > czy wart przejść na "7" ? Koszt ok. 400PLN ? Oto jest pytanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 A co ma sprzęt do tego? Ty musisz podjąć decyzje czy chcesz win7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 A co ma sprzęt do tego? Ty musisz podjąć decyzje czy chcesz win7... Pytanie było: czy warto (szeroko rozumiane)? A sprzęt jest taki - jaki jest: każdy widzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 P35 ma ICH9 Mój błąd - myślałem o P45, napisałem 35 :oops: a z takim dziwnym pytaniem (?) Na moim sprzęcie (jak w podpisie); mając legalnego winXP Home > czy wart przejść na "7" ? Koszt ok. 400PLN ? Oto jest pytanie... Pytanie jak pytanie :roll: A osobiście sądzę, że warto - pamięci masz dość dużo, więc Seven'ka będzie chodzić Ci zapewne lepiej niż aktualny XP (sam mam tylko 1GB i nawet na tym 7 chodzi przyzwoicie, a w niektórych rzeczach spisuje się lepiej aniżeli XP). Dlatego polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Jeżeli liczysz się z każdą złotówką to nie warto. Jeżeli jednak nie masz problemu z wydaniem kilkuset złotych na system to jak najbardziej warto, jest ładniej, szybciej i wygodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Aktualnie ćwiczę Enterprise RTM 64 > jest super Minie 90 dni i trza by pojąć decyzję: 1. Utylizować legalnego XP i kupić "7", 2. Pozostać na XP i czekać na przebieg wydarzeń. Oto jest pytanie ? A dokładnie: inwestować kolejne 400PLN teraz? Czy poczekać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Ale na co czekać? :huh: Czekać to można do usranej śmierci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) Jeśli stać Cię, a do tego Sevenka chodzi Ci lepiej niż wcześniejszy XP, to nie ma nawet co się zastanawiać ;] Ale na co czekać? :huh: Czekać to można do usranej śmierci ;) Dokładnie ;) Edytowane 11 Marca 2010 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Może na ósemke :D , pewnie że jak masz kase to warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Witam A skad mam zabrac ta kopie? chyba ze masz ja? Mozesz podac link albo cos? pozdrawiam Ja przywróciłem cały folder z kopii zapasowej systemu wykonanej Ghost'em (cały katalog waży ponad 500MB) jak takowej nie posiadasz zawsze możesz spróbować odbudować pliki systemowe tym poleceniem: sfc /scannowwpisywanym w konsole CMD z prawami Administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Aktualnie ćwiczę Enterprise RTM 64 > jest super Minie 90 dni i trza by pojąć decyzję: 1. Utylizować legalnego XP i kupić "7", 2. Pozostać na XP i czekać na przebieg wydarzeń. Oto jest pytanie ? A dokładnie: inwestować kolejne 400PLN teraz? Czy poczekać ? Masz może zainstalowaną wersję trial taką jak ta ? http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ITPID=sprblog Czy użytkownik domowy może taką wersję u siebie legalnie posiadać przez 90 dni czy też może jest to tylko dla firm ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0nMD Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 AFAIK wersja Enterprise (w przeciwieństwie do Ultimate, która oferuje dokładnie te same funkcje) pozwala na używanie tej samej kopii i z tym samym kluczem na dowolnej liczbie komputerów. Nie ma znaczenia czy jesteś użytkownikiem prywatnym czy prowadzisz działalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...