Pabloo Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 hej mam pytanie... kce zainstalowac windowsa Nt SERVER4 ale podczas instalacji i wyborze dysku pisze ze rozmiar partycji jest za duzy.. z tego co wiem powinno byc 1Gb na dysku...dlaczego taq malo...jesli moglbym prosic o dokladny przebieg instalacji...bylbym wdzieczny :) z gory THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Z tego, co ja się orientuję, to nie powinno być więcej niż 8GB. Czyli na każdej partycji o rozmiarach 1 - 8 GB powinno się dać zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 z tego co ja sie orientuje to partycja systemowa nie może być większa od 2Gb ale ostanią instalkę NT przeprowadzałem z pół roku temu więc mogę się myliś za to żeby było śmieszniej w2003 server wymaga partycji co najmniej 10 Gb :D dupki w tym MS pracują i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 nieprawda że wymaga >10 gb mam zainstalowanego na partycji 4 Gb i nie było zadnych problemów z instalacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 NT Server System Requirements Intel and compatible systems* 486/33 megahertz (MHz) or higher, or Pentium, or Pentium PRO processor. 125 megabyte (MB) of available hard disk space minimum. O maksymalnej wielkości nic nie widzę. 2Gb to będzie przy FAT16... za to żeby było śmieszniej w2003 server wymaga partycji co najmniej 10 Gb :D 1493833[/snapback] taaaaa http://www.microsoft.com/technet/prodtechn...3ec1629d36.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Nie wiem jak jest przy NT w wersji serwerowej, ale przy NT 4.0 Workstation SP1 maksymalna wielkość partycji to 4 GB na NTFS. Przy FAT16 2 GB, oczywiście. Większe partycje są obsługiwane po instalacji SP3. Najlepiej jest zainstalować SP6a po zainstalowaniu systemu i przelecieć partycję Partition Magic'iem. Tak robię, bo mam instalki z SP1, a nigdzie nie udało mi się uzyskać informacji, jak zintegrować Service Pack'a z instalką NT 4.0. I chyba już szukać nie będę, bo ostatnie entki w firmie przejdą do historii za jakiś rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...