Sniper Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Jutro jade zamówić sobie jakieś audio i mam ciągle wahania. Miałem już Audigy 2 + Creative 550 THX, Audigy + Creative 250D oraz Audigy + Inspire 6700 więc mniej więcej wiem już co i jak wygląda. Tym razem jednak chciałem zakupić sobie stacjonarne DVD + np Logitech Z-5500 + Audigy 2 ZS. Co sądzicie o takim zestawie. 7.1 nie wchodzi w rachube i koniecznie muszą się dać podpiąć do DVD. Czy jest jakaś lepsza alternatywa za 1700 zł ? Którą kartę wybrać OEM czy BOX ze złoconymi stykami ? 100 zł różnicy a setka piechotą nie chodzi :) Poradźcie jak najszybciej. Nie wiem jak to gra a chętnie poczytam testy jakieś i porównania i wasze opinie najchetniej tych co mają już ten zestawik. Nigdy nie przepadałem za Logitechem ale ten zestaw mi się podoba. Czekam na opinie linki itp. Wiem że jest odrębny temat ale tam zamieszczane są opinie i nie znalazłem nic ciekawego a temat wygląda na martwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53877984 Był tego test w którymś "Hi-Fi" (mam nawet ten numer gdzieś). Wygrało w kategorii econo :) A gra napewno lepiej niż to co podałeś, a kosztuje 3x mniej. EDIT - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53531891 Kolejna zabawka. Trochę droższa ale myślę że nie będziesz żałował wyboru. Później dokupisz subwoofer jeśli ci będzie mało :) Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Mam prośbę. Podaj mi nr tego Hi-Fi i jakbyś mógł zrób skana i podeślij na maila byłbym bardzo wdzięczny za ten test. Pilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Jak wrócę dzisiaj do domu to ci zrobię fotkę tego artykułu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 No to super - bardzo mi sie przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 No niestety nie doczekałem się na teścik ale nadal chętnie bym przeczytał i zamówiłem sobie Z-5500 + Audigy 2 ZS BOX. Jak dostanę to powiem jak działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Osobiscie jestem juz przekonany na Z-2300, gdybym mial kase to bym bral Z-5500 w ciemno. Serio jeszcze nie slyszalem negatywnych opinii o ktoryms z zestawow Logitecha. Na Logitechach sie na pewno nie zawiedziesz co innego Creative :/ No nie wiem albo ja jakies strasznie wysokie wymagania stawiam tym komputerowym zestawom audio ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) moj kolega zakupil niedawno te wlasnie glosniki i szczerze powiem ze jakbym mial pieniadze na nie to bym sie nawet nie zastanawial i nie probowal w tej cenie kupowac innych (czyt. nie komputerowych) Sa naprawde swietnie wykonane no a pozatym certyfikatu THX sie przeciez za frajer nie dostaje. Moze nie jest to miara ale tak bardziej dla smiechu powiem ze jak odkrecilismy volume na mx to falowaly mi spodnie :D wiec napewno maja w sobie moc ... ;) EDIT: dodam jeszcze ze nawet po ustawieniu opcji +xdb (nie pamietam ile mozna dokladnie) nadal nie bylo zadnych przesterowan przy max volume Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Lcs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 tak bardziej dla smiechu powiem ze jak odkrecilismy volume na mx to falowaly mi spodnie :Dlol :D a sluchu czasem nie straciles? :P 500W podglaszac na maksa w pokoju to jednak troche samobojstwo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 lol :D a sluchu czasem nie straciles? :P 500W podglaszac na maksa w pokoju to jednak troche samobojstwo :P 1505423[/snapback] hahaha, slysze nadal bardzo dobrze a chcielismy poprotu przetestowac. Ciekaw bylem czy maja wystarczajaca moc do pomieszczenia w ktorym ja mieszkam gdyz moj zestaw jest niestety troche za slaby przy ogladaniu filmow z dvd. Muzyka gra wystarczajaco ale filmy juz nie. Satelitki mam rozstawione na calej przestrzeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) W tescie na tomshardware zmierzono im 120 dB wiec odpowiednio jest na mieszkanie w bloku a mysle ze spokojnie stykną do salonu max 25m kw. Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Sniper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 W tescie na tomshardware zmierzono im 120 dB wiec odpowiednio jest na mieszkanie w bloku a mysle ze spokojnie stykną do salonu max 25m kw. 1505798[/snapback] no ja mam okolo 40m ale z-5500 napewno starczy z tego co sluchalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No nie wiem ale moze i styknie w kazdym razie bedzie musialo chodzic na max obrotach i dzwiek bedzie slabo dochodzil chociaz moge sie mylic :) Zobacze co potrafi moze juz dzis bede mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 to napisz jak wrazenia. to co mnie zdziwilo jak je zobaczylem to ze ten panel kontrolny czy jakkolwiek to nazwac jest ... duzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SipSy Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 mam taki maly problem kilka miesiecy temu kupilem glosniki oddalem je po paru tygodniach bo zaczelo cos w nich pykac myslalem ze to jakas zla seria i dostalem nowy sprzed te glosniki ktore mam teraz maja taka sama wade co jakis czas z nich wyleci dziwny dzwiek tak ze czasami mozna podskoczyc na krzesle takie mocne pykniecie nie wiem czy to jest wada kazdego sprzetu czy ja mam takiego pecha chodzi o zestwa logitech z5500 prosze o kontakt na gg 5577352 bardzo wazne z gory tHx:D:P Czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 @ SipSy może to wpływ innych urządzeń elektrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 i sprawdź czy to nie jest wina karty muzycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 To pykanie występuje u kilku innych użytkowników Z-5500. Przypomina to jak pyknięcie w głośnikach np. przy zapalaniu światła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SipSy Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 hmmm karty raczej nie bo glosniczki byly sprawdzane u kumpla na naparwde swietnej karcie wiec to raczej odpada ale chyba juz wiem ze to jest problem nie tylko u mnie ale i u dwoch osob jeszcze jak narazie :) no ale ebdzie dobrze zestawik jest niezly :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 witam :) szukam kogos kto posiada zestawik z-5500 i mieszka w wielkopolsce ... tez sie przymierzam do tego zestawu, jednak wpierw chcialbym na wlasne uszy uslyszec jak to gra pozadnie rozstawione w pokoju :) bo w sklepie po 1 nie chca mi tego otworzyc a po 2 maloby mi to dalo bo sklepy maja wieksza powierznie ;/ wiec jezeli sa jacys szczesliwi posiadacze na forum do ktorych nei musialbym jechac wiecej niz 3 h i chetnie by mi zademonstrowali to cudo to bylbym wdzieczny :D ja meiszkam kolo kalisza :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) ja mam je i graja rewelacyjnie ==> SLASK ,wczesniej mialem gigaworksy creativa , nie :-P ma co tych glosników do tamtych porównywac, MIAZGA :) Edytowane 6 Września 2005 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 a dokladniej gdzie na tym slasku??? mialem planowany wyjazd do gliwic za 2 tygodnie :D moze jeszcze cos z tego bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 20km od gliwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Jeśli kogoś interesowałyby dokładniejsze zdjęcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 zestaw jest naprawde mocny i jak na takie glosniki nie ma co im zarzucic, szczerze powiem ze kupujac je w ciemno nie spodziewalem sie ze te puszeczki beda az tak dobrze graly, dla mnie REWELKA co do szczelenia co jakis czas w glosnikach to jest w necie o tym miliony watkow i te trzaski sa spowodowane zakluceniami w sieci elektrtycznej i zadne listwy czy upsy ci tego nie wycisza, poprostu kupujac te glosniki musisz miec farta ze akurat u ciebie nie beda one trzaskaly, odziwo mi sie udalo :) choc przez pierwszy tydzien mialem trzaski ale gdy je wyslalem spowrotem na reklamacje to wrocily te same a na kartce bylo napisane ze wady nie posiadaja niemajac co z tym zrobic sie wpienilem, rozpakowalem i podlaczylem i odziwo mojego zdziwienia trzaski znikly :D ucieszylem sie nieziemsko bo majac te trzaski mialem je wzrocic i sadzic sie o zwrot kasy a tak zostaly mi te puszeczki i jestem z nich baaardzo zadowolony B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Jak ktos chce sie pozbyc trzaskow to musialby glosniki podlaczyc pod kondycjoner pradu - co przy takich komputerowych grajkach mija sie z celem, bo dobry kondycjoner jest drozszy od tego zestawu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Jak jest badziewny wzmaciacz który tego nie jest w stanie wyłapać to zawsze bedom trzaski. :blink: będĄ <_< A co byś powiedział jakby ktoś kto nie używa polskich znaków diakrytycznych napisał "beda" , HE ? Tego to sie dopiero nie da przeczytać. Zapis fonetyczny rozumie sie od razu. P.S. w Twojej wypowiedzi która jest nad moją naliczyłem 9 błędów. Edytowane 23 Listopada 2006 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 będĄ <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Jako że kiedyś widziałem odpowiedni wątek jak ktoś pytał o rozmieszczenie, a teraz nie mogłem go znaleść napisałem tu. To tak, pokój o wymiarach jak na screenie, meble, LCD, PC, Logitech Z-5500. Komputer musi być w odległości do 2m od LCD, jest połączony kablem.Sub od Logów musi być w odległości do 2m o biurka z PC. Aha w tej chwili mam juz 2 ustawienie i jest koszmarnie, satelity mam po rogach pokoju i lewa strona gra głośniej, a prawa ciszej, tak nie może być. No i sory za niedokładność rysunku, nie jestem wyborowym rysownikiem, a i teraz patrze że troche ścany sie nie zgadzają, ale to tylko kilka cm :P Doradzi ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Doradzi ktoś ? Tam gdzie masz po lewej całą wolną scianę mógłbyś powiesić lcd i przednie głośniki na scianie ,z tyłu głośniki np na stojakach .Na środku pokoju mniej więcej jakaś sofa do oglądania lcd 37" ,telewizor crt mógłbyś wtedy zlikwidować i w to zyskane miejsce mógłbyś ustawić biurko na wprost lcd. coś takiego: http://www.minhembio.com/nautiqu3/73224 stojaki tylne za sofą takie jak np: http://www.minhembio.com/ironjonas/79477 i inne możliwości ustawienia głośników do kompa: http://www.minhembio.com/sebolon/74724 http://www.minhembio.com/Jerrie/84493 http://www.minhembio.com/viktronic/84796 http://www.minhembio.com/Jokkmokksjocke/64687 http://www.minhembio.com/Jerrie/46185 http://www.minhembio.com/mycotoxin/51267 Edytowane 3 Grudnia 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...