Skocz do zawartości
Lazymodder

Aquastream Eheim

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszla pompka :) wkoncu ale mam pytanie krucce sa malutkie i chce zamowic wieksze tyle tylko ze do pompki ( na zdjeciu zaznaczone koleczkami ) dokrecone sa takie przedluzki kazda z oringiem i gumowa uszczelka wiec fajnie. A pytanie moje jest takie czy lepiej kupic ( jesi sie da ) cala zlaczke odrazu wkrecona w pompke czy przejsciowke z gwinta 1/4 ( bo taki maja chyba te wkrecone przedluzki ) na 3/8 juz zlaczki ??

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ma sens 1/8 8x1 ?

Zakladajac jednak:

1. brak mozliwosci przejscia na inny gwint

2. uklad na wezykach 8x1 (zgodnie z polecana srednica :) )

3. dostepna tego typu zlaczka.

Wychodzi ze tak. (zawsze mozna tez rowiercic taka zlaczke :) )

Hmmm 1/8 cala - 4mm....

Moze tutaj chodzilo jednak nie o zlaczke, tylko o gwint w otworze wylotowym (srednice) ? Edytowane przez piteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zabieram sie za zwodowanie rev 1 ( 1 wc to tak zeby sie pouczyc w rev 2 dodam 2 bloczki jeszcze rez itd ) ale najpierw musze dorwac wiertarke 2 dziury w budzie musze zrobic ... czy trojnik za bloczkiem i na jednym koncu ( idacym do gory ) bedzie odpowietrzacz i napelnianie a drugim poleci waz do chlodnicy .. przejdzie ??

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na modding-tech.de jest jej test nie znam niemieckiego ale na filmiku ciagnie chyba BIE3 albo podobna na 3 X 120 wielosciowo, rez i 3 bloki ... filmik pokazane jest tez jak dziala ten paneli ktory jest razem z nia... 2 tryby.. napelniania/odpowietrzanie i normalna praca .... chodzi na 12v zabezpieczenie przed spaleniem,3pin do plyty zeby kontrolowac obroty itp itd...

a co z moim pytaniem odnosnie trojnika i jego polozenia ??

a tutaj ciagnie 4 bloki duza chlodnice i rez

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ps

zwodowalem wczoraj sama pompke bo nawet nie wiedzialem czy dziala.. dziala :)

chyba sie jeszcze powstrzymam ze zlozeniem calosci rev 1 odrazu przeskocze do r2 :) 2bloki zamowie rez od aquacomputer zamianie BIM na BIE jakis wskaznik zeby jakos widac bylo naocznie ze woda plynie i inne dodatki

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyszla kolejna przesylka aktualnie moje wc wyglada tak:

Dołączona grafika

sorki za jakosc zdjec ..

Aktualnie mam:

x2p, Abadon Gpu, Abadon NB lite 3, Black Ice Micro, Black Ice Pro 2, Aquacomputer aquastream 12v....

Potrzebuje jeszcze:

rezik ( najprawdopodobniej 2x3.5 z x4pro ), wskaznik przeplywu ( dla doprawienia ogolnego wygladu - od Mate-a ) i jakies dodatki.... mam nadzieje to poskladac jak najszyciej bo jak narazie to lezy w pudelkach i sie marnuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lazymodder

Czemu dwie chłodnice?

Jeśli chodzi o rez to rozważ to, co mam w swoim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223

Zalety to kompaktowe wymiary i zintegrowanie z pompką. Mate ma go w swojej ofercie.

Ten wskaźnik przepływu od Mate'a. Wiesz coś może o wersji z wbudowaną elektroniką? Miała być ale .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem nadtym rezikiem ale to 100 zl a te $ to bede mial tego 3,5 nie chodzi mi o wielkosc efekt wizualny jest wazniejszy..

czemu dwie swoje wc zaczalem skladac troche temu ( jakos mi sie nie spieszylo ) i najpierw byla BIM a pozniej pomyslalem o dokompletowaniu reszty rzeczy i zostala.. chce to tak zrobic rez -- > pompka ---> cpu ---> BIM ( umiejscowiona na tylniej sciance obudowy zaraz pod zasilka )----> gpu ---> nb ----> BIP2 ( na gorze obudowy na zewnatrz ) ---> rez ( w polowie zatoczek 3,5 nadnim pompka ) a wskaznik biore jak napisalem dla efektu wizualnego ( jescze nie wiem gdzie bedzie ) do monitorowania elektronicznie przeplywu ( i ewentualnego wylaczenia kompa ) mam aquastream-a z panalikiem ktory to potrafi .. a o wersje elektroniczna najlepiej spytac samego Mate-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompke mam ze stanow 100$ dolar byl tani cos kolo 3zl wiec mysle ze nie taka droga

1546875[/snapback]

hehe, wez sobie ladnie, przejrzyscie pododawaj ile ci to wyszlo, razem z wysylkami, zlaczkami, wszystkimi duperelemi i zlotowkami jakie w to wlozyles. Mozna sie przestraszyc, bo jeszcze wc przerosnie kosztem sprzet jaki chlodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis wskaznik zeby jakos widac bylo naocznie ze woda plynie i inne dodatki

1502503[/snapback]

To moze cos takiego?

Z tego co jest tam napisane to za okolo 10-15 zl sobie zrobisz. Do tego mozna zamiast tych miliamperomierzow i innych bzdetow jakis uklad dac i diode zeby sie swiecila jak plynie woda :P. A jak juz bys chcial jakies inne bzdety dodac (typu alarm, wylacznik bezpieczenstwa itp) to podejrzewam ze tez nie bedzie problemu - wystarczy miec schematy :P

Ja do swojego WC planuje zrobic sobie wlasnie taki wskaznik ale jeszcze nie wiem czy bedzie dobry i wogole. Moze ktos z was juz to wczesniej zrobil ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi