Lazymodder Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Przyszla pompka :) wkoncu ale mam pytanie krucce sa malutkie i chce zamowic wieksze tyle tylko ze do pompki ( na zdjeciu zaznaczone koleczkami ) dokrecone sa takie przedluzki kazda z oringiem i gumowa uszczelka wiec fajnie. A pytanie moje jest takie czy lepiej kupic ( jesi sie da ) cala zlaczke odrazu wkrecona w pompke czy przejsciowke z gwinta 1/4 ( bo taki maja chyba te wkrecone przedluzki ) na 3/8 juz zlaczki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Bez tych przejsciowek spokojnie moza zamontowac zlaczki. Tylko problemem moze byc srednica wezyka wylotowego bo zdaje jest tam gwint 1/8 Zlaczki skrecane 8x1 powinienes kupic bez problemu z gwintem 1/8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 takie cos zakrece na wlot ( gwint 1/4 ) a takie cos na wylot ( tez gwint 1/4 ) tylko przydalaby sie obrotowa bo jakby akurat wyszlo nie tak jak bym chcial przy wkrecaniu to moglbym obrocic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Hmmm 1/8 cala :) - 4mm :D - cos chyba sie Panu miesznelo :) 1/4" tam jest zlaczki mozna kupic od skrecanych 8/10mm po choinki 12mm na takie. Polecam skrecane 8/10mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Czy ma sens 1/8 8x1 ? Zakladajac jednak: 1. brak mozliwosci przejscia na inny gwint 2. uklad na wezykach 8x1 (zgodnie z polecana srednica :) ) 3. dostepna tego typu zlaczka. Wychodzi ze tak. (zawsze mozna tez rowiercic taka zlaczke :) ) Hmmm 1/8 cala - 4mm....Moze tutaj chodzilo jednak nie o zlaczke, tylko o gwint w otworze wylotowym (srednice) ? Edytowane 14 Czerwca 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 dobra zamowilem co trzba jak przyjdzie i bede mial czas to poskladam calosc do kupy i wrzuce jakies fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 ok zabieram sie za zwodowanie rev 1 ( 1 wc to tak zeby sie pouczyc w rev 2 dodam 2 bloczki jeszcze rez itd ) ale najpierw musze dorwac wiertarke 2 dziury w budzie musze zrobic ... czy trojnik za bloczkiem i na jednym koncu ( idacym do gory ) bedzie odpowietrzacz i napelnianie a drugim poleci waz do chlodnicy .. przejdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Co to za pompka? Robiona przez Eheima? Jakie ma parametry? Zasilana z 220V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) A czy mi sie zdaje ze ona jest na 12V? Google nie gryzie. klick i jeszcze raz klick Edytowane 18 Czerwca 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Hmm... G1/8 i G3/8.. ciezka sprawa z tym 1/8 chyba :P ogolnie niezle 2M podnoszenia przy 8W.. ciekawe jak sie sprawdzi pod obciazeniem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 nom, jezeli pociagnie trzy bloki, duza chlodnice i rezik to jest naprawde dobra ;) ciekawe czy tak cicha jak inne eheimy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) na modding-tech.de jest jej test nie znam niemieckiego ale na filmiku ciagnie chyba BIE3 albo podobna na 3 X 120 wielosciowo, rez i 3 bloki ... filmik pokazane jest tez jak dziala ten paneli ktory jest razem z nia... 2 tryby.. napelniania/odpowietrzanie i normalna praca .... chodzi na 12v zabezpieczenie przed spaleniem,3pin do plyty zeby kontrolowac obroty itp itd... a co z moim pytaniem odnosnie trojnika i jego polozenia ?? a tutaj ciagnie 4 bloki duza chlodnice i rez ps zwodowalem wczoraj sama pompke bo nawet nie wiedzialem czy dziala.. dziala :) chyba sie jeszcze powstrzymam ze zlozeniem calosci rev 1 odrazu przeskocze do r2 :) 2bloki zamowie rez od aquacomputer zamianie BIM na BIE jakis wskaznik zeby jakos widac bylo naocznie ze woda plynie i inne dodatki Edytowane 19 Czerwca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Mniamnusia ta pompka... ;) Napisz później dokładnie jak Ci się ona sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 nie skladalem teraz ukladu bo po tescie z samym trojnikiem nie nawiele on sie zdal przy odpowietrzaniu dopiero prowizoryczny rez dal sobie rade z powietrzem.. wiec czekam na rezik od aquacomputer`s i reszte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) przyszla kolejna przesylka aktualnie moje wc wyglada tak: sorki za jakosc zdjec .. Aktualnie mam: x2p, Abadon Gpu, Abadon NB lite 3, Black Ice Micro, Black Ice Pro 2, Aquacomputer aquastream 12v.... Potrzebuje jeszcze: rezik ( najprawdopodobniej 2x3.5 z x4pro ), wskaznik przeplywu ( dla doprawienia ogolnego wygladu - od Mate-a ) i jakies dodatki.... mam nadzieje to poskladac jak najszyciej bo jak narazie to lezy w pudelkach i sie marnuje :( Edytowane 16 Lipca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Lazymodder Czemu dwie chłodnice? Jeśli chodzi o rez to rozważ to, co mam w swoim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223 Zalety to kompaktowe wymiary i zintegrowanie z pompką. Mate ma go w swojej ofercie. Ten wskaźnik przepływu od Mate'a. Wiesz coś może o wersji z wbudowaną elektroniką? Miała być ale ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) myslalem nadtym rezikiem ale to 100 zl a te $ to bede mial tego 3,5 nie chodzi mi o wielkosc efekt wizualny jest wazniejszy.. czemu dwie swoje wc zaczalem skladac troche temu ( jakos mi sie nie spieszylo ) i najpierw byla BIM a pozniej pomyslalem o dokompletowaniu reszty rzeczy i zostala.. chce to tak zrobic rez -- > pompka ---> cpu ---> BIM ( umiejscowiona na tylniej sciance obudowy zaraz pod zasilka )----> gpu ---> nb ----> BIP2 ( na gorze obudowy na zewnatrz ) ---> rez ( w polowie zatoczek 3,5 nadnim pompka ) a wskaznik biore jak napisalem dla efektu wizualnego ( jescze nie wiem gdzie bedzie ) do monitorowania elektronicznie przeplywu ( i ewentualnego wylaczenia kompa ) mam aquastream-a z panalikiem ktory to potrafi .. a o wersje elektroniczna najlepiej spytac samego Mate-a Edytowane 14 Lipca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A powiedz mie gdzie taką dają, po ile i dlaczego tak drogo? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 pompke mam ze stanow 100$ dolar byl tani cos kolo 3zl wiec mysle ze nie taka droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 pompke mam ze stanow 100$ dolar byl tani cos kolo 3zl wiec mysle ze nie taka droga 1546875[/snapback] hehe, wez sobie ladnie, przejrzyscie pododawaj ile ci to wyszlo, razem z wysylkami, zlaczkami, wszystkimi duperelemi i zlotowkami jakie w to wlozyles. Mozna sie przestraszyc, bo jeszcze wc przerosnie kosztem sprzet jaki chlodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) calosc przekroczy pewnie 1500zl... a sprzet mysle ze troszku drozszy :) Edytowane 14 Lipca 2005 przez Lazymodder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 cześci firmowe, buda śliczna :) czekam na foty twojego wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumili Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 jakis wskaznik zeby jakos widac bylo naocznie ze woda plynie i inne dodatki 1502503[/snapback] To moze cos takiego? Z tego co jest tam napisane to za okolo 10-15 zl sobie zrobisz. Do tego mozna zamiast tych miliamperomierzow i innych bzdetow jakis uklad dac i diode zeby sie swiecila jak plynie woda :P. A jak juz bys chcial jakies inne bzdety dodac (typu alarm, wylacznik bezpieczenstwa itp) to podejrzewam ze tez nie bedzie problemu - wystarczy miec schematy :P Ja do swojego WC planuje zrobic sobie wlasnie taki wskaznik ale jeszcze nie wiem czy bedzie dobry i wogole. Moze ktos z was juz to wczesniej zrobil ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Gumili jakbys czytal inne posty :P to bys wiedzial ze do monitorowania i ewentualnego wylaczania kompa mam panel ktory byl razem z pompka.. zreszta moje zdolnosci jako elektronik sa znikome... kupie gotowca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumili Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Czytałem inne posty, tylko zapomnialem ze masz ten panel :P A co do tego wskaznika przeplywu to wystarczy umiec lutowac :D i ew czytac opisy, schematy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...