dadziuk Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Właśnie dołączyłeś do grony zadowolonych posiadaczy tego Pentagrama :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 moj jest troche glosny i to mnie martwi... ale jak wykleje bude i zamkne to moze sie uciszy ( mowie o obrotach na MAX ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Heh na max to wiadomo ze jest głośny, lekka suszarka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ale tu nie chodzi o suszenie powietrzem tylko jakby krzem sie topil :P takie iskry czy jakby to nazwac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 To masz chyba cos nie tak z tym pentagramem. A jak sprawuje sie na min obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 powiem ci ze wyciagnalem karte pobawilem sie nia trochu znaczy docisnalem ten wiatraczek pokrecilem itd.. i jest inaczej :P na min jest praktycznie nie slyszalny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 powiem ci ze wyciagnalem karte pobawilem sie nia trochu znaczy docisnalem ten wiatraczek pokrecilem itd.. i jest inaczej :P na min jest praktycznie nie slyszalny... Niestety tylko praktycznie... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 czyli co ? do wymiany jest? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Siema! Czy To, To i To mozna BEZPROBLEMOWO zamontować na Gigabyte R9550? Jak partzyłem na chłodzenia od AC to tam trzeba by zrobić "moda" aby zamontować to na w/w grafice. Proszę o szybką odpowiedź!!! POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Tego ostatniego nie bierz :D Pentagramy same nie regulują obrotów ja bym licytował 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Na jego grafe spokojnie starczyć wersja Al <_< Edytowane 28 Grudnia 2005 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jezeli to ma dla kogos znaczenie to wersja Al swieci na niebiesko, a AlCu/Cu na czerwono ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 wlasnie wypelnilem obslooge s.o.S na mmv.pl i musze odeslac penta na gware... zdam wam relacje pozniej jak to wszystko dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Tego ostatniego nie bierz :D Pentagramy same nie regulują obrotów ja bym licytował 1.To mam rozumieć że bez problemu wszystkie można załozyc na moją grafę. A czy ten polecany przez Ciebie misiek175 bedzie chociaż cichy podczas grania? Szkoda tylko że ma czerwone podświetlenie :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mój kolega go ma puszczonego na minimum i naprawdę cichy :) zagłusza go tylko zasilator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 nie jest tak cichy jak tego oczekiwalem - ale na taka grafe nie warto wydawac siana na zalmanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A da się wymontować/zakleić/zasłonić to oświetlenie? Bude mam zrobioną całą na niebiesko a tu grafa będzie na czerwono śweciła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sory ale mam takie pytanie ... jakie inne radiatorki firmowe beda dobre pod tym zalmanem takie ktore by sie miescily :] revoltecki miedziane nie wejda.... help... ;) chce cos kupic ale nie wiem co i mam problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) A może Zalmany ZM-RHS1. W zestawie są 4 małe i 4 duże radiatorki więc jak wsadzisz te mniejsze pod zalmana to napewno muszą się zmieścić. Aha, zauważyłem, że masz jakieś zalmany na karcie ... :) Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 sory ale mam takie pytanie ... jakie inne radiatorki firmowe beda dobre pod tym zalmanem takie ktore by sie miescily :] revoltecki miedziane nie wejda.... help... ;) To może warto delikadtnie przypiłować (pilnikiem) te Revoltecki. A ja się zapytam czy ten Pentagram bedzie lepszy od tego Arctica? Gdzies czytałem opinie że po montażu tego chłodzonka(jednemu gościowi) temperatura na procku spada i to nawet o 5 C. Czy to prawda bo jeżeli tak to go może upię. POZDRO i proszę o szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) ok wezme revoltecki moze jakos ich upchne... a co do tego czy Pent czy Arctic to nie zastanawiaj sie tylko biez Pentagrama ... edit: ej goscie... jest sens sciagac shima czy to nic nie daje, oprocz mozliwosci spsucia karty? ;) pozdrawiam... Edytowane 29 Grudnia 2005 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 $kubi jestes pewien ze revolteki dadza ci cos w Oc ? Ja myslalem ze tak. kupilem i okazalo sie ze nic nie daja. wczesniej mialem zalmana niebieskie aluminiowe wiec myslalem ze po przesiadce na cu bede mial wieksze mozliwosci ale nie tyle samo. Co do ich wilkosci, bedziesz musial je spilowac diaxem bo inaczej nie wejda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 a co do tego czy Pent czy Arctic to nie zastanawiaj sie tylko biez Pentagrama ...Chyba go wezmę(jeżeli kasa pozwolin a to :sad: ). Ale czy to prawda że z tym Arctickiem i historią z temp. na procu? A po za tym(nie poniżając Penatgrama) to chyba gorące powiertze(w wypadku Pentagrama) pozostaje w budzie? POZDRO i prosze o szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Buu... miedzy wersja AL a CU jest nieduza roznica wiec wezme Cu, przewiew w budzie bedzie wiec powinny oddawac dobrze cieplo radiatorki... a co do diaxa to najwyzej byde cial... ale wydaje mi sie ze upchne to jakos... pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Chyba go wezmę(jeżeli kasa pozwolin a to :sad: ). Ale czy to prawda że z tym Arctickiem i historią z temp. na procu? A po za tym(nie poniżając Penatgrama) to chyba gorące powiertze(w wypadku Pentagrama) pozostaje w budzie? POZDRO i prosze o szybkie odpowiedzi. 1. Wyciąg z budy musi być - zasiłka + wentyl na tylnej ściance jest raczej wystarczająco. co prawda jeszcze arctic nie zaszkodzi, ale też nie pomoże tak bardzo 2. Pent jest bardziej wydajny bo owiewa też inne elementy grafy 3. Pent jest też troche głośniejszy na minimalnych obrotach. Na maksymalnych to juz troche bardzo u mnie na 6200@6600 rdzeń 550MHz jest 44*C idle i 55*C w stressie na standardowym było ok 50 w idle i blizej 70 w stresie :-P wiec różnica spora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Ja zauważyłem - mam wersję AL. Że na najniższych obrotach terkocze. Nie wiem czemu ale na szybszych tego nie słychać - choc wtedy słychac szum. Nie jest bezgłosny, albo mój jest skopany. Edytowane 30 Grudnia 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qonrad789 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mam Radeona X700 128mb firmy Gigabyte (model RX-70128DE) na PCIE i intresuje mnie seria tych Pentagramów XC-80. Czy można będzie go bezproblemowo zamontować na tej karcie (czy nie będzie o nic zawadzał)? Jeśli tak, to która wersja będzie najlepsza (możliwy lekki oc): Al, AlCu czy Cu? Zdjęcia tej karty TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 @qonrad789 - kazdy bedzie pasowal polecam alcu albo cu - w zaleynosci od zasobnosci portwela. cu niby lepszy, ale x700 sie az tak nie grzeje (chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 do tego x700 wes wersje cu, pozniej przy zmianie karty zawsze bedziesz mogl go zamontowac bez obaw ze nie uciagnie ;) trzeba patrzec w przyszlosc... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qonrad789 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ok, dzięki Wam za pomoc. Prawdopodobnie wezme wersje AlCu bo funduszy mało a i karty prędko wymieniać nie będę. Jeszcze raz dzięki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...