Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Czyli, że były już takie przypadki? :D Może sie zapytam inaczej czy byl ktoś komu sie udało?? Ten Galaxy jest z tego co mi sie wydaje :D na PCB wersji GT, ale to pewnie problem z całą rodziną 6600 jest? Tak sie zastanawiam Pentaka nie sprzedać na allegro...Istnieje coś zamiast tego pentagrama z podobną wydajnością i ceną(z tym pewnie będzie ciężko :/)? Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Czyli, że były już takie przypadki? były przypadki dotyczące kłopotliwego montazu na 6600 tzn. któryś z użytkowników forum miał problem p.s hej a nie sprzedałbys mi tego Pentaka? Edytowane 7 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) np: Ja?? Pierwszy pent był sknocony, cza było piłować bakplate, drugi spełnia normy UE :D Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jak mi podacie dobrą alternatywe(za tą cene raczej będzie ciężko :D) to może i go sprzedam ;). A mogłem brać wersje z Zalmanem :D...debil:D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Powiedz ile chcesz?? Ale cos pisałes że ma rdzeń chyba cos nie tego cos tam ma odcisniete czy cos :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) No ma takie coś, jak brat wróci jutro od girl to wezme cyfrówką walne zdjęcie , ale jeszcze nie wiem co zrobić z tym pentagramem, może oddać na gwarancje? :D ... A jak z alternatywą ? A może ktoś zainteresowany Radkiem X300 :D? Zastanawiam sie nad wrzuceniem na niego pentagrama, on ma całkiem inny rozstaw "wkrętów" wookół rdzenia. Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Pokombinuj cos z gwarą wkońcu door-to-dorr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A może coś sprawdzonego http://sklep.benchmark.pl/pelny_17642.html Miałem coś "podobnego" tylko całkiem aluminiowego z tej starej serii na GF3 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Nom ładne to chłodzonko morzesz sie pokusic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mnie ciekawi różnica między pentagramem a tym silencerem :P. Ide szukać testów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) @Szala Masz oczy? tylko na 6600(GT) PCI-Ex choć jak bym dorwał foto zada tego AC i wiedział jaki ma rozstaw otwory na kołki to może coś by wyszło... nie, HSI utrudnia życie mam foto zadka tego AC, za ch...ińskiego boga nie włozysz na 6600(GT) AGP http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=785 Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Zastosowanie: GeForce 6200, 6600, 6600 GT To po pierwsze!! A tak wogóle to galaxy ma pcb GT i ja mam PCI-E, jakbyś nie wiedział... Nie martw sie umiem czytać ;) A masz jakieś porównanie tego Silencera do Zalmana/Pentagrama? Bo znalazłem ale do wersji NV5 na 6800...i tam wypada lepiej Silencer :D Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Testów nie znalazłem... Czemu nikt (oprócz zalmana i pentagrama) nie robi dobrych coolerów na 6600(GT) AGP?? może pomoże http://pclab.pl/art14322.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Z tym czy pentagram jest dobry, w tej chwili bym przemyślał :D Ten test już czytałem ;) nie wiem nie moge nigdzie znaleźć testu :/...tak coś czuje jednak że kupie tego Silencera, albo Zalmana :P Może sie jeszcze podpytam w temacie o 6600 :) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Szala - tez mam tą karte, montowałem pentaka tyle ze AL, po 2 godzinnych bojach, wkurzyłem sie, nie zakładałem wcale tego backplate tylko zamonotowałem na sruby i jest wypas, temperaturka w idle 32c, w stress na 580mhz rdzen - 55c, a z tym backplatem to jakas lipa, chyba z zelbetonu go robili bo nie idzie zamontowac tego, no chyba ze chce sie ukruszyc rdzen... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Jak myślicie czy wersja aluminiowa da radę schlodzić wykręcony rdzen Radeona 9700??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Napewno da rade, ale lepsza była by wersja AlCu i własnie przymierzam sie do kupna tego Pentagrama :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 lepsza była by wersja AlCu To znaczy ze na wersji AlCu wyciągną bym więcej Mhz, czy tylko była by mniejsza temperatura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Nom nie jest wykluczone ze więcej wycisniesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 A ja w sobote zamontowałem sobie na radeona 9600 pro suszarke xc-80 al i jestem zadowolony. czytam odpowiedzi i wiele osób uszkodziło rdzeń, wystarczyło przykręcic prosto :P. mi zlozenie do kupy zajelo max 3 min, jednak dobrze zapewnic sobie dodatkowa pare rak. pomimo tego że to tylko al na rdzeniu poszlo mi 15 mhz wiecej niz na standardowym, poza tym taktowanie pamieci poszlo w gore o prawie 20 mhz :blink:. tempearturka spadla o ok 6 stopni w spoczynku, a w stresie o 10 (radiator praktycznie caly czas zimny) :) do tego nie wiem w jaki sposob ale procek mi sie tak nie grzeje (roznica kilku stopni), poza tym jest duzo ciszej i niebieska dioda skłoniła mnie do zainstalowanie dodatkowego podswietlanego wentyla w kompie :) (mial byc bez diody :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kurczę, mój pentagram zaczyna terkotać przez jakieś 2min po właczeniu "zimnego" kompa rano, gdy pochodzi tą chwilkę jest tak samo cichy jak był...co zrobić? gwarancja czy dać sobie z tym spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 wymienic na zalmana - pent juz tak ma dlatego juz nie mam penta w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 A moj pentagramik ma juz z 3 miesiace i nic nie terkocze. Chodzi tak samo cichutko jak w chwili gdy go zamontowalem ;) Jakas dobra sztuka musiala mi sie trafic B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 kurczę, mój pentagram zaczyna terkotać przez jakieś 2min po właczeniu "zimnego" kompa rano, gdy pochodzi tą chwilkę jest tak samo cichy jak był...co zrobić? gwarancja czy dać sobie z tym spokój? hehe to identycznie jak wiatrak w moim starym codegenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja - apropos terkotania - w ogole wylaczylem wentyla w pentagramie. Gf3Ti nie grzeje sie az tak bardzo. Terkotanie niestety jest - szkoda. Nie bawie sie w gwarancje, ale jak bede zmienial karte czy cos, wtedy sie pobujam z serwisem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja - apropos terkotania - w ogole wylaczylem wentyla w pentagramie. Gf3Ti nie grzeje sie az tak bardzo. Terkotanie niestety jest - szkoda. Nie bawie sie w gwarancje, ale jak bede zmienial karte czy cos, wtedy sie pobujam z serwisem... Na moim GF też mogę wyłączyć w idle wentylator zupełnie, gpu ma wtedy 50c wiec nie ma problemu ale gorzej jak zapomne i włacze jakas aplikacje 3d :P A jak narazie terkocze tylko przy starcie wiec to ignoruje, bo nie chce oddawać na gwarancje, i potem znów zakładać tego kloca na gpu bo montaz jest tragiczny :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiu222 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 No to zamotowalem juz pentka na x800gto Istalacja bezproblemowa Trwala jakies 10 minut bo rece mi sie telepaly Temp spradly znaczaco idle 50 32 a stres z 75-21 czyli o jakies 20 stopni :D Wiec polecam tego pentka dodam ze jest to wersja Cu Zobaczmy co bedzie sie dalo dalej ?? Wydaje mi sie ze to nie bylo stracone 89zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zalman VF900 (dual heatpipe) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=85924 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Płyta w CD-ROM'ie mu sie zacieła :D Fajnie że nowy zalman z HP :D kiedy będzie w PL i jakie ceny? wydajność mam nadzieje że będzie wyższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 no podoba mi sie ta konstrukcja , ciekawe czy bedzie duzo wydajniejszy :) i jak z cena... napewno ogromna.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...