psz3mo Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) nareszcie wpadli na to że te radiatory sa za duże :) Edytowane 24 Lutego 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 duże jest piekne (jak to mówi moja kobieta :)) i wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 mi to tam nie przeszkadza ze to takie duże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ciekawe jakie będę różnice, mam nadzieję, że jak ktoś jakiś test zobaczy to zaraz tutaj linka poda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item88506715_pentagr...ati_nvidia.html ehhhh 95zł :/ ale troche ma finy inne :) tylko po co te żeberka na nich - :) no i z tego co widze to te mniejsze finki są ciut wyższe :) ale nie bede dawał 95zł za ~70 blaszek z miedzi :lol: :lol: :lol: Edytowane 24 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Taka cena to i wydajność większa jak dla mnie powinna być... A jak zwykle pewnie będzie to 1-2°C, chociaż mam nadzieję, że więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 a ile moze być więcej ?? to przecie odchudzona 80-tka o 30g :/ dajta wrzeszcie tego evercoola do sklepów :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 czy jesli podłączone freezone bezpośrednio do płyty głównej bez regulatora obrotów to na jakich prędkościach będzie pracował wiatrak ??? na najwyższych ?? jak inaczej można zredukować obroty , bez użycia tego reduktora ?? i czy na najwyższych obrotach ten freezone jest głośny (wersja AL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Jak podłączysz do płyty (12V) to będzie kręcił się z prędkością 2500 rpm (tak pokazuje mmi panel :P) Przy tych obrotach jest on już słyszalny. Przedewszystkim słyszy sie szum powietrza... Niektóre płyty maja mozliwosc regulacji obrotów pod winowsem. Możesz także skozystac z regulatora obrotów dołączonego do zestawu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 a jak inaczej mogę go podłączyć (bez użycia dołączonego reduktora),żeby nie chodził na max obrotach ?? i jak sprawdzić płytę gł. czy mogę z poziomu windows sterować ilością obrotów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Do penta masz dolączone: http://allegro.pl/item88456625_pentagram_f...oller_nowy.html http://allegro.pl/item88507795_rozgaleznik...iconnector.html Dlaczego nie chcesz z tego skozystać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) nie będę przecież otwierał obudowy za każdym razem, jak będe chciał zmienić ilość obrotów, a dostęp do obudowy mam utrudniony. Jak inaczej moge regulowac ilością obrotów ?? jak mam sprawdzić czy moją płyta jest zdolna do regulacji obrotów z poziomu windowsa ?? i czy da się gdzie indziej podpiąć żeby nie chodził na max obrotach ?? Edytowane 26 Lutego 2006 przez terror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Jak chcesz sprawdzic czy możesz regulowac podłącz pod płytę jakiś wentylator i spróbuj zmnijeszyc obroty w speedfanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 sprawdziłem, udało mi się regulować prędkość jednego z podłączonych do płyty wiatraczków (do CPU), nie wiem czy to dlatego , że w jednym z gniazd jest taka regulacja ?? posiadam tylko dwa gniazda 3 pin na płycie i czy jesli podłączę wiatraczek z termoregulacją do CPU poprzez rozgałęźnik to czy będzie on pracował na najwyższych obrotach czy będize dobierał ilość obrotów ? sorry ze w tym dizale ale to wszystko dotyczy tego samego problemu z freezone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 tak wentyl sam dobierze obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ok, dzięki za pomoc , pozdrawiam m.z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Czy ktoś może się szykuje na nowe Pentagramy? Jakbyś miał do wyboru Zalmana Alcu i takiego samego Pentagrama do którego byś wziął (pytanie do wszystkich) - cena jest mniej więcej taka sama :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 pytanko jedno... czy da sie go zamocować na chpset? Chodzi mi o XC-80 AlCu Moja płyta go gigabyte k8ne i wygląda w ten sposób: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) pytanko jedno... czy da sie go zamocować na chpset? Chodzi mi o XC-80 AlCu Moja płyta go gigabyte k8ne i wygląda w ten sposób: Nie da się zamontować, nie włozysz grafy. Na chipsety są specjalne radiatory pentagrama, podobno lepsze od wytworów zalmana, a cena nie jest jakas przerażająca... Edytowane 27 Lutego 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ale moja grafa nie jest długa, czy ktos mi moze powiedziec jaka jest wysokosc tego radiatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 poprzegladaj sobie ten topic. niemienc zakladal penta xc na dfi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 na której stronie? Nie moge tego znalesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 fotki chyba sa w "alternatywnym chlodzeniu DFI" fotki dam, ale opisu poszukaj tam :P http://photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/Pent/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Czy ktoś może się szykuje na nowe Pentagramy? Jakbyś miał do wyboru Zalmana Alcu i takiego samego Pentagrama do którego byś wziął (pytanie do wszystkich) - cena jest mniej więcej taka sama :) ? ZALMANA Bo jest duzo trwalszy od pentaka. W pentakach od poczatku sa spore luzy w wentylatorze- u ZALMANa wszystko jest idealnie spasowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jak myślicie... XC-80 Al styknie na X800GT? :) Pytasz bo kolega ma zamiar kupywać Al :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 nie opłaca sie kupiwac Al, ALcu jest 20zł drorzszy, wydajniejszy i dostajesz radiatorki na paiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 nie opłaca sie kupiwac Al, ALcu jest 20zł drorzszy, wydajniejszy i dostajesz radiatorki na paiec Nie zrozumiałeś pytania... nie pytam czy się opłaca, tylko czy "styknie" ;) Bo to i tak nie dla mnie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 starczy, u mnie chlodzi 6600GT i temperatury sa niskie wiec na X800GT pewnie tez tak bedzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 starczy, u mnie chlodzi 6600GT i temperatury sa niskie wiec na X800GT pewnie tez tak bedzie ;] A jaka różnica temp. porównując do stockowego chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 A jaka różnica temp. porównując do stockowego chłodzenia? Na stockowym 84c w stress, na pentagramie....55c w stress :blink: róznica ogromna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...