Skocz do zawartości
cavarr

Freezone Xc-80 Al / Alcu / Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Chemik89

http://www.allegro.pl/item88506715_pentagr...ati_nvidia.html

ehhhh 95zł :/

ale troche ma finy inne :)

tylko po co te żeberka na nich - :)

no i z tego co widze to te mniejsze finki są ciut wyższe :)

ale nie bede dawał 95zł za ~70 blaszek z miedzi :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Chemik89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jesli podłączone freezone bezpośrednio do płyty głównej bez regulatora obrotów to na jakich prędkościach będzie pracował wiatrak ??? na najwyższych ?? jak inaczej można zredukować obroty , bez użycia tego reduktora ?? i czy na najwyższych obrotach ten freezone jest głośny (wersja AL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podłączysz do płyty (12V) to będzie kręcił się z prędkością 2500 rpm (tak pokazuje mmi panel :P) Przy tych obrotach jest on już słyszalny. Przedewszystkim słyszy sie szum powietrza... Niektóre płyty maja mozliwosc regulacji obrotów pod winowsem. Możesz także skozystac z regulatora obrotów dołączonego do zestawu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będę przecież otwierał obudowy za każdym razem, jak będe chciał zmienić ilość obrotów, a dostęp do obudowy mam utrudniony. Jak inaczej moge regulowac ilością obrotów ?? jak mam sprawdzić czy moją płyta jest zdolna do regulacji obrotów z poziomu windowsa ?? i czy da się gdzie indziej podpiąć żeby nie chodził na max obrotach ??

Edytowane przez terror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziłem, udało mi się regulować prędkość jednego z podłączonych do płyty wiatraczków (do CPU), nie wiem czy to dlatego , że w jednym z gniazd jest taka regulacja ?? posiadam tylko dwa gniazda 3 pin na płycie i czy jesli podłączę wiatraczek z termoregulacją do CPU poprzez rozgałęźnik to czy będzie on pracował na najwyższych obrotach czy będize dobierał ilość obrotów ? sorry ze w tym dizale ale to wszystko dotyczy tego samego problemu z freezone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko jedno...

czy da sie go zamocować na chpset? Chodzi mi o XC-80 AlCu

Moja płyta go gigabyte k8ne i wygląda w ten sposób:

Nie da się zamontować, nie włozysz grafy. Na chipsety są specjalne radiatory pentagrama, podobno lepsze od wytworów zalmana, a cena nie jest jakas przerażająca...

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może się szykuje na nowe Pentagramy?

Jakbyś miał do wyboru Zalmana Alcu i takiego samego Pentagrama do którego byś wziął (pytanie do wszystkich) - cena jest mniej więcej taka sama :) ?

ZALMANA

Bo jest duzo trwalszy od pentaka. W pentakach od poczatku sa spore luzy w wentylatorze- u ZALMANa wszystko jest idealnie spasowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie opłaca sie kupiwac Al, ALcu jest 20zł drorzszy, wydajniejszy i dostajesz radiatorki na paiec

Nie zrozumiałeś pytania... nie pytam czy się opłaca, tylko czy "styknie" ;)

Bo to i tak nie dla mnie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starczy, u mnie chlodzi 6600GT i temperatury sa niskie wiec na X800GT pewnie tez tak bedzie ;]

A jaka różnica temp. porównując do stockowego chłodzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi