CHMURNIAK Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Jędrzej - chodzi nie o gumki a właśnie o tę blaszkę...Gumki zamontowane między nakrętki a kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 CHMURNIAK napisał(a): Jędrzej - chodzi nie o gumki a właśnie o tę blaszkę...Gumki zamontowane między nakrętki a kartę. 1537418[/snapback] chodzi Ci o to mocowanie takie podluzne z gumowym kolkiem na srodku ? jesli tak to radze ci to zamontowac bo ci moze karta pęknąć (mozliwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 jakby komus sie chcialo zrobic fotki (dobrej jakosci) jak swieci ten wentyl w dzien i w nocy to bylbym bardzo wdzieczny. ja znalazlem jedynie to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Niemiec napisał(a): nie chce mi sie pisac to dam linki :P 1536826[/snapback] To mój: 3dmark05 - 4502 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1008491 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Nice... jak myślicie, będzie to wydajniejsze od TT fanless? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Thoom napisał(a): To mój: 3dmark05 - 4502 1537740[/snapback] 1200mhz roznicy na procku i widac roznice i system mailem stary, bo jeszcze ati 9500pro pamietal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 R.i.P. napisał(a): jakby komus sie chcialo zrobic fotki (dobrej jakosci) jak swieci ten wentyl w dzien i w nocy to bylbym bardzo wdzieczny. ja znalazlem jedynie to: 1537721[/snapback] slabe te zdjecia, jak patrzysz ma karte z gory ktora jest w kompie to wyglada to o wiele lepiej bo jest tjb caly czerowny a jak patrzysz prosto na wiatrak to wyglada to jak poprostu swiecace 4 diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Niemiec napisał(a): 1200mhz roznicy na procku i widac roznice i system mailem stary, bo jeszcze ati 9500pro pamietal ;] 1537779[/snapback] He - teraz zobaczyłem ze jestem na 14 miejscu dla kart 6800 LE - Chyba by trzeba poprawić ten wynik :) Coś się pewnie da zrobić :) Edit: Już jestem na siódmym - podbiłem zegary na rdzeniu i pamięciach - wynik 4651 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1008714 Ale gość ktory ustawił na rdzeniu 450 - to już niezly wyczyn dla takiej karty Edytowane 9 Lipca 2005 przez Thoom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 zaczyna sie off topic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 tu masz 1 miejsce na 6800le ;] http://service.futuremark.com/compare?3dm05=863581 kolesie pwnie dali vmody i niezle chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Thoom napisał(a): He - teraz zobaczyłem ze jestem na 14 miejscu dla kart 6800 LE - Chyba by trzeba poprawić ten wynik :) Coś się pewnie da zrobić :) Edit: Już jestem na siódmym - podbiłem zegary na rdzeniu i pamięciach - wynik 4651 1537829[/snapback] Niemiec napisał(a): tu masz 1 miejsce na 6800le ;] 1537899[/snapback] super... takie tematy to mozecie sobie pisac na PM a nie w oficjalnym topicu o chlodzeniu pentagrama pisac o 1szych miejscach kart graficznych... admin powinien dac % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 to powiadom o tym moderatora, masz przycisk RAPORT przy naszych postach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) JedrzeJ napisał(a): super... takie tematy to mozecie sobie pisac na PM a nie w oficjalnym topicu o chlodzeniu pentagrama pisac o 1szych miejscach kart graficznych... admin powinien dac % 1537943[/snapback] Jak mi się wydaje to właśnie dzięki coolerkowi Pentagrama udało się osiągnąć taki a nie inny wynik - więc jeśli to offtopic to tylko malutki :) Wyluzuj. Edit: literówka Edytowane 9 Lipca 2005 przez Thoom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 ok spoko :] juz luzuje ale troche to jest denerwujace ze zamiast pisac o kulerkach ile temp wczesniej ile teraz jakie problemy macie albo cus mowicie o wynikach :P zreszta pochwale sie :P moj wynik byl kiedys na 1szym miejscu na futuremarku ale na default chlodzeniu :P, 7430 w 3d 03 ciekawe ile bedzie na nowym ale gdzies o 20mhz rdzen pojdzie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 JedrzeJ napisał(a): ok spoko :] juz luzuje ale troche to jest denerwujace ze zamiast pisac o kulerkach ile temp wczesniej ile teraz jakie problemy macie albo cus mowicie o wynikach :P zreszta pochwale sie :P moj wynik byl kiedys na 1szym miejscu na futuremarku ale na default chlodzeniu :P, 7430 w 3d 03 ciekawe ile bedzie na nowym ale gdzies o 20mhz rdzen pojdzie :-) 1538111[/snapback] rezbyś sie nie rozczarował, też myślałem ze zmiana chłodzenia mi pomorez o wiele a poszedł tylko o kilka mhz wiecej :/ ale jeszze inaczej umocuje i bedzie moze lepiej ;) sry za mały OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ja na swoim boxie wogole nie probowalem oc bo radiator poprostu parzy... Na szczescie w poniedzialek dojdzie xc-80 CU z cooling.pl i wtedy zobaczymy :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Dostalem dzis mojego pentagramika xc-80 CU i coz moge powiedziec - jest WYPAS :D Niestety podczas demotazu starego boxa okazalo sie ze mam rdzen R350 ale to nic :) Wydaje mi sie, ze dobrze go zalozylem bo listki bez OC sa bardzo cieple ( arctic silver 5 robi swoje ) :-P , choc zapomnialem zalozyc te gumowe podkladki :? ale jutro i tak biore sie za kreconko... W zwiazku z prośbą R.i.P.`a o umieszczenie fotek penta w nocy umieszczam tak owe. Robione przy swietle niebieskiej katody Te natomiast byly robione kompletnie pociemku i bez flesza, stad niezbyt dobra jakosc No i fotka za dnia :) z zamontowanymi radiatorkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Niezle sie prezentuje wlasnie zamierzam sie za kupno tego cuda. Z tego co widze po wiersjach jakie obsluguje to tam jest napisane ze obsluguje 6600 Series Czy to sie tyczy takze GT ? Otoz nie wiem czy go zaloze na mojego Asusa 6600GT. A tak po za tym platinium to ten pentagram na procku to naprawde nie ma kurzu i jest zawsze czysty czy go regularnie czyscisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Sprawdzalem w instrukcji tego penta i jest napisane ze obsluguje on rowniez GT ale lepiej dokladnie sprawdz, zeby nie kupic kota w worku. A co do tego coolera na cpu to czyszcze go dosyc czesto bo co jakies 2 tygodnie. Niestety niedawno mialem remont i strasznie sie kurzylo wiec troche kurzu sie juz w kompie nazbieralo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) @ _Platinium_ wielgasne dzieki! o to mi wlasnie chodzilo. super to wyglada, kolor pasowalby do mojego razerka ;p wyglada caly jakby sie palil z goraca.. tylko czy bylby sens zmieniac mojego nv5 na to? ;o edit: aha a bardzo gasnie jak sie pusci na low obroty? Edytowane 12 Lipca 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voukodlak Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Tasslehoff napisał(a): Niezle sie prezentuje wlasnie zamierzam sie za kupno tego cuda. Z tego co widze po wiersjach jakie obsluguje to tam jest napisane ze obsluguje 6600 Series Czy to sie tyczy takze GT ? Otoz nie wiem czy go zaloze na mojego Asusa 6600GT. 1542085[/snapback] Oryginał czyli Zalman VF700Cu/Alcu jest chyba jedynym możliwym wariantem (ze względu na ukośny montaż GPU i mostka PCX->AGP) do zamiany z suszarkami boxowymi z 6600GT (AGP). Więc pewnie te Pentagramy również powinny pasować. Edytowane 12 Lipca 2005 przez Voukodlak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Nie ma za co R.I.P. :-P , a tak wogole to te zdjecia byly robione na low obrotach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mam wersje PCIe wiec mostka nie ma. No coz jeszcze poszukam, moze sie uda znalezc. A tak btw to jak sprawdzacie temp. w stresie. Puszczasie 3d marka czy co ? Ja walczylem ET pogralem jakies 15 min to mialem max 60stC. A jak sobie puscilem DEMO! 3dmarka05 to mialem 73stC. Wiec chyba musze sobie zalatwic dobre chlodzonko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Czy waszym zdaniem opłaca się kupować ten coolerek na R9700? Karta juz "troche" stara i niewiem czy koszty zakupu wiatraczka sa proporcjolne do wzrostu wydajności jaki udało by mi sie uzyskać:< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) JA bym go bral nawet na 9600 :-P Najwyzej nie kupuj CU tylko ALCU Edytowane 12 Lipca 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 _Platinium_ napisał(a): Nie ma za co R.I.P. :-P , a tak wogole to te zdjecia byly robione na low obrotach :D 1542476[/snapback] no to mnie zagiales totalnie! :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ale mimo wszystko musze przyznac ze po zmniejszeniu na low rzeczywiscie diody troche przygasaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) _Platinium_ napisał(a): Ale mimo wszystko musze przyznac ze po zmniejszeniu na low rzeczywiscie diody troche przygasaja 1543026[/snapback] masz na mysli 5v czy reczna regulacje tym pokretlem? :wink: na 12v mocno go slychac? ps. ja swojego alcu juz dostalem, ale czeka na poczcie :) Edytowane 12 Lipca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mam na mysli kontrolę tym regulatorem obrotów. Roznica miedzy 5v i 12v jak dla mnie jest niewielka, ale to dlatego ze zagluszają go inne :) Na poczatku wentyl troche szumil ale pozniej jakby sie dotarl i teraz chodzi ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Hej wszystkim :-) Mam pytanie. Do MSI GF 4 Ti (64 MB) co mi polecacie z tego Pentagrama? Wersję Al czy AlCu? Jak jest z radiatorkami? Czy są wydajne i czy nie przeszkadzają przy instalacji, jak ktoś tu wcześniej pisał? Dzięki za odpowiedzi Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...