Mieczo Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) Zrezygnowałem z próby kupienia nowego kompa, a postanawiłem zaoszczędzić i przeznaczyć 1000 zł na robudowę mojego 2-letniego kompa. (Komputer do gier, internetu, multimediów) Moja konfiguracja dotychczasowa(mój komp): Procesor: P4 2.4GHz (Northwood) 18x133, L1 8; L2 512 s478 Płyta: MSI i845PE Max/Neo (DDR SDRAM: 167/333MHz, zint. k. muzyczna) Pamięć: Knigston K DDR 256 333MHz 2.5CL Dysk: Seagate 80GB 7200 Grafa: GF4 MX 440SE 64DDR/64BIT Zasilka: 300W (firmy nie znam, ale napewno z przed 2 lat) Napęd + nagrywarka dvd (danych nie znam bo nie jestem przy swoim kompie) Chcę kupić następujące rzeczy: płytę: ABIT IC-7 - 450zł wentyl do proca: Arctic Freeze 4 - 70 zł case: Arctic Cooling Fan 3 TC (tylnia obudowa) + CoolerMaster 120 mm silent black (SAF-S12-E1) (boczna obudowa) - 56 zł DDR: zasilacz: 1. Co byście tu zmienili lub dodali 2. Jaką pamięć zakupić 3. Jaki zasilacz zakupić --------------------------- Kilka pytań (dot. starego sprzętu): a) W biosie temp procka i chipsetu wynoszą 53/36. Po włączeniu winki SpeedFan pokazuje temp procka: 65 a chipsetu 40-47. To samo pokazuje motherboard monitor 5.0. Dodam jeszcze że nigdy nie flashowałem biosa (AMI) i w pececie chodzi tylko wentyl na procku(2500+ RPM) i na zasilce. --------------------------- Dopiszę również że nie mam dostępu do internetu z domu i będę miał dopiero od 20 lipca. Edytowane 13 Czerwca 2005 przez Mieczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 chamsko podczepie sie pod temat koles ze sklepu komputerowego proponuje mi plyte głowna - Soltek Sl-75 DRV za 150 zł z ''ze wszystkim'' (chodziło mu chyba o montaż :lol: ) za bagatela :lol: 150 zł co moge sobie kupic LEPSZEGO za jakies 100 - 130 zł bo juz rece opadają nie mam kompa bo płyta gł sie zje**** i nie siedze teraz na tweaku prosze o szybkoa odpowiedz plyta ofkoz na socket a wszystko mam jak w podpisie, typ mowił ze asrocka testował i moj duron ''zle działał'' - nawet nie powiedzial jaki to asrock :/ HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Skoro masz Sdramy to jakim cudem gostek polecał mobo na ddramy ? http://allegro.pl/show_item.php?item=53928484 Syntax na sdramy lub ddramy ECS także na oba rodzaje (kolega ma taką i jak narazie zero problemów, działają i sdram i ddram) ale widzę że ci taka padła więc chyba nie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=53707941 Gigabyte http://allegro.pl/show_item.php?item=53312983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 @Mieczo komp do gier i nie wymieniasz grafy..."Grafa: GF4 MX 440SE 64DDR/64BIT" :? Przyznaj sie zwariowales :blink: Oczywiscie zartuje no offence :wink: Masz tysiaka to zrob tak sprzedaj ram zakup zasilator jakis markowy do tego 2x512MB Twinmos ok.300zl do tego radka http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=1502 i jakies dobre chlodzenie ten freezer co podales nada sie wysmienicie :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 ali o jakich pamieciach myslisz piszac twinmos za 300 zł ... sam czegos szukam dla siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 O takich http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=641 tzn. ok.300zl to jest dokladnie 320zl :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 a jak to sie sprawuje?? :D miales z nimi doczynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Wlasnie mam jedna taka kostke :D Niestety nie sa to jakies wyczynowe pamieci ale do taniego kompa nadadza sie znakomicie...Przyznaje ze nie testowalem ich ile pojda na maks ale na 240MHz nie chca chodzic w ogole bez wzgledu na timingi z koleji na 211MHz chodza bez problemu (dlaczego akurat 211MHz?? link w sigu) :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 omg mam płyte solek sl 75 KAV :[ nie ma banków na DDR tylko na sdr-y jak najszybciej ją wymienie, bo to nie tak miało byc :lol: i ukradli mi moją kostke ramu :blink: miałem 256 a mam 128 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...