Skocz do zawartości
Crosis

Grand Theft Auto: San Andreas

Rekomendowane odpowiedzi

LoL poca, nie denerwuj. :D I tak mam już tego dosyć. ;)

A może do kogoś mógłbym wysłać Save przed misją "Badlands" (prosta misja, więc każdy sobie poradzi) i spróbowałby czy po skończeniu tej misji zadzwoni Cesar ? Jeśli zadzwoni, poprostu zapisalibyście i mi odesłali Save. :) Byłbym wdzięczy nawet za próbę.

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MaciekCi jak jeszcze aktualne to wyślij do mnie ;] Mail jest w profilu, ew złap mnie na gg/tlenie i zapodaj save ;) Nie krzyczcie na mnie, że takie coś na pm, bo potem by sie jeszcze pare chętnych zgłosiło do niego na pm/napisało by tu i by był niepotrzebny OT [;

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem techniczny jakeigo nie ma w FAQ. Mianowicie zaczynam grać w grę ( sam poczatek )

wsiadam na rower i po chwili windows wywala mi błąd i czy wysłać raport o błedzie ?

Jak moge teog uniknąć ? Wymagani sprzętowe mam dobre. Z dźwiękiem wszytsko ok.

HELP ME :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='19 lip 2006, 17:12' post='2234401']

Nie wsiadać na rower :)

Przeinstaluje gre, zainstaluj najnowsze patche innych powodów jakoś nie znam <_<

Nie ma potrzeby - wystarczy nie wsiadać na rower tylko wziąć jakiś samochód i po problemie :P Ale reinstal gry i najnowsze stery to dobry pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reinstall nic nie da bo to jest kopiowana gra z cd.

Nie instalka :blink: :?: Od kiedy gry są rozpowszechniane jako "nie istalka"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel kumpla nagrał to na 6 cd. Zresztą co sie czepiacie, gra wchodzi ładnie tylko ten błąd ;/

Czepiamy się bo to nie jest 4um do rozmowy o grach nie oryginalnych... Jak masz problem z piratem to pisz o tym na jakimś innym forum gdzie regulamin na to pozwala ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za pilke moze ci posluzyc glowa nieszczesnego przechodnia, nie no zartuje oczywiscie :D nie wiem szczerze mowiac, nie gralem w kosza w SA, chociaz nie, przy pierwszym domku jaki mamy do dyspozycji (na poczatku gry) jest kosz i pilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PhoeeeniX

Każda kopia gry, jeśli nie masz oryginału to pirat. A co dopiero nagrana zainstalowana gra...

@Prog

Piłka zawsze jest w pobliżu kosza na boisku. Poszukaj ;] I patrz na komunikaty, a nuż wyskoczy text czy chcesz podnieść piłkę czy coś w tym stylu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dziwnym problem z gta:sa. Otóż chciałem sobie nastawic sterowanie wozkiem na strzałkach od klawiatury numerycznej i wszystko jest dobrze tylko nie moge ustawić zeby hamule był na num5 (5). W gta3 i gta:vc zawsze tak grałem a teraz tego nie moge ustawić :/. Może ktoś ma jakiś pomysł jak hamowanie przypisać pod num5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx

Jeszcze mam 3 pytka :P:

1 - za co dokładnie odpowiada opcja visual fx quality ? (za efekty ? textury ? bo ja nie wiem ;))

2 - jak zmienić aby w grze było odświeżenie 85 Hz ?

3 - jest jakiś edytor do pliku gta_sa.set ?

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Efekty - cienie, dodatkowa trawa w niektórych miejscach - i to by było na tyle z tego, co zauważyłem.

2. Wyłączyć frame limiter w ustawieniach i ustawić odświeżanie ręcznie w sterownikach.

3. Notatnik? :) Jeśli to ten plik, o którym myślę.

Edytowane przez Cebix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Notatnik? :) Jeśli to ten plik, o którym myślę.

THX za tamte 2 pytka a co do 3 to ani word ani wordpad ani notatnik nie czytają dobrze tego pliku bo sa w nim tylko jakieś znaczki :/.

Btw mam dziwny problem z wyświetlaniem grafiki w 16 bitach (w każdej grze nie tylko gta). Gdy pojawia sie jakiś dym (para, spaliny cokolwiek) to mam coś takiego:

Dołączona grafika

też tak macie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było to już omawiane w temacie. Rozwiązanie - graj po prostu w 32 bitach albo możesz się pobawić żonglowaniem sterownikami, lecz nie każdemu to pomagało, np. mi :)

Sterami bawiłem sie ale na gf2mx tez tak miałem w gta3 :P. Luz thz za pomoc ;).

EDIT

A i jeszcze takie może i głupie pytanie ale wole zapytać :P:

Czy visual fx quality ma wpływ na ilość samochodów widzianych w danym momencie ?

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich ustawieniach grasz ?

Jak masz włączony mip mapping to go wyłącz i włacz 16 bitów.

Właściwie za co jest odpowiedzialny mip mapping ? daje jakieś bardziej szczegółowe textury czy co ? ;d

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich ustawieniach grasz ?

Jak masz włączony mip mapping to go wyłącz i włacz 16 bitów.

Właściwie za co jest odpowiedzialny mip mapping ? daje jakieś bardziej szczegółowe textury czy co ? ;d

Mip_mapping

pawelw111 - jaki masz config ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok thx za linka ale jeszcze mam pytko: wyłączając mip mapping powinieniem mieć teoretycznie mniej fps czy tak ?

Niestety mam problem z znikającymi texturami. Jest ich bardzo mała ale są (m.in. na wiaduktach). Próbowałem wszystkich sposobów z posta nr1 i to nic nie dało. Może jest jakiś inny sposób ? help

Tutaj daje skrina jak to wygląda:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurde :/. Ja słyszałem o jakimś podmienianiu textur albo załadowaniu ich odnowa. Pliz help.

Ponizej macie skrnina o co mi chodzi.

Dołączona grafika

Jak sie zbliże to textura jest ale w oddali jest czarna dziura jak na skrinie. Tak mam w paru miejscach głownie na wsi i wiaduktach :/. Wkurzające to jest. Help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o pomoc, zrobilem pewnego moda w gta i przez przypadek zapomnialem zrobic kompi zapasowej pewnego pliku i teraz gra mi sie wali, jak by ktos tak posłał plik który jest w folderze data, plik nazywa sie ''gta'' jest to plik DAT wazy ok 4KB, na maila ded12@op.pl, bede wdzieczny.

EDIT: ok problem naprawiony :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry ze post pod postem ale musiałem :/. Ponizej macie skrnina o co mi chodzi.

Jak sie zbliże to textura jest ale w oddali jest czarna dziura jak na skrinie. Tak mam w paru miejscach głownie na wsi i wiaduktach :/. Wkurzające to jest. Help.

Mi takie cos sie robilo jak kiedys mialem detale na low , ustaw odleglosc rysowania na max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak rzeczywiście tak jest :/ wzialem na med i po wejściu do gry już tego nie było. Problem w tym ze mi fpsy spadają do 25 czesto a tutaj sie nie da grać przy tylu :/. Trudno zostaje przy low i min 50 fps. Dzieki za dobrą podpowiedz. Jak dostane 7600gs to bede grał na full ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi