Skocz do zawartości
dip89

Płyta Proc Max 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) wienc tak :) mam zamiar zakupic płyte z procem i nie przekroczyc 600zł w tym tez chłodzenie :)zmontowalem takie cudo :P Barton 2500+ i Abit NF7-SL

tylko.. chyba beda problemy zeby dostac proca wienc moze zaproponujecie cos interesujacego wiem ze na dole jest podobny temat ale mam 100zł wiencej :) a to zawsze coos wienc jesli masz chenc pomuc :) potrzebujacemu czlowiekowi :Dto napisz ;D pozdrawiam Dip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary musze Ci to napisac bo moje oczy odmowily posluszenstwa...Za takie byki to powinni zamykac...wienc,wiencej :zonk: Jak jestes dysortografem to masz worda i inne arkusze one Ci bledy poprawia :wink:

Masz 600zl to radze wskoczyc na s.754 plyta + proc :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki :P Konstruktywna zawsze sie przyda ;D no akurat tak sie zdarzyło ze mam dysortografie :P starłem sie :D mam nadzieje ze nie pozwiesz mnie o odszkodowanie :) czekam na dalsze porady

Edytowane przez dip89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda kasy, zeby sie ladowac w s.754, bo AMD juz nie produkuje na ta podstawke prockow, a ta 900 costam jest jeszcze za droga. Ja Ci radze zostac jeszcze na starej dobrej SocketA. Jesli chociaz troche Cie interesuje podkrecanie, to kupuj Abita NF7-2, albo Epoxa 8RDA+, 8RDA3+, to bedzie ok. 200zł, a do tego jakiegos Athlona Mobile, albo z allegro, albo poszukaj na tym forum czegos, to bedzie ok. 300-350zł, a jego sobie podkrecisz spokojnie do 3200+ i wiecej. I akurat zostaje pare zlotych na jakies fajne chlodzonko, np. jakis Pentagram Freezone za ok. 50-60zł :) i sprzecik jak ta lala B)

Zycze milych zakupow ! pozdro !

EDIT:

O kurde, to byl moj 300 post :D :D :D :lol:

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem na początku  kupic do tego co napisalem na początku mobilnego ale w sklepie powiedzieli ze nie ma wogule opcji zebym to znalazl nawet ciezko zwyklego bartka 2500 dostać :/ wienc szukam czegos alternatywnego..

1494949[/snapback]

No to nie szukaj w sklepie, tylko na allegro, albo w dziale sprzedam na "forum.purepc.pl" :wink: Albo daj ogloszenie w dziale "Kupie", zara na bank ktos sie zjawi :wink:

EDIT:

Jesli chodzi o procki do krecenia, a nie Mobile, to jest jeszcze Athlon T-Bred 1700+ z serii JIUHB, DLTC (czy jakos tak :P) , jest ich tera sporo na allegro, a one tez sie masakrycznie kreca. Moj bez zmiany napiecia idzie na dzien dobry na 2800+. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda kasy, zeby sie ladowac w s.754, bo AMD juz nie produkuje na ta podstawke prockow...

1494941[/snapback]

Dobrze sie czujesz...upaly dopiero sie zblizaja a Ci juz glowe slonce przygrzalo :mur:

Jak to nie produkuja?? Semprony ciagle wychodza,Turion dopiero wchodzi na rynek a co dopiero Newark :-| Stary zanim cos napiszesz to sie dwa razy zastanow proponujesz mu platforme ktora juz umarla...i teraz chlopak ma tylko namieszne w glowie <_< pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<_< :blink: hmm kolega wyzej ma racje mentlik -.- w sumie to jak ogladnelem to co napisales to nie bylo zle ale jak nastempny pan napisal ze juz nic na to nie robią ... :blink: a ty sam pracujesz z tego co zaowazylem na tej plycie i na tym procu :) widze ze ladnei go skrenciłeś czym chłodzisz ?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze sie czujesz...

1) Slonce nie przygrzalo, bo lipna pogoda jest typie, a ty nie wyjerzdzaj mi to odrazu z takimi tekstami. Radze zajzec http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=6511 i koniecznie poczytac komentarze.

2) Niestety dziwnym trafem czesto jest tak, ze najbardziej polecane sa czesci, ktore sami mamy, a widze, ze masz dokladnie to co zarpoponowales do kupna. To, ze ty sie wladowales w S.754 nie znaczy ze masz tera wciagac innych. Powiedz mi co ciekawego niby przemawia na Sempronem 2800+ na S.754 (nie ma 64bit, nie ma dwukanalowej obslugi pamieci), a jakims prockiem o podobnym taktowaniu na SocketA ? Semprony na S.754 na oczy nie widzialy 64 bitowych instrukcji, a to jest chyba jedyny argument, ktory przemawia za zmiana platformy na inna niz Socket A.

3)

...i teraz chlopak ma tylko namieszne w glowie

Obronca ucisnionych sie znalazl. Napisale mu dokladnie co ma kupic, wiec sie nie pogubi. Predzej sie zgubi jak zacznie kombinowac z S.754.

4)

Stary zanim cos napiszesz to sie dwa razy zastanow proponujesz mu platforme ktora juz umarla

Za to twoj S.754 niech zyje dlugo i szczesliwie :lol:

5) <<<<<dip89>>>>> Naprawde moim zdaniem jak zmieniac SocketA to tylko na S.939, ale one sa jeszcze droche drozsze. A zanim wyjda te Turiony na S.754 to juz i 939 stanieja spokojnie. A kiedy wyjda to nie wiadomo :) A jak wyjda to tez pewnie beda swoje kosztowac :wink: (jak to nowosci)

6) Ja rowniez pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DziubekR1 to powiedz mi po co kolega ma kupowac s.A skoro na to co mu zaproponowales nie wsadzi juz nic i kase utopi w kompa ktory juz dzisiaj jest trupem :-|

Co mial znaczyc ten link :blink: To ze Amd zadecydowalo nie produkawac A64 na ta platforme to jasna sprawa skoro promuja s.939 :-| na podstawke s.754 beda produkowane procki o jakich wspomialem...

Na korzysc semprona na s.754 przemawia wydajnosc w srodowisku 32bit. Co ja Ci bede duzo gadal o wydajnosci http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...mpron-2600.html no to chyba jest argument :lol: A co do instrukcji 64bit. to masz racje sa dzisiaj wrecz niezbedne :mur:

Namieszales mu w glowie bo zaproponowales slepa uliczke :mur: To ze zaproponowalem to co sam posiadam jest akurat proste do wytlumaczenia...jest to po prostu najtansze wyjscie :D

BTW. Prosze mnie nie nazywac TYPEM bo czuje sie urazony skoro ja Ciebie nie obrazam oczekuje tego samego od Ciebie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urazilo mnie pierwsze zdanie Twojej poprzedniej wypowiedzi, dlatego tak implsywnie zareagowalem, za co serdecznie przepraszam :D :D :D :D :D

EDIT:

Narazie tylko Ty i ja sie wypowiedzielismy, wiec najlepiej zaczekajmy z dalsza wymiana zdan i niech ktos jeszcze tu zagladnie i powie co mysli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory dziubekR1 ale pie... jak potluczony, moze 754 tez sie szybko skonczy ale nie jest to taki trup jak Socket A, nie radz gosciowi takich rzeczy ok ? pozatym kazdy sprzęt na s754 bedzie szybszy od socket A - zintegrowany kontroler pamieci !!!! ja mam sprzet pod socket A ale nie bede gosciowi zachwalal tego co mam bo to jest scierwo . Zastanów sie zanim coś napiszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zasilator do wymiany chociaz jesli sie nie bawisz w o/c to moze da rade...i co ryzykujesz???? :twisted: pozdrawiam

EDIT

Tego asusa z aukcji lepiej odpusc bo jest na K8T800 a to wyklucza pozniejsza zabawe w o/c...wybieraj cos z nf3 lub K8T800pro :-|

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyj...mij tego shita :D (Codeshita :P ). Jesli chodzi tanie, ale i dobre zasilki to:

1) Przyczaj sie na tego (do ostatniej minuty :D ): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54079747

2) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54250822

Oba za te pieniadze sa naprawde swietne. Ja lubie zasilki z 12cm wentylem, wiec obstawiam Fortrona, ale to juz kwestia gustu. Porozgladaj sie tez w dziale "Sprzedam" na forum, bo czesto mozna trafic tez fajna okazje. Ostatnio widzialem bardzo dobrego Hipera 350W za 60zł. Albo tez tego Modecoma 350GTF ktos sprzedawal za 60 z wysylka, poszukaj cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ciezko powiedziec jaka masz reszte sprzetu... Ten codeshit powinien dzialac jezeli grafa nie bedzie pradozerna bo ten procek pobiera malo energii i calkiem mozliwe ze bez zadnego o/c pociagnie :wink: istnieje rowniez ryzyko ze jak podlaczysz i bedziesz chcial kompa odpalic to zrobi tylko pyk i zabierze ze soba pare innych elementow do krainy wiecznych elektronow :-|

BTW. Kiedys jak nie wiedzialem co to forum i nie wiedzialem co zasilacz moze popsuc to krecilem antka1700+ na 2GHz na Abicie NF7, 2x256DDR ,dwa dyski jakies napedy na zasilce 230W :blink: A napieciami sie nie przejmowalem skoro nie bylo resow i zwisow :D Ale to jest loteria przy zasilaczach powiedzmy no-name :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wienc mam :) jakis tam cd-rom samsunga 52x do tego nagrywarke lg do tego 2X128mb ram i wdc 80gb 8mb + tuner tv avacs + no i gf fx5200 nom :/ wole nie ryzykowac i chyba troche jeszcze pozbierac na jakas porzadną zasiłke na której by szło kręcic .. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wienc mam :)  jakis tam  cd-rom samsunga 52x  do tego nagrywarke lg do tego 2X128mb ram  i wdc 80gb 8mb + tuner  tv avacs + no i gf fx5200 nom :/ wole nie ryzykowac i chyba troche jeszcze pozbierac  na jakas porzadną zasiłke na której by szło kręcic  .. :/

1497310[/snapback]

No to ten Modecomik i Fortronik beda jak ta lala, bo nic tanszego nie znajdziesz, a ludzie takie sprzety na nich ciagna, ze glowa mala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1

Z ciebie taki doradca jak ze mnie Kosmonauta :)

S754 będzie obsługiwał proce do co najmniej 4200+

info z AMD polska ,ide o zakład z każdym z tego forum

Obecnie najmocniejszy proc dla S754 to chyab Athlon 3700+

tyle że trudno go dostaćw polsce ,juz szykują Semprony 2600+ do 3400+

z obsługą x64 ! ! do tego dojdą TURIONY64 i chu wi co jeszcze

Wieć nie wal KITU że S754 jest nie przyszłościowe ! !

Owszem S939 to lepsza platforma dla ludzi co nie wiedzą co z kasą zrobić

napewno jest ciut bardziej wydajna ,ale i droższa ! ! !

Dzis w cenie do 600zł trudno cokolwiek doradzić

najtańszy Sempron S754 i tania płyta z mozliwością dobrego OC

to wydatek ciut powyzej 600zł do tego potrzebny tani dobry Cooler

a to co najmniej 60-70zł

Dzis jeśli ktoś składa taniego kompa na bazie AMD to tylko S754

kupując nowe ,nie brałbym juz Socket A ,

choć wydajnością wcale duż o nieodstaje od porównywalnego cenowo S754

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...choć  wydajnością wcale duż o nieodstaje od  porównywalnego cenowo S754

1497414[/snapback]

Nie ma co, masz zaplon, temat zszedl juz troche na inne komponenty, ale dobra :D . Powiedzialem tylko swoje zdanie i poparlem argumentami (jeden z nich sam napisales). Chyba od tego jest to forum prawda ?? Jesli 50 osob opowie sie za S. 754, a jeden jedyny renegat wyjety z pod prawa DziubekR1 powie, ze SocketA to poprostu koles kupi to co wiecej osob polecilo. PROSTE I LOGICZNE !!!!!! Poza tym niejednej osobie juz pomoglem. Zarowno na forum jak i poza nim i sa bardzo zadowolone. A tak na marginesie, to nigdy nie marzyles, zeby byc kosmonauta ? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi