Skocz do zawartości
nukersss

Vivo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte jak niżej z VIVO. Mam tez głośniki w systemie 5.1. Chciałbym podłączyć komp do telewizora tak żeby mogłem w telewirorze oglądać filmy z kompa przy dzwięku 5 głośników(niekoniecznie 5.1 :) ). A da się też odwrotnie- oglądać tv w kompie??? Jakie okablowanie do tego trzeba? Mam kabel który dostałem z kartą(wyjście z karty i rozgałęzienie na in i out, każdy z nich ma 2 wyjścia: żółty chinch i jeszcze jakieś). Dorzucam skan. Jakie programiki potrzebuje? Mam też video- jak z tym to zrobić? Wiem że do video out trzeba telewizor podłączyć, itp. Ale nie wiem jak! Głownie chodzi mi o czysto techniczne zagadnienia(jakie kable, jak, do czego) :D Może to banalne pytania ale nigdy nie bawiłem się tym i niewiem. Szukałem na forum ale znalazłem tylko szczątkowe informacje. Prosze opiszce jak z to mam zrobić. Albo przynajmniej jakiś link...

post-112576-1118687386_thumb.jpg

Edytowane przez nukersss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte jak niżej z VIVO. Mam tez głośniki w systemie 5.1. Chciałbym podłączyć komp do telewizora tak żeby mogłem w telewirorze oglądać filmy z kompa przy dzwięku 5 głośników(niekoniecznie 5.1 :) ). A da się też odwrotnie- oglądać tv w kompie???

Hmm... Kazdy chyba ci powie, ze do ogladania TV na kompie sluzy tuner tv. :) . Mozna jednak ogladac tez tv "dzieki" vivo na twojej karcie. Ale do tego potrzebujesz magnetowidu. Po prostu podlaczasz magnetowid ( wyjscie video-out , mozez byc tez s-video jak masz ) z karta graficzna ( video -in, ew. s-video-in ). Dzwiek, zalatwiasz w podobny sposob. Z magnatowidu ( audio-out ) do karty dzwiekowej ( line-in ). I tyle.. Moze ktos jeszzce cos do tego dorzuci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Telewizje moge już oglądać na kompie. Ale problem z TV OUT. Nie potrafie puścić obrazu z kompa na telewizorze. Jakie kable trzeba? Wystarczy chinch? A dzwięku i tak nie mam. Jak to zrobić??? W telewizorze mam 1 euro i 2 chinche(biały i żółty) a w magnetowidzie 2 euro(linie in, linie in-out) i 2 chinche(biały i czerwony). Jak to wszystko połączyć razem z dzwiękiem? Wiem że to lamerskie pytania ale kompletnie się na tym nie znam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...