nukersss Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) Mam karte jak niżej z VIVO. Mam tez głośniki w systemie 5.1. Chciałbym podłączyć komp do telewizora tak żeby mogłem w telewirorze oglądać filmy z kompa przy dzwięku 5 głośników(niekoniecznie 5.1 :) ). A da się też odwrotnie- oglądać tv w kompie??? Jakie okablowanie do tego trzeba? Mam kabel który dostałem z kartą(wyjście z karty i rozgałęzienie na in i out, każdy z nich ma 2 wyjścia: żółty chinch i jeszcze jakieś). Dorzucam skan. Jakie programiki potrzebuje? Mam też video- jak z tym to zrobić? Wiem że do video out trzeba telewizor podłączyć, itp. Ale nie wiem jak! Głownie chodzi mi o czysto techniczne zagadnienia(jakie kable, jak, do czego) :D Może to banalne pytania ale nigdy nie bawiłem się tym i niewiem. Szukałem na forum ale znalazłem tylko szczątkowe informacje. Prosze opiszce jak z to mam zrobić. Albo przynajmniej jakiś link... Edytowane 13 Czerwca 2005 przez nukersss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad3ros Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Mam karte jak niżej z VIVO. Mam tez głośniki w systemie 5.1. Chciałbym podłączyć komp do telewizora tak żeby mogłem w telewirorze oglądać filmy z kompa przy dzwięku 5 głośników(niekoniecznie 5.1 :) ). A da się też odwrotnie- oglądać tv w kompie??? Hmm... Kazdy chyba ci powie, ze do ogladania TV na kompie sluzy tuner tv. :) . Mozna jednak ogladac tez tv "dzieki" vivo na twojej karcie. Ale do tego potrzebujesz magnetowidu. Po prostu podlaczasz magnetowid ( wyjscie video-out , mozez byc tez s-video jak masz ) z karta graficzna ( video -in, ew. s-video-in ). Dzwiek, zalatwiasz w podobny sposob. Z magnatowidu ( audio-out ) do karty dzwiekowej ( line-in ). I tyle.. Moze ktos jeszzce cos do tego dorzuci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukersss Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 OK. Telewizje moge już oglądać na kompie. Ale problem z TV OUT. Nie potrafie puścić obrazu z kompa na telewizorze. Jakie kable trzeba? Wystarczy chinch? A dzwięku i tak nie mam. Jak to zrobić??? W telewizorze mam 1 euro i 2 chinche(biały i żółty) a w magnetowidzie 2 euro(linie in, linie in-out) i 2 chinche(biały i czerwony). Jak to wszystko połączyć razem z dzwiękiem? Wiem że to lamerskie pytania ale kompletnie się na tym nie znam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...