durczyn Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 może ma ktoś zalmana zaożonego na x800xt pe lub podobnie? można stwierdzić że jest sporo ciszej, bo chce kupić a niewime czy kupować:P zalezy mi na cichutkim chłodzeniu wiatrakiem nie wydajnością, ten zalman sporo cichszy od standardu? i czemu? i gdzie zalmana siępodłacza bezpośrednio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerlover Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Witam, Mam tego Zalmana na 9800 PRO i powiem Ci, że jast bardzo duża różnica. Jest cicho. Kolega ma na x800 i też jest zadowolony... http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...r_name=Vf700-CU Tu masz strone o Zalmanie i wejdź sobie na "instalation movie". Jedna uwaga: podłączasz go na 5V a nie 12V ( w zestawie masz przejśćiówkę na 5V i 12V ) pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 dz\ięi:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ja zanim dorobiłem się wc ;) miałem tego właśnie zalmana na mojej vga. Nie ma porównania do ori cooler'a- zdecydowanie ciszej i wydajniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) cześć Draak zainstalowałem Ati Tray tools w którym mam możwliwość odczytu dwóch temperatur z karty. Nie bardzo wiem czy sa one prawdziwe ale .... przy max o/c temp wynosiła 94/60 Próbowałem trochę podkręcić mojego XT PE. Opcja find max core dojechała do 550mhz i komp zawisł. Wiem , że mój egzemplarz wyciągał na wodzie 620mhz bo tak przetestował poprzedni właściciel. Jakich Twoim zdaniem, mogę się spodziewać osiągów po zmianie tego wentyla na Zalmana ? Czy ma maxymalnych obrotach jest cichszy od seryjnego , dość głośnego wiatraka ? Edytowane 17 Czerwca 2005 przez petrumi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Hejka :) Temperatury podawane przez tray tools'a albo ati tool'a są... teoretycznie ok (nie różnią się zbytnio od tej w zakładce OVERDRIVE ze sterów). Jeśli faktycznie temp. gpu dobiła Ci aż do 94C to nie wygląda to zbyt ciekawie. Prawdę pisząc jest to conajmniej o 20C za dużo. Musisz koniecznie sprawdzić czy poprzedni właściciel przy zdejmowaniu swojego WC i zakładaniu ori coolera zrobił wszystko jak należy! A na zalamnie temperatury z całą pewnością spadną Ci o 5-10C w dół (w zależności od tego jak dobrze jest wentylowana Twoja buda i na jakim v puścisz tego zalmana). Na 12V nawet i ten zalman jest głośny, ale bez porównania bardziej komfortowy niż standardowy wiatraczek przy 100%. Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 zalman wymiata, 10 stopni w dół poszło!!!!! i teraz kom super cihcy mimo iż na wiatrakach!!! sam tależ dysku słychać w sumie:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...