Skocz do zawartości
SlaVek

Czujnik Temperatury W Piii 733

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: Gdzie jest czujnik temperatury w procesorze PIII 733 FSB 133 czy jest on na płycie głównej ( Abit BX1313-RAID). Bo mam taka sytuację że gdzu woda w układzie chłodzenia ma 30*C to komp podaje że procesor ma 28*C albo równą temperaturze wody. Wydaje nie się że taka sytuacja nie może miec miejsca. Dlatego pyam o umiejscowienie tych czujników n aprocesorze i ewentualna możliwość ich korekty. Pod prockiem na płycie głównej nie widze zadnyh czujników które mogłyby sie stykac ze spodem procesora więc przypuszczam że czujnik będzie w procesorze. Tylko jak go skorygować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: Gdzie jest czujnik temperatury w procesorze PIII 733 FSB 133 czy jest on na płycie głównej ( Abit BX1313-RAID). Bo mam taka sytuację że gdzu woda w układzie chłodzenia ma 30*C to komp podaje że procesor ma 28*C albo równą temperaturze wody. Wydaje nie się że taka sytuacja nie może miec miejsca. Dlatego pyam o umiejscowienie tych czujników n aprocesorze i ewentualna możliwość ich korekty. Pod prockiem na płycie głównej nie widze zadnyh czujników które mogłyby sie stykac ze spodem procesora więc przypuszczam że czujnik będzie w procesorze. Tylko jak go skorygować?

1495345[/snapback]

PIII ma diode termiczna, a ze BX133 to dosc stara plyta moze nie odczytywac danych z diody tylko jakies ze swojego czujnika (pod socketem...) malo to wiarygodne. Mozliwosci korekty wielkiej nie masz, jak maszsz czujnik w postaci dzyndzelka to mozesz go podgiac do gory zeby mial lepszy kontakt z prockiem. Jak nie bedzie to dzyndzelek tylko wystajaca (kulka) - termistor to nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...