Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

M jak milosc, Kasia i Tomek, Kryminalni :lol:... myslisz ze ktos to tutaj oglada? Podales te przyklady w taki sposob, jakby one figurowaly na naszych listach top10, a tymczasem prawie nikt tego nie oglada

Co do lostow - zobaczyles "jakis tam odcinek z chumrką" i juz wiesz, ze to "DNO"? Gratuluje. Jak ty to robisz?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M jak milosc, Kasia i Tomek, Kryminalni :lol: ... myslisz ze ktos to tutaj oglada? Podales te przyklady w taki sposob, jakby one figurowaly na naszych listach top10, a tymczasem prawie nikt tego nie oglada

Co do lostow - zobaczyles "jakis tam odcinek z chumrką" i juz wiesz, ze to "DNO"? Gratuluje. Jak ty to robisz?

Nie opisalem LOST jako dno.

Opisalem, ze chcialem zobaczyc czym sie ludzie podniecaja i wpadlem odrazu na odcinek z "chmurka" wiec przelaczylem kanal smiejac sie. Pewnie w innym momencie bym sie wciagnal badz dopiero po kilku odcinkach ocknalbym sie w poczuciu zmarnowanego czasu.

Ale to juz nie o to chodzi.

Chodzi mi o fenomen popularnosci tego typu produkcji, ktore sa niskobudzetowym sposobem na zarabianie pieniedzy.

Serial zawsze byl tworem, ktory niejako ma widza przekonac do danej stacji, ktora sobie wykupuje prawa do jego puszczania - czyli papka dla wyglodnialego tlumu.

Ja cenie swoj czas i jezeli mam zobaczyc cos w TV/DVD to musi to sie zamknac w max 3h (z wyjatkami na jakies dlugie filmy - LOTR: ROTK w wersji rezyserskiej). Czekanie na rozwiklanie fabuly przez 20 godzin ciaglego ogladania badz w przypadku nowych produkcji kilka miesiecy i jaranie sie ta swietna fabula pozostawiam ludza posiadajacym czas.

Ale aby nie byc goloslownym zapuszcze sobie LOST i PB i wtedy ocenie czy mam racje co do przeznaczenia tego typu wytworow szatana :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opisalem LOST jako dno.

Opisalem, ze chcialem zobaczyc czym sie ludzie podniecaja i wpadlem odrazu na odcinek z "chmurka" wiec przelaczylem kanal smiejac sie.

ponawiam pytanie - jak zobaczyles kosmitow w x-files to tez lales pod siebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem Dextera , obejrzałem 1 serie w dwa dni bo nie mam co z czasem robić , nie mam przyjaciół i przegrałem życie:) i jak dla mnie rewelacja. Na początku może nudzić , ale gdzies tak od polowy 1 serii rewelacja polecam . Co do lostów

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Po ostatnim rewelacyjnym odcinku miałem nadzieję na podobny , dynamiczny odcinek a tu nuda. Chociaż lubię Desmonda to mogliby skrócić jego historię i retrospekcje , ciekawa z nim jazda , ale za mało się dzieje w odcinku
Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o fenomen popularnosci tego typu produkcji, ktore sa niskobudzetowym sposobem na zarabianie pieniedzy.

Oł men, no to teraz pojechales. Jezeli sadzisz, ze takie produkcje jak 24 cz PB sa niskobudzetowe no to widze, ze jestes rozeznany w temacie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobowalem obejrzec PB na Polsacie i odrzuciło mnie.. z powodu reklam :!: podziekowalem panom od sloneczka..

Ale wciagnelo mnie na tyle ze ogladam dziennie po 5 odcinkow i wlasnie skonczylem 1 sezon :D takie ogladanie

to calkiem inna bajka i jak ktos ma czas i mozliwosci to polecam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seriale niskobudzetowe? ;ooooo Chyba zartujesz [; Serial = pralnia pieniedzy dla tworcow i dla aktorow.

Obejrzalem nowego losta i dalej mam mieszane uczucia...

OMG sama koncowka tylko dobra a tak to nic sie dalej nei wyjasnia tylko ciagle nowe watki sa... czemu np. Locke moze chodzic? Nie wyjasniono tego juz od pierwszego sezonu... zamiast wziac sie za kupe rzeczy to ciagle nowe motywy + retrospekcje i mamy jedna wielka kupe, ogladamy 40 min i nic sie nie dowiadujemy ;/

Z drugiej jednak strony oglada sie to nawet przyjemnie, ale nie porywa to tak jak 1 sezon czy 2.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lost

Moim zdaniem najlepszy odcinek 3 serii :D. Lubię Desmonda chodź trochę przesadzili z pokazywaniem go w tym odcinku ;).

Ciekawe czy Charlie naprawdę umrze :blink: .

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pioorek, lost

nie dam sobie reki uciac ale przeciez to bylo wyjasnione ;/ tzn tak zebys mogl sie domyslec ocb. Przeciez juz nie raz bylo pokazane ze ta wyspa ulecza ludzi. Przyklad bezplodnosc japonki/japonczyka, ta starsza kobieta chora na raka chyba, Lock po przygnieceniu... wiec pewnie dlatego moze chodzic ;/
Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lost

Ale co to za wyjasnienie? No ja wiem ze ona ma jakby wlasciwosci lecznicze, ale DLACZEGO tak ona dziala bo przeciez to normalne nie jest i powinni to jakos rozwinac, pociagnac dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lost

moze tez chodzic o to ze ta fala magnetyczna od ktorej spadl samolot go uzdrowila

co do S03E08 na roznych forach zagubionych pisza ze to jeden z lepszych odcinkow 3 sezonu, dla mnie taki sobie troche bajkowo sie zrobilo z tym przepowiadaniem przyszlosci, retrospekcje tez takie troche za dlugie i inne niz dotychczas, jak dla mnie ocinek 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak feluś łyknąłem Dextera - odczucia te same :]...bardzo fajnie się oglądało...

a od wczoraj zdążyłem obejrzeć Supernatural (pierwsze 12 odcinków)...sympatyczny serial...fajną mają chłopaki brykę :]

a lost ?...jakoś mi się oglądać nawet nie chce...ale się przemogę i 3x08 zaraz obaczę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, a co powiesz na Kompanie Braci ?

Nie widzialem.

Co do Prison break to zaczalem ogladac i wypowiem sie chociaz po jednym sezonie.

Jak narazie calkiem fajny ale nieco drazniacy byl bunt w wiezieniu i zezarte 2 odcinki dzieki temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter super moim zdaniem tez obejrzalem w ciagu dwoch moze trzech dni hmm co byscie mi polecili bo z seriali to mniej wiecej obejrzalem:

- SG1

- SGA

- heroes

- jericho

- Kyle XY

- Dexter

- Surface

- Supernatural

- PB

- 4400

- BSG

- Firefly

No losty mi sie podobaja mam chyba jakis uraz bo ojciec zaczal to ogladac na tvp 1 czy tvp 2 nie spodobalo mi sie to od razu moze bym sobie obejrzal lost room.

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mnie pamiec nie myli to Jericho ma byc dopiero 22 (jakos tak) a odcinek ktory wyszedl 14 to takie "przypomnienie". Niech mnie ktos poprai jesli sie myle.

P.S. (mysle ze nie zlamie regulaminu tym zdaniem) kto ma wszystkie sezony 4400 lub Losta prosze PM a odpisze o co mi chodzi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mnie pamiec nie myli to Jericho ma byc dopiero 22 (jakos tak) a odcinek ktory wyszedl 14 to takie "przypomnienie". Niech mnie ktos poprai jesli sie myle.

P.S. (mysle ze nie zlamie regulaminu tym zdaniem) kto ma wszystkie sezony 4400 lub Losta prosze PM a odpisze o co mi chodzi.

Pozdrawiam

No nie mylisz się :) Odcinek, który był 14 to podsumowanie wszystkich dotychczasowych odcinków. Dopiero 21 [22 w necie ;)] będzie nowy odcinek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie ten PB jest niezly, ale mam jedno ale, a w zasadzie dwa:

1. Oszalalbym gdyby nie mial tego na DVD pozdrywane i musialbym czekac na kazdy odcinek tydzien i calosc (1 sezon) trwalaby niecale pol roku + pol roku drugi sezon - w zyciu !

2. Fabule takiego serialu sprytny rezyser zgarnalby w jeden swietny film, a tutaj sa dluzyzny ktore czasami denerwuja i nie potrzebnie przedluzaja film.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi