Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, jak można oglądać seriale, ja sobie tego nie wyobrażam na dzień dzisiejszy, niegdyś oglądałem horror ,,M jak miłość", teraz nie mam czasu na takie [ciach!]ły jak telewizja, chyba, że jakiś meczyk, wiadomości, pogoda itp. Do kina nie chodzę, nie oglądałem nigdy Star Wars, nie czytałem Harrego Pottera. Chyba się zestarzałem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie dextera takie pytanko.

Pierwszy sezon serialu mam na kompie już od dawna. Kiedyś obejrzałem 1 odcinek i kawałek 2... ale jakoś nie miałem hmm motywacji by oglądać dalej (nie pamiętam już dlaczego, pewnie mnie nie wciągnęło jakoś).

Czy to się rozkręca jakoś później? Was od początku wciągnęło czy po którymś tam odcinku/zdarzeniu?

Edytowane przez davvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem, mi sie spodobal od pierwszego odcinka a pozniej bylo jeszcze lepiej. Ale jak komus juz pierwszy odcinek nie podpasowal to nie wiem czy jest sens obiecywac "gwiazdke z nieba" w dalszych odcinkach ;) Mozesz obejrzec jeszcze kilka, moze cie wciagnie...

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, jak można oglądać seriale, ja sobie tego nie wyobrażam na dzień dzisiejszy, niegdyś oglądałem horror ,,M jak miłość", teraz nie mam czasu na takie [ciach!]ły jak telewizja, chyba, że jakiś meczyk, wiadomości, pogoda itp. Do kina nie chodzę, nie oglądałem nigdy Star Wars, nie czytałem Harrego Pottera. Chyba się zestarzałem ;).

No stary, jedna noga w grobie juz jestes taki z Ciebie staruch... Dobrze dla Ciebie, ze jestem nikim na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tekst co najmniej nie ma miejscu, jak bys wypominał nam że robimy coś nienormalnego...

może od razu zrób listę praw i zakazów byśmy wiedzieli co można a co nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys oglądałem wszystkie nowe filmy które pojawiały się w kinach, a od jakiegoś czasu oglądam tylko seriale + sprawdzone filmy polecane przez wszystkich.

Odnośnie dextera takie pytanko.

Pierwszy sezon serialu mam na kompie już od dawna. Kiedyś obejrzałem 1 odcinek i kawałek 2... ale jakoś nie miałem hmm motywacji by oglądać dalej (nie pamiętam już dlaczego, pewnie mnie nie wciągnęło jakoś).

Czy to się rozkręca jakoś później? Was od początku wciągnęło czy po którymś tam odcinku/zdarzeniu?

Nie, nic sie nie rozkręca, wszyscy na tym forum się mylą i serial który przebił oglądalnością PB jest shitowy. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nic sie nie rozkręca, wszyscy na tym forum się mylą i serial który przebił oglądalnością PB jest shitowy. :mur:

Czy ja napisałem gdzieś, że serial jest "shitowy"?!?

Poza tym, czy to już nie można mieć odmiennego gustu? Czy musi mi się podobać to samo co wszystkim na forum?

A tak w ogóle to jakbyś czytał uważnie (a nie tylko sobie dopowiadał) to byś zauważył, że serialu nie oceniałem w żaden sposób, nie napisałem ani, że jest dobry ani, że zły. Obejrzałem tylko jeden odcinek... być może oglądając go byłem zmęczony, nie wyczułem o co chodzi etc... nie pamiętam, bo to kilka miesięcy temu było.

@ CarsonPoland

Tobie dziękuje za odpowiedź :)

Jak znajdę troche czasu to pewnie sprubuje jeszcze raz z dexterem.

Edytowane przez davvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja napisałem gdzieś, że serial jest "shitowy"?!?

Poza tym, czy to już nie można mieć odmiennego gustu? Czy musi mi się podobać to samo co wszystkim na forum?

A tak w ogóle to jakbyś czytał uważnie (a nie tylko sobie dopowiadał) to byś zauważył, że serialu nie oceniałem w żaden sposób, nie napisałem ani, że jest dobry ani, że zły. Obejrzałem tylko jeden odcinek... być może oglądając go byłem zmęczony, nie wyczułem o co chodzi etc... nie pamiętam, bo to kilka miesięcy temu było.

@ CarsonPoland

Tobie dziękuje za odpowiedź :)

Jak znajdę troche czasu to pewnie sprubuje jeszcze raz z dexterem.

OKOK, take it easy. Poandrzejkowy kac więc wszystko mnie drażni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Wasz Dexter to serial całkiem poważny, czy z lekkim przymrużeniem oka? ;>

Bo nie wiem czy się brać ;]

Powazny z ironicznymi komentarzami glownego bohatera (tylko od czasu do czasu niestety, imo za mocno je wycieli z fabuly, w ksiazce to glownie one tworza swietny klimat).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co przez to rozumiesz, humoru jest sporo ale nie jest to serial komediowy i jego głównym celem nie jest rozśmieszenie widza ;)

No wiesz, House MD to też nie jest serial komediowy...ale smutno to tam nie jest ;]]]]]

Dobra, obejrzę sobie pilota. Najwyżej wrócę tu i będę bił i krzyczał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się właśnie zabieram za pilota House M.D.

Oglądnąłem , na nudę w sam raz, ale żebym oglądnął pół sezonu na raz tak jak miało to miejsce w innych serialach, to nie ma mowy raczej.

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do naprawde dobrych sprawdzonych seriali to jezeli ktos nie widzial: The Sopranos, czy tam Rodzina Soprano. W tym roku skonczyla sie ostatnia 6sta seria. Wiekszosc miala jakies nascie odcinkow (blizej 10), wiec nie sa to jakies dlugasne 24odcinkowe serie.

Napewno jeden z najlepszych seriali jakie widzialem, zdobyl sporo nagrod i jest juz uwazany za kultowy. Duzo naprawde niezlych dialogow, humor, ale i daje czesto do myslenia. Poruszone jest tam sporo roznych stereotypow dotyczacych mafii, dobry scenariusz, relacje miedzy bohaterami. Niezle jest poprowadzona cala fabula przez dalsze serie, bohaterowie sie wyraznie zmieniaja, widac ze nie sa to na sile dokrecane odcinki, przynajmniej jest to dobrze orbonione rozwojowym scenariuszem.

Wg mnie jezeli nie ma sie co ogladac, to lepiej nadrobic takie pewniaki, niz strzelac w jakiegos nowego pilota.

Wymiatajacym serialem jest tez Twin Peaks, ale to raczej nie dla wszystkich, chociaz tez nie tylko dla fanow Lyncha. Jest tez film podsumowujacy dwie serie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

House M.D się rozkręcił, rola głównego bohatera świetna :D Humoru masę,- to lubię.

Jestem dopiero po 2 odcinkach, ale już załatwiam cały sezon.

O R.Soprano słyszałem wiele pozytywnych opinii podobnie jak o Twin Peaks.

Więc też się zapoznam, i jak znam życie to będę oglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem pilota Dextera i jak dla mnie bez rewelacji. Zobaczymy co będzie dalej, jak dotąd to nie moje klimaty.

Obejrzałem również dwa odcinki serialu Pushing Daisies. Jest niesamowity!! Opowiada o cukierniku który dotykiem potrafi ożywić zmarłego na 60sekund (co wykorzystuję do rozwiązywania spraw zagadkowych morderstw). Jeżeli ktoś lubi humor w stylu książek T.Pratchetta i filmu "Autostopem przez galaktykę" to serial ten jest obowiązkową pozycją!

Śliczna scenografia, dużo retrospekcji i bardzo specyficzny humor.

Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dexter 2x10

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Wreszcie nasz Dex zaczął zdawać sobie sprawę z tego jakie będą konsekwencje, kiedy jego najbliżsi dowiedzą się o nim całej prawdy. Honorowym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby IMO samobójstwo tak jak to zrobił Harry, no ale ponoć ma być 3 sezon więc nie bardzo :-P No i jeszcze jedna sprawa mnie interesuje, co cały czas knuje Lila?

Serial prawie genialny, trzeba się tylko wczuć w ten specyficzny klimat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luknij jeszcze z 2/3 odc... mnie po pilocie tez nie zachwycil, ale pozniej :-P

Taki też mam zamiar. Narobiłem sobie zapasów na zimę...;]

Tymczasem nowy SGA...

Kolejna zapchajdziura.

Wreszcie powrót na ziemię. Fabuła w miarę ok, ale końcówka naciągana maksymalnie.

6/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yeamik: ale co by mu dalo samobojstwo? Przeciez wtedy by wyszlo kim jest.

To by było genialne zwieńczenie jego "dzieła". Harry po tym jak dotarło do niego kogo wyszkolił popełnił samobójstwo z wyrzutów sumienia, dla Dextera jest to w tym momencie najlepsze rozwiązanie żeby wyjść z twarzą z całej sytuacji (zakładając, że nie będzie w stanie uśmiercić Dokesa). Skończyłby tak samo jak jego wzór. Jednak będzie prawdopodobnie tak jak zwykle, wszystko się nieprawdopodobnie pozytywnie ułoży na jego korzyść, tak jak np. było z tymi samplami krwi. Czekam więc na zakończenie sezonu, może będzie jeszcze jakaś większa niespodzianka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi