Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli nie lapiesz klimatu Farscapea to sobie odpusc i nie bluznij na klasyka seriali s-f ;)

Jeszcze nie wiem czy "łapię klimat". Wiem natomiast, że w ulicy sezamkowej mieli potwory wyglądające bardziej realistycznie (też mi wyszło - realistyczne potwory B-) ) niż w FarScape.

A tak pozatym, ocena którą wydałem na pilota FarScape'a jest moją własną, subiektywną i niezależną opinią powstałą po obejrzeniu pierwszego odcinka. I nijak się ma do bluźnierstwa :oops: . Nazwałbym ją raczej: "opiniotwórczą" :razz: opinią.

Swoją drogą to zabieram się niedługo za trzy kolejne odcinki, dwie osoby stwierdziły że warto, żadna nie stwierdziła że nie warto. Stąd wniosek że może warto, a może nie warto (Bo niedaleko spada skorupka od jabłka :damage_wall: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że jako dziecko nie lubiłem muppet show :lol2: ale nie chcę się tym tylko zrażać do FarScape'a.

Co z Ciebie za fan sci-fi skoro czepiasz się gumowych potworków i kolesi w kostiumach :lol:

Podczas oglądania

byś chyba umarł. I to pewnie też byłoby "słabe" :D

Terminator trzyma poziom.

Mnóstwo baboli i niedociągnięć względem filmowej trylogii...ale ogląda się przyjemnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z Ciebie za fan sci-fi skoro czepiasz się gumowych potworków i kolesi w kostiumach :lol:

Podczas oglądania

byś chyba umarł. I to pewnie też byłoby "słabe" :D

Terminator trzyma poziom.

Mnóstwo baboli i niedociągnięć względem filmowej trylogii...ale ogląda się przyjemnie :D

Że tak powiem aż zadziwiająco przyjemnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fan ze mnie żaden. Bardzo lubię czytać, w szczególności sci-fi. Jeżeli oglądam film/serial sci-fi to oczekuję świetnych efektów specjalnych (patrz BSG). Ewentualnie ich braku (patrz Fire Fly). Może nie słusznie. Czasami wolę pozostać przy książce, która zawsze! ma głębszą fabułę, niż oglądać gumowe kostiumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Jericho też bardzo dobre....

Edit:

Skończyłem Weeds, co polecacie jeszcze oglądnąć z seriali ?

Oglądnąłem: Supernatural, Lostów Heroes, PB, My name is earl, Jericho, Dextera, Hidden Palms, Chuck'a, House m.d. i chyba tyle....

Myślałem nad Rome ? Nie jestem maniakiem Sci-Fi, ale może zacznę BG...

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Oglądnąłem: Supernatural, Lostów Heroes, PB, My name is earl, Jericho, Dextera, Hidden Palms, Chuck'a, House m.d. i chyba tyle....

Moonlight! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero skończyłem pierwsza serię Dextera i nie powiem akcja nieźle się rozkręca.Jednak po cichu liczyłem na inne zakończenie (ten kto widział ostatni odcinek to wie :))

No i w końcu obejrzałem 1 odc 2 serii Jericho i jestem pod wrażeniem - ciągle coś się dzieje,zwroty akcji ahhh miodzio ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zaopatrzylem w dwa odcinki Terminatora i dzisiaj mam zamiar obejrzec. Niestety po wstepnym przejrzeniu "zawartosci" pilotowego odcinka troche mnie odrzuca dobor aktorow. Zwlaszcza Sarah Connor, o ile aktorka jest imo bardzo ladna o tyle do tej roli nie pasuje za bardzo. Ale to tak wstepnie...moze sie myle. A i jeszcze ta plastikowa powaga T1000 (jezeli to byl on), Robert Patrick jest niezastapiony w tej roli.

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert Patrick i Arnie rzeczywiście byli świetni - kamienne twarze jak przystało na roboty. Terminator z serialu dużo gorszy.

Ale Lena Headey jako Sarah bardziej mi się podoba, jakbym miał oglądać wredną i szalejącą Lindę Hamilton z T2 w każdym odcinku to bym nie wyrobił. A tak jest przyjemnie. I Summer Glau też słodka. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po obejrzeniu pierwszego odcinka musze powiedziec ze jest calkiem fajnie, chociaz niektore sceny zalatuja tandeta. Poza tym beznadziejna charakteryzacja lat 90-tych (a raczej jej brak) no ale to juz szczegol ktory wiecej nie bedzie mnie wkurzal. Troche ciezko jest sie przestawic na nowych aktorow... Warto ogladac w HD ze wzgledu na SFX ;)

Po obejrzeniu 3 odcinka: Zachowanie Cameron (terminator-obronca) to kpina i smiech na sali. Jak ktos obejrzal 3 odcinki to proponuje sobie porownac zachowanie Cameron z pierwszych scen w ktorych sie pojawia (szkola). Naciagane do bolu....az mnie skreca :-| Na poczatku zachowuje sie jak normalny czlowiek, a pozniej "tepy" robot. (bo musi byc zgodnosc z filmem, a tak naprawde to nie ma zadnej).

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Sga...

jest okropne :mur:

Tego odcinka mogłoby nie być. I nie chodzi mi o to że po raz kolejny dostajemy zapychacz, wioskę i genii.

Chodzi o to, że było wybitnie nudno, nieśmiesznie i irytująco.

I jedynym pozytywem tego odcinka było to:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Dołączona grafika

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo Kyle XY jest aktualnie na 2x14 (jak się mylę to poprawcie), to niby jak ma być większa dostępność ? A żeby dostać te epki, które wyszły to nei trzeba sie jakoś wybitnie naszukać.

Kyle XY [s02e15] - The Future's So Bright ;) Swoją drogą denny serial ale to ino moje zdanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle XY fajnie się zapowiadał i zaczął ciekawie, ale potem wyszła z tego taka mydlana opera.

Bardzo podobny pomysł był wcześniej w serialu John Doe, jeden sezon jest. Dużo lepsze.

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Z tego co widze nie ogladales jeszcze 4400, a serial jest dobry (stopiowo sie rozkreca).

A dzisiaj powinien sie pojawic nowy odcinek House :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie oglądam powoli Housa. Aktualnie jestem na końcu 3 sezonu. Serial jest świetny [;

3 sezon różni się trochę od 1 i 2, imo nawet jest od nich lepszy, bo poznajemy w nim bohaterów z trochę innej strony [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie oglądam powoli Housa. Aktualnie jestem na końcu 3 sezonu. Serial jest świetny [;

3 sezon różni się trochę od 1 i 2, imo nawet jest od nich lepszy, bo poznajemy w nim bohaterów z trochę innej strony [;

A 4 sezon rozni sie jeszcze bardziej od poprzednich i jest jeszcze lepsza zabawa. Sam zobaczysz (;

Edit

A najnowszy odcinek housa czeka od rana na dysku, ale nie ma napisow :sad:

Co jak co, ale jednak tu za wiele trudnych slowek jest i rozumiem, ze tlumaczenie dlugo zajmuje. Jednak nie dam rady po ingliszu ogladnac..

Ale juz sie nie moge doczekac :lol2:

Edytowane przez agr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie wiem co jest. PB też przesunęli ,ale to akurat mi nie przeszkadza. Na tv.com napisali ,że kolejny odcinek o jakże ciekawym tytule "Heavy Metal" będzie w poniedziałek 4 lutego.

Dziś wieczorem (czasu amerykańskiego ) rusza 4 sezon pogubionych. Ciekaw jestem co tam znów scenarzyści wymyślili ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najnowszy odcinek housa czeka od rana na dysku, ale nie ma napisow :sad:

Co jak co, ale jednak tu za wiele trudnych slowek jest i rozumiem, ze tlumaczenie dlugo zajmuje. Jednak nie dam rady po ingliszu ogladnac..

Ale juz sie nie moge doczekac :lol2:

Napisy sa na napisy.info, a jeszcze wczesniej byly na forum house'a. Generalnie najszybciej napisy zwykle pojawiaja sie na forach, a dopiero potem w obiegu wyszukiwarek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 4 sezon rozni sie jeszcze bardziej od poprzednich i jest jeszcze lepsza zabawa. Sam zobaczysz (;

Końcówka 3 sezonu - nie do końca tego się spodziewałem ;]

Aktualnie skończyłem oglądać 4x05 - texty w tych początkowych odcinkach zabijają ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy sa na napisy.info, a jeszcze wczesniej byly na forum house'a. Generalnie najszybciej napisy zwykle pojawiaja sie na forach, a dopiero potem w obiegu wyszukiwarek :wink:

Fora i napiprojekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi