Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Widze, ze miales tam CSI:NY, więc może CSI: Miami? H. Caine zamiata tam ;]

Ja mogę potwierdzić.

Skończyłem jakiś czas temu CSI:NY i też nie miałem co oglądać, to sobie zacząłem CSI:Miami. Aktualnie jestem na 5 sezonie i mogę powiedzieć, że podpasował mi tak samo jak NY, chociaż różni się trochę od niego ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Californication zaliczone - pierwsze odcinki nudne, potem się jakoś rozkręciło.

W ogóle słyszałem, że ma być 2 sezon, ale w rozkładówce na sezon 2008/2009 nigdzie tej pozycji nie widzę...

Ktoś coś wie? ;>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Californication zaliczone - pierwsze odcinki nudne, potem się jakoś rozkręciło.

W ogóle słyszałem, że ma być 2 sezon, ale w rozkładówce na sezon 2008/2009 nigdzie tej pozycji nie widzę...

Ktoś coś wie? ;>

The show was renewed for a second season on September 7, 2007.[1] The season 1 finale, titled "The Last Waltz", originally aired on Showtime on October 29, 2007. Season 2 began filming in April, 2008.[2] The premiere of season two of Californication was tentatively slated for summer 2008[3], however, the official homepage now lists fall as the initial airdate[4]. Filming of episode 2 is currently underway[5]. The first season was released on DVD in the US on June 17, 2008.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja i moja dziewczyna właśnie lecimy z Housem (5 odcinków)

nie kumam zachwytów nad tym serialem, to już tak będzie do końca - monotonnie, schematycznie, bez żadnych wątków pobocznych i budowania jakiejś dłuższej historii?

fakt, czasem palnie coś śmiesznego ale generalnie bez rewelacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja i moja dziewczyna właśnie lecimy z Housem (5 odcinków)

nie kumam zachwytów nad tym serialem, to już tak będzie do końca - monotonnie, schematycznie, bez żadnych wątków pobocznych i budowania jakiejś dłuższej historii?

fakt, czasem palnie coś śmiesznego ale generalnie bez rewelacji

Jak liczyłeś na wątki poboczne rodem z telenowel polskiej TV "ona mnie nie kocha, będą razem albo nie będą" itp. to niestety się zawiedziesz. Serial z czasem się rozkręca ale w niczym ER nie będzie przypominał, no może poza fartuchami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym House się rozkręca chyba w połowie 2 sezonu. :) Takie odniosłem przynajmniej wrażenie na podstawie obejrzanych dwóch sezonów (na razie), w kolejności 2 -> 1 :razz: Czekam, aż skończą się powtórki na AXN i ruszy 3.

Czasem jakiś tam wątek poboczny się trafi, którego kontynuacja jest w kolejnych odcinkach, ale jest tego niewiele i szybko taki wątek się kończy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym House się rozkręca chyba w połowie 2 sezonu. :) Takie odniosłem przynajmniej wrażenie na podstawie obejrzanych dwóch sezonów (na razie), w kolejności 2 -> 1 :razz: Czekam, aż skończą się powtórki na AXN i ruszy 3.

Czasem jakiś tam wątek poboczny się trafi, którego kontynuacja jest w kolejnych odcinkach, ale jest tego niewiele i szybko taki wątek się kończy. :)

Właściwie to się rozkręca od końca 2 sezonu, a później co raz lepiej choć oczywiście są lepsze i gorsze odcinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A koncowka 2 sezonu gniecie, tak samo jak koncowka 4 ;)

edit:

Powiedzcie mi, kto to jest ten czarnuch w Jericho, co sie pojawia w 1 odcinku i przedstawia sie jako gliniarz?

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obejrzałem Stargate Continuum i film miło mnie zaskoczył. Spodziewałem się czegoś słabszego, a tutaj momentami oglądałem coś na poziomie "Starego dobrego" sg-1 ;>

Całość znacznie lepsza od poprzedniego filmu (arki prawdy).

Co prawda nie zabrakło idiotycznych sytuacji/dialogów w stylu:

-czemu mam Cię nie zabijać

-bo możemy zapewnić twoim ludziom wolność

-ok

:lol:

Ale ogólnie fajnie było obejrzeć starą ekipę w komplecie. Zdecydowanie udane podsumowanie tych 11 seoznów.

Btw.

Twórcy już wspominali, o możliwości kręceniu kolejnych filmów. Jeżeli będą na poziomie tego, to nic tylko czekać ;]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A koncowka 2 sezonu gniecie, tak samo jak koncowka 4 ;)

edit:

Powiedzcie mi, kto to jest ten czarnuch w Jericho, co sie pojawia w 1 odcinku i przedstawia sie jako gliniarz?

Robert Hawkins

A reszty się dowiesz jak będziesz oglądał dalej :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert Hawkins

A reszty się dowiesz jak będziesz oglądał dalej :]

Wygląda na jakiegoś "ciemnego"(nie kojarzyć z kolorem skóry) typa :D. Narazie zatrzymałem się na 4 odcinku. Zobaczymy co będzie dalej, bo się wciągnąłem - podoba mi się aktor grający Jake'a (w zasadzie sposób gry) i ogólnie serial jest w miarę ciekawy.

@down

Racja, pierwszy może mało ciekawy, ale jego końcówka aż prosi o zobaczenie następnego :D

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się wziąłem za CSI NY. Serial jest dobry i wciąga. Wcześniej oglądałem numb3rs, ale jakoś po 1 sezonie mi się odechciało, ta cała matematyka mi się wydawała troszkę naciągana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Numb3rs jest świetny :)

Ja odpadłem w połowie 3 sezonu. Max mnie znudził... CSI NY i Miami zdecydowanie lepsze. W sumie tematyka trochę inna, ale tu i tu zagadki rozwiązują :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ale ogólnie fajnie było obejrzeć starą ekipę w komplecie. Zdecydowanie udane podsumowanie tych 11 seoznów.

Btw.

Twórcy już wspominali, o możliwości kręceniu kolejnych filmów. Jeżeli będą na poziomie tego, to nic tylko czekać ;]

Eee SG-1 miało chyba 10 nie 11 sezonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez ten pierwszy odcinek juz dawno wszyscy obejrzeli...

Doctor Who 4x13

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ""

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi