Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby Polacy zaczęli robić dobre seriale?

Hotel 52 oglądałem na iPla i jak na polski serial, to da się oglądać. Ciekawe zakończenie drugiego sezonu.

Natomiast teraz widziałem nowy serial "Nowa" i zapowiada się nieźle - wg mnie lepsze od tych obecnych policyjnych seriali.

Myślę, czy nie walnąć sobie całości Friends od nowa - wszystkie 10 sezonów zaliczyłem kilka lat temu i mam ochotę znów się pośmiać.

Obejrzyj Oficera (pierwsza seria), to utwierdzisz się w przekonaniu, że Polak potrafi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Myślę, czy nie walnąć sobie całości Friends od nowa - wszystkie 10 sezonów zaliczyłem kilka lat temu i mam ochotę znów się pośmiać.

Warto warto, ja oglądam szósty raz. A robie to na przemian z Married ... with Children (tzn. skończe jedno to oglądam drugie). Obecne seriale komediowe mogą się schować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj Oficera (pierwsza seria), to utwierdzisz się w przekonaniu, że Polak potrafi :)

Oficerowie i trzeci oficer. Obowiązkowo serial Glina. :wink:

Marcin_gps

HIMYM może nie jest to samo co sezon 1-3 ale nadal warto oglądać choćby ze wzgledu na Barneya :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadto, mogę polecić How to make it in America - krótki i bardzo przyjemny serial o grupce młodych, ambitnych ludzi, którzy chcą się przebić, warto obejrzeć.

Tez polecam. Tylko troche malo tych odcinkow bylo ;] 2 sezon ma byc emitowany latem przyszlego roku.

Obecne seriale komediowe mogą się schować.

Obejrzyj Modern Family.

Oglada ktos Justified, Community, Terriers?

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Oglądałem kilka pierwszych odcinków Modern Family, i jak dla mnie porażka.

Justified oglądałem na bieżąco, świetny serial, szczególnie jak wprowadzili główny wątek. Sezon drugi w lutym, tylko ciekawi mnie kto tam będzie grał jak tyle postaci kopnęło wiaderko.

Terriers zaczął się świetnie, ale ostatnie kilka odcinków mnie zaczeło irytować. Przede wszystkim to, że znowu pojawił się człowiek, który może wszystko, czyli następca duetu Zobelle + Weston. Brakuje tylko ładnej córeczki tego pierwszego.

Ogólnie wszystkie seriale FX mają podobną formę, która niestety nie zawsze jest dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy odcinek Dextera jest swietny tak jak kilka poprzednich, sporo sie dzialo. Szkoda tylko ze to juz przedostatni. Ogladanie zapowiedzi finalu sobie darowalem z oczywistych wzgledow :)

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj a ja obejrzałem i nie mogę się doczekać finałowego odcinka. Miazga będzie. Dzisiejszy odcinek Desperate Housewives na dużym poziomie, a końcówka 0.o.

TWD - ostatni odcinek nie był zły, aczkolwiek co do kolejnego sezonu to w zasadzie moze go nie być. Bo serial robił się od połowy wolny jak flaki z olejem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

TWD - ostatni odcinek nie był zły, aczkolwiek co do kolejnego sezonu to w zasadzie moze go nie być. Bo serial robił się od połowy wolny jak flaki z olejem.

To sie nie dziwie że FlashForward anulowano, a V dostanie drugi sezon, ten drugi to mistrzostwo szybkości i minutowych wątków, co najwyraźniej jest podstawową cechą ciekawych seriali. Nie dziwie sie też że nie ma już Star Trekowych seriali, większośc ludzi by usnęła.

Ale owszem, TWD to słaby serial, dlatego że jest po prostu słaby i nie wciąga, nie dlatego że wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy w sensie Nowy na Ipla? Bo w TV to już kilka miesięcy (konkretnie od marca) sobie leci(ał?)..

Nie no, w TV widziałem - na TVP bodajże. Pierwszy odcinek - a tak przynajmniej z opisu wnioskowałem.

Pomyślę, chociaż jak to jest wojenny ten co kiedyś widziałem w TV, to dziękuję z góry.

Warto warto, ja oglądam szósty raz. A robie to na przemian z Married ... with Children (tzn. skończe jedno to oglądam drugie). Obecne seriale komediowe mogą się schować.

Married było niezłe, ale jak na razie nie znalazłem nic lepszego niż Friends - szczególnie bez lektora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio całkiem przypadkiem wpadłem na reklamówkę Castle:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=mXx5NEiUduw&feature=player_embedded

I jakoś tak mnie się spodobała że zabrałem się za serial. Nawet się nie obejrzałem jak mi się odcinki skończyły i teraz biedny muszę czekać na następne i trochę się nudzę jak nie mam co oglądać. Czy może ktoś z Was tu obecnych zna serial o podobnym klimacie do Castle?

BTW

Jakby przypadkiem były sugerowane inne seriale za które mogę się zabrać to informuję :P żeby nie proponować House, Chuck, Dexter. 2 pierwsze, bo oglądam na bieżąco, Dextera, bo jakoś nie przypadł mi do gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wplacz w to jeszcze Wings i Allo, allo, tylko Wings nie ma w sieci wszystkich odcinkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogląda ktoś Defying Gravity, widzę że leci na FOX ale jakoś tak dotąd nie zacząłem oglądać. Warto? Jest tam jakaś akcja czy tylko gadają o bzdetach?

Ja oglądałem wszytko co wyszło.

Dużo gadania, flashback(czy jak to tam zwał) czyli jak to się przygotowywali do tego lotu i stosunki damsko-męskie.

I znów gadania i trochę akcji(czyli coś tam robią w tym statku, albo coś się dzieje w nim bez ich wiedzy) i znów gadanina.

Nudy, sam się dziwie że oglądałem "tak na siłę" żeby zobaczyć to lądowanie na marsie po teko kosmitę...

Jak by wyszedł 2 sezon(raczej nie wyjdzie) to bym sobie i tak darował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi